Viktigt att tänka på när du värderar ditt hus

 

När det kommer till värdering av villor är storleken på tomten viktigt. Många önskar en härlig och välskött trädgård och uteplats och att det är insynsskyddat mot grannarna. Även husets fasad påverkar intrycket så det kan vara värt att investera i en fasadmålning. I övrigt ser man på helheten så som husets skick, läget, uteplatsen, trädgård och kakelugn i samband med en villavärdering.

Hur ser utsikten ut? Finns det goda parkeringsmöjligheter? När renoverades taket senast och när dränerades husgrunden? Detta är också avgörande faktorer för husets värde. 

Ett fint tvåvåningshus i kvällsbelysning

Åtgärder som höjer värdet på din villa

• En uteplats och trädgård är alltid ett stort plus, se därför till att visa upp dessa i bästa skick. Förslag på åtgärder som kan göra skillnad är att olja och lasera terrassen samt beskära träd och buskar.

 Har du påväxt på taket gör det stor skillnad att högtryckstvätta det, kom ihåg att undersöka om materialet på taket tål högtryckstvätt.

 Flera spekulanter är ute efter en villa med många rum så har du tidigare slagit ut en vägg för att skapa ett stort rum, kan det vara värt att återställa väggen för att få tillbaka rummen i ursprungsskick.

• Inomhus finns det desto fler bitar att vårda så som att slipa och lackera slitna trägolv. Det kan ge en värdeökning på cirka 2-3 procent.

• Har du eldstad i villan? Se till att besiktiga den före värdering och försäljning så att köparen kan känna sig trygg.

• Fräscha upp väggarna är ett enkelt och effektivt sätt att höja värdet i hemmet. Genom att måla med en ljus kulör på väggarna, kan du få en värdökning på upp tll 5 procent.

Glöm inte bort detaljerna som är viktiga för helheten. Byt ut bänkskivor, handtag och köksbeslag. Byt gärna ut gammalt kakel mellan diskbänk och väggskåp.

 Första intrycket är jätteviktigt när det kommer till att få en känsla för bostaden. Måla den i en ljus kulör för att skapa mycket rymd och sätt upp en spegel som förhöjer intrycket av yta ytterligare.

BLI KONTAKTAD AV EN MÄKLARE

Få kontakt med en mäklare som är expert på just ditt område.

✶ Obligatoriska fält

Tillbaka till toppen