Värdera bostad, lägenhet och villa

Att sälja eller inte sälja - det är frågan. En värdering brukar underlätta beslutet och ger dig dessutom en bild av hur mycket du kan investera i en ny bostad. 

Undrar du vad din lägenhet eller ditt hus är värt? För de allra flesta är en bostadsvärdering första steget i en försäljningsprocess. Men, en lyckad bostadsaffär handlar om mer än så. En värdering, hur korrekt den än må vara, är långt ifrån synonym med slutpriset. I samband med att vi värderar din bostad kan vi komma med rekommendationer och förslag på insatser som kan höja marknadsvärdet ytterligare.

BLI KONTAKTAD AV EN MÄKLARE

Få kontakt med en mäklare som är expert på just ditt område.

✶ Obligatoriska fältAtt värdera sin bostad är en sak. Att få bäst betalt är en annan.

Högsta möjliga slutpris påverkas av en rad andra faktorer och vi vet precis vilka. Att sälja med oss ger möjlighet att landa på ett försäljningspris hundratusentals kronor över värderingspriset. Erik Olsson-metoden har den effekten på slutpriset. Kort baseras metoden på att gå ifrån det traditionella försäljningsupplägget och inte lämna någonting åt slumpen. Det gör skillnad – de senaste elva åren har de som har sålt sin bostad med oss fått bättre betalt än de som har sålt med andra mäklarbyråer. Bäst betalt, faktiskt. 

 
 
 
 
 
 
HUR GÅR EN VÄRDERING TILL?

Hur går då en värdering till? Först och främst tittar vi på marknaden, aktuell ränteutveckling, inflation och hur bostadsutbudet ser ut för tillfället. Värderingen skiljer sig sedan något beroende på om det är en bostadsrätt eller en villa som ska värderas.

ATT VÄRDERA BOSTADSRÄTT

Vi ser över bostadsrättens skick och läge, om lägenheten har balkong, kakelugn eller annat som höjer värdet. Byggnadsår, utsikt, takhöjd, boyta, antal rum och bostadsrättens läge i huset är också avgörande faktorer för bostadens värde. Har huset som lägenheten ligger i hiss? Och hur ser föreningens ekonomi ut? När byttes stammarna senast? Det är ytterligare frågor som är aktuella i samband med en värdering. 

 
 
 
ATT VÄRDERA VILLA

Villa- och lägenhetsvärdering har flera gemensamma nämnare. Skick, läge och eventuell balkong, uteplats, trädgård och kakelugn (helst fungerande, förstås) tas i beräkning även i samband med en villavärdering. Hur ser utsikten ut? Parkeringsmöjligheterna? När renoverades taket senast och när dränerades husgrunden? Detta är också avgörande faktorer för husets värde. 

ÖKA BOSTADENS VÄRDE

Det går givetvis att öka värdet på en bostad. Vi ger gärna förslag på insatser som kan höja marknadsvärdet, till exempel homestyling eller enklare renoveringar.

KONTAKTA OSS

Få kontakt med en mäklare som är expert på just ditt område.

✶ Obligatoriska fält

Tillbaka till toppen