Costa Cálida - det äkta Spanien

Hitta din semesterbostad i Costa Cálida

Costa Cálida är Spaniens orörda juvel och kallas i folkmun för ”det äkta Spanien”. Här lever du med en behaglig temperatur på 18-24 grader och har 320 soldagar per år. Förutom klimatet erbjuder Costa Cálida fantastiska stränder, Spaniens största saltvattenslagun Mar Menor och flertalet golfbanor. Nu har du chansen att hitta ditt eget drömboende i den genuina semesterorten.

Costa Cálida, som betyder den varma kusten, ligger i sydöstra Spanien, söder om Costa Blanca och är en av de sista orörda landsdelarna längs med den spanska Medelhavskusten.

Regionen har mer än 300 km kuststräcka med otroligt fina stränder, spektakulära berglandskap och den berömda lagunen Mar Menor. Mar Menor är Europas största saltvattenlagun med en area om 135 kvadratkilometer. Den skiljs från Medelhavet av den 22 km långa sandbanken La Manga. Platsen är ett favoritresmål för familjer tack vare de varma, grunda och lugna vattnet.

I Costa Cálida finns många typer av naturupplevelser, alltifrån berg och stora skogar till små öknar och bördiga slätter med frukt- och grönsaksodlingar som mynnar ut i det kristallklara Medelhavet med milsvida sand- och klippstränder. 

Det gynnsamma klimatet lockar många turister att spela golf här året runt, vilket gör att det finns ett stort utbud av bra golfbanor i området. Missa inte den berömda La Manga Club med tre 18-håls golfbanor, tennisbanor och fotbollsparker.

För den som föredrar vattensporter finns det mycket att välja på som till exempel vindsurfing, kitesurfing, segling och dykning. Här ligger till exempel ett av landets bästa platser att dyka på, Cabo de Palos.

Costa Cálida har en rik historia med många kulturskatter. Hit färdades kartager och romare, liksom morerna och visgoterna. Det nya lever sida vid sida med det gamla. I Murciaregionen ligger bland annat storslagna katedraler, tidsenliga städer och tusentals år gamla boplatser.Det finns två flygplatser i närheten, den nya flygplatsen Covera som ligger nära Mar Menor och Alicante flygplats som ligger 45 minuters bilresa bort.

I Costa Cálida ligger priserna 15–20% lägre än i Costa Blanca, vilket skapar goda möjligheter att köpa ett hus vid kusten för ett mycket bra pris. Hyresavkastningen är mycket bra i området, den högsta är runt Mar Menor som är en populär plats där många olika nationaliteter bor.

Välkommen att höra av dig till oss om du drömmer om ett härligt semesterboende som du kan nyttja året runt!

Anmäl ditt intresse

✶ Obligatoriska fält

Tillbaka till toppen