Viktigt att tänka på när du värderar din lägenhet

 

När det kommer till värdering av lägenhet är boytan ofta mindre än i ett hus, därför blir det extra viktigt hur planlösningen ser ut. Vi ser också över bostadsrättens skick och läge, om lägenheten har balkong, kakelugn eller annat som höjer värdet. Byggnadsår, utsikt, takhöjd, boyta, antal rum och bostadsrättens läge i huset är också avgörande faktorer för bostadens värde. Finns det hiss i huset, hur ser föreningens ekonomi ut? När byttes stammarna senast? Det är ytterligare frågor som är aktuella i samband med en värdering. 

Lägenhet sett utifrån med vackert upplyst balkong

Åtgärder som höjer värdet på din bostadsrätt

Se till att balkongen är i bästa skick inför försäljning. Du kan olja in trägolv eller lägga utomhusklinker för att på ett enkelt sätt höja värdet.

• Fräscha upp väggarna är ett enkelt och effektivt sätt att höja värdet i hemmet. Genom att måla med en ljus kulör på väggarna, kan du lyckas få en värdökning på upp tll 5 procent.

Glöm inte bort detaljerna som är viktiga för helheten. Byt ut bänkskivor, handtag och köksbeslag. Byt gärna ut gammalt kakel mellan diskbänk och väggskåp.

 Första intrycket är jätteviktigt när det kommer till att få en känsla för bostaden. Måla den i en ljus kulör för att skapa mycket rymd och sätt upp en spegel som förhöjer intrycket av yta ytterligare.

 

 

BLI KONTAKTAD AV EN MÄKLARE

Få kontakt med en mäklare som är expert på just ditt område.

✶ Obligatoriska fält

Tillbaka till toppen