Försäljning pågår
Härjedalen / Funäsdalen

Brf Parkstigen

Fakta
Antal bostäder
18
Antal rum
4 rum och kök
Boyta
84
Priser
Från 3,4 miljoner
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Boendeform
Parhus
Beräknad inflytt
Prel Q1 2023
TIPSA

Nybyggda parhus med utsikt mot Funäsfjället & 200 meter till liften!

FÄRDIGT FÖR INFLYTT KVARTAL 1 - 2023. Föreningen kommer ha ett samarbete med Stugvärden i Funäsdalen så att det är lätt för lägenhetsinnehavaren att hyra ut, få hjälp med städning m.m. Brf Parkstigen ligger vid foten av Funäsdalsberget, bara 200 meter från Parkenliften och med skogen i ryggen där längdspåren passerar och Ljusnan rinner förbi alldeles bakom. Läget är kanske ett av områdets bästa. I alla fall om du vill åt den bekväma närheten men samtidigt inte vill bo mitt i smeten. Projektet består av 18 parhuslägenheter där 10 släpps till försäljning i en första etapp. Byggnaderna uppförs med liggande mörkt pigmenterad träpanel som tillsammans med spröjsade röda fönsterpartier och dörrar ger ett stilrent och varmt tidlöst intryck. Invändigt är standarden hög med bland annat kök från Vedum och där eldstad ingår som standard likväl som bastu med direkt access via badrummet till altanen. Kanske en badtunna här? Stora balkonger, de flesta vända i syd eller väst med utsikt mot fjället och backarna. Förråd invid huset och på tomten finns både parkering och två förrådsbyggnader tänkt som vallabod och möjlighet att meka med cykeln. Nyproduktion betyder även energieffektivt, bra för både plånbok och miljö! Ett perfekt fjällboende för dig som vill bo nytt och bekvämt men samtidigt ha tillgång till genuin fjällmiljö och bra skidåkning. Inflytt är beräknat till Q1 2023. Priser från 3,4 miljoner, avgift 2 999 kr/mån.

Intresseanmälan

Intresseanmälan
Fakta
Antal bostäder
18
Antal rum
4 rum och kök
Boyta
84
Priser
Från 3,4 miljoner
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Boendeform
Parhus
Beräknad inflytt
Prel Q1 2023
TIPSA
Mäklare

Per

Östberg

Mäklare

 • Detta projekt
 • Boväljare
 • Nordisk stram design med mörk träpanel och spröjsade fönster
  Nordisk stram design med mörk träpanel och spröjsade fönster
 • Stomresning av de första huset
  Stomresning av de första huset
 • Hustyp A
  Hustyp A
 • Hustyp B
  Hustyp B
 • Balkonger och uteplatser i väst eller syd
  Balkonger och uteplatser i väst eller syd
 • Entréer med förråd. Vallabod till vänster
  Entréer med förråd. Vallabod till vänster
 • Härligt ljusinsläpp från två väderstreck. Braskamin
  Härligt ljusinsläpp från två väderstreck. Braskamin
 • Stilrent kök och stora fönsterpartier
  Stilrent kök och stora fönsterpartier
 • Stilrent badrum med bastu och dörr direkt mot altan
  Stilrent badrum med bastu och dörr direkt mot altan
 • Parkstigen sett från Parkenbacken/Liften
  Parkstigen sett från Parkenbacken/Liften
 • Skogen, Ljusnan, Skidspår och skoterleder alddeles bakom
  Skogen, Ljusnan, Skidspår och skoterleder alddeles bakom
 • Mot skidsystemet sett
  Mot skidsystemet sett
 • Vidsträckta vyer
  Vidsträckta vyer
 • Pistkarta
  Pistkarta
 • Från sjön mot berget sett
  Från sjön mot berget sett
 • 17 nedfarter och något för alla
  17 nedfarter och något för alla
 • Vackra vyer
  Vackra vyer
 • Milsvida skoterleder
  Milsvida skoterleder
 • Nordic Ski med 300km preparerade spår
  Nordic Ski med 300km preparerade spår
 • Ljusnan rinner förbi bara 150 meter bort
  Ljusnan rinner förbi bara 150 meter bort
 • Paddla, bada eller fiska - Vad föredrar du?
  Paddla, bada eller fiska - Vad föredrar du?
 • Trailrunning i skog eller fjäll
  Trailrunning i skog eller fjäll

Beskrivning av projektet

Brf Parkstigen består av 18 lägenheter i nio parhusbyggnader. Samtliga bostäder är om fyra rum och kök, 84 kvm stora. Planlösningen varierar något beroende på om du väljer typhus A eller typhus B. Vad föredrar du, balkong från kök eller sällskapsrum?

Fasta priser från 3,4 miljoner. Avgift 2 999 kr/mån. El (värme och hushålls-el), v/a och sophämtning tillkommer utöver avgiften.

EXTERIÖRT
Byggnadernas fasader av mörk pigmenterad träpanel ger ett tidlöst nordiskt intryck med detaljer i rött med spröjsade fönster, fönsterdörrar och ytterdörrar som ger husen karaktär. Alla lägenheter har stora balkonger och uteplatser, de flesta belägna i väst eller syd med utsikt mot fjället och backarna. Vid entrén med digitalt kodlås finns även ett privat förråd. På tomterna finns även två gemensamma förrådsbyggnader, perfekt som vallabod eller meka med din mountainbike och med vattenutkast för att kunna spola av cyklar. På gårdarna finns även parkeringsplatser med en öronmärkt parkering per lägenhet och flera gästplatser.

INTERIÖRT
Invändigt håller bostäderna hög standard där de nordiska stilrena materialen och tonerna skapar ett lugn. Genomgående slitstarkt golv från Kährs, väggar klädda av gråpigmenterad slätspontspanel och speglade innerdörrar. Ett större badrum på entréplan med bastu samt glasad dörr ut för att kanske doppa sig i snön? Det andra badrummet ligger på övervåningen där även det rymliga sällskapsrummet och köket finns. Här är kaminen centralt placerad och de stora spröjsade fönsterna och takhöjden om 3,5 meter ger härligt ljus och rymd. Stilrent kök från Vedum med dimgrå luckor och öppen planlösning mot sällskapsrum. Den stora längsgående balkongen når du antingen från köket (Typ B) eller från sällskapsrummet (Typ A).

Här vid foten av Funäsfjället bor du bara 200 meter från Parkenliften och backen. Åt andra hållet har du naturen och lika långt, ca 200 meter till skidspåren och Ljusnan för paddling eller fiske. Skoterled finns även det i närheten.

Kanske är det här områdets bästa läge? Bakom parkstigen tar naturen vid, du har nära till allt men samtidigt bor du inte mitt i. Utvecklingen av Kåvanområdet i Funäsdalen pågår för fullt efter den framtagna utvecklingsplanen för skidanläggningen, se Detaljplaner under dokument på sidan.

OMRÅDET, BERGET OCH NATUREN
Funäsdalsberget har en fallhöjd om drygt 300 meter och härlig panoramautsikt över vacker fjällmiljö. Skidsystemet med 17 nedfarter har varierande svårighetsgrad och erbjuder något för alla. Välj mellan branta och svåra partier som kräver lite mer, långa härliga sluttningar eller roliga skogspartier. Gondolen transporterar dig från byn till toppen både sommar som vinter. Här från toppen njuter du av storslagna vyer över fjällvidderna.

För den som hellre åker längdskidor är det bara ca 200 meter till närmsta längdspår längs med Ljusnan och här finns totalt ca 300 km välpreparerade spår inom Nordic Ski systemet som är sammanlänkat mellan byar och dalgångar. Här finns även ca 450 km välpreparerade skoterleder för skoterentusiasten. Men även aktiviteter året om. Allt fler besöker fjällen för vandring, mountainbike, fiske eller paddling. Inne i byn Funäsdalen finns all tänkbar service likväl som badplatser i Funäsdalssjön.

Golfsugen? Två av Sveriges vackraste och mest spektakulära golfbanor finns i Funäsfjällen. 18-hålsbanan i Ljusnedal är Sveriges äldsta fjällbana byggd 1972 och den har varit värd för proffstouren två gånger. Ramundbergets 9-hålsbana längs Ljusnan är en annorlunda bana som belönar precision före längd. En liten fjällpärla enligt Svensk Golf.

Läs mer om vad Funäsfjällen har att erbjuda på www.funasfjallen.se

ÖVRIGT
Parhusen är välisolerade och utrustade med frånluftsvärmepumpar som säkerställer både ventilation, värme och varmvatten.
Enligt energiberäkningen uppfyller byggnaden energiklass C, vilket motsvarar dagens nybyggnadskrav.
Parhusen har även utrustats med kamin, vilket gör att man kan hålla nere elanvändningen de kallaste dagarna.
Parkering anläggs på tomtmark mellan husen.
Två förrådsbyggnader i föreningen tänk som vallabod med vattenutkast för att tvätta av cyklar.
Tillträde beräknas ske från och med vecka 5 - 2023 där hus 2 & 3 är inflyttningsklara först.

Intresserad av projektet?

Tillbaka till toppen