Tropisk dröm i Kap Verde

BOSTADSINVESTERING PÅ KAP VERDE

Nu kan du investera i en av Kap Verdes mest populära resorter! Kap Verde är en tropisk ögrupp i Atlanten utanför Afrikas västkust, bara en timmes flygväg från Kanarieöarna. Öarna har några av de finaste stränderna i världen. Alla resorts som vår samarbetspartner The Resort Group PLC erbjuder ligger direkt på dessa fantastiska stränder. Med temperaturer som varierar mellan 25 °C och 30 °C året runt och kristallklart vatten är det inte förvånande att turismen har ökat med 115% sedan 2000. Tillväxten ger stor potential i en bostadsinvestering i Kap Verde.

Uthyrning av fastigheten

Byggherren The Resort Group PLC garanterar en fin hyresavkastning om ni vill hyra ut bostaden genom byggherrens samarbetspartner Melia Hotels International som driver alla resorts där bostäderna ligger och sköter all service i resorten.

Erbjudande till de ägare som väljer att hyra ut sin/sina bostäder
Byggherren garanterar intäkter från uthyrning som skrivs in i köpeavtalet. Du får en garanterad hyresavkastning på minst 6% av inköpskostnaden för bostaden per år i 3 år. Hyresintäkten från bostaden betalas ut kvartalsvis tillsammans med utförlig uthyrningsrapport.

Byggherren säger att de kan garantera detta genom kontrakt med bland annat TUI som bokar upp och förskottsbetalar ca 60% av resortsen de nyttjar. Dessutom har Melia Hotels International, som driver alla resorts som byggherren har, precis tecknat ett nytt 25-årigt avtal med byggherren.

För varje bostad du köper får du även ett all-inclusive armband, som gäller för 2 personer i 2 veckor i 3 år, dvs totalt 6 veckor för 2 personer där restauranger med mat och dryck, barer, tillträde till gym, samtliga poolområden och spa är helt gratis. Efter 3 år ingår ni sedan i det rullande uthyrningsprogrammet där avkastning ligger och pendlar mellan 6-9% i snitt. Dessa 6% är baserade på en minimumbeläggning på 60% uthyrning i resorten som är garanterad av TUI till byggherren. Vid högre beläggning höjs då även er avkastning. Avkastning brukar enligt The Resort Group ligga och pendla mellan 6-9%.

Du får avkastning så fort ditt köp har gått igenom om du köper en bostad i någon av våra operativa resorts på ön Sal i Kap Verde. Alla våra kunder som köper nu får avkastningen utbetald omgående och påverkas inte av rådande omständigheter.

Som ägare får du alltså hyresavkastningen garanterad i ditt kontrakt, och du kan alltid välja om du vill hyra ut ett antal år för att sedan inte hyra ut längre. Du kan välja att avbryta uthyrning varje år om du vill det. din garanterade hyresavkastning kvarstår alltid i ditt kontrakt. Om du som ägare väljer att hyra ut din bostad genom uthyrningsprogrammet kan du ändå själva åka ner 5 veckor per år och ha en härlig semester. Unikt är också att du kommer att ges möjlighet att själva få välja om du vill bo i just bostaden du har köpt, eller om du någon gång vill bo i några av de andra resortsen som byggherren har på Sal och senare även på Boa Vista. På det sättet får du möjlighet att uppleva olika resorts varje gång du åker till Kap Verde om du vill det.

För dom som vill investera i flera bostäder och hyra ut dom i uthyrningsprogrammet, ges sammanlagt 5 veckor per år och bostad till ägaren att själv spendera på Kap Verde. Äger man tex 2 bostäder så kan man alltså spendera 10 veckor per år på Kap Verde utan avbrott i hyresavkastningen.

Utöver detta har den historiska värdeökningen varit 6 - 8% per år på bostäderna. Idag har byggherren flera operativa resorts med utsålda bostäder ända tillbaka till 2007.

Intresserad?

✶ Obligatoriska fält

Fler fördelar om du väljer att hyra ut din bostad genom resortens uthyrningsprogram:

För dig som hyr ut lovar vår samarbetspartner ett bekymmersfritt ägande eftersom Melia Hotels International som driver resorten med service och uthyrning även ansvarar för försäkring av bostaden Även den årliga fastighetsskatten ingår. Du behöver inte heller oroa dig för eventuella kostnader om något i lägenheten/villan behöver lagas eller bytas ut. Det står också Melia Hotels International för om du ingår i uthyrningsprogrammet. Du får in intäkterna för uthyrningen på kontot varje kvartal tillsammans med en rapport på hur uthyrningen gått.

Intresset för Kap Verde är stort både bland turister och investerare. Byggherren vi arbetar med är den största och mest etablerade på Kap Verde. De har säkrat upp de absolut bästa strandremsorna, vilket ökar värdet på din bostad. Ingen annan aktör har en chans att bygga på en bättre plats på ön än vad din bostad ligger på. Turismen ökar med omkring 13% varje år och fler och fler flygbolag flyger till Kap Verde. 

Det brukar gå direktflyg från Sverige hela vinterhalvåret. På sommarhalvåret flyger man smidigt med en mellanlandning i Lissabon. Flyg går att hitta för omkring 3.000-5.000 kr tur och retur. Alternativt kan man flyga till London för att sedan flyga vidare med TUI som flyger därifrån till Kap Verde hela året.

Alla lägenheter och villor ligger i 5-stjärniga resorts direkt på stränderna. Tack vare att Kap Verdes regering satt tydliga regler för hur mycket som får byggas riskerar området inte heller att bli överexploaterat.

Investeringsmöjligheter på Kap Verde

Kap Verde-öarnas välstånd är till stor del kopplat till den ständiga tillväxten inom turismen. Den har kombinerats med en demokratiskt vald regering och en tydlig strategi för att utveckla öarna i linje med det ökande turistbehovet. Det har bidragit till att skapa investeringsstabilitet.

Denna strategi inkluderar viktiga infrastrukturförbättringar och moderniseringar, inklusive stöd för utländska investeringar samt modernisering av, telekommunikation och transportförbindelser. Dessutom har insatserna koncentrerats på att öka investeringarna i sociala projekt och förbättra livskvaliteten för öarnas invånare genom att nya möjligheter blir tillgängliga för dem. Det förutspås därför att öarna kommer att få en mycket ljus framtid som leds av en ständig ökning av hållbar turism och nya möjligheter för Kap Verdes befolkning.

 

Fastighetsinvestering på Kap Verde

Vi på Erik Olsson Fastighetsförmedling samarbetar med Kap Verdes största byggherre The Resort Group PLC och hjälper dig som är intresserad av att köpa en någon av deras fina bostäder på öarna Sal och Boa Vista att komma i kontakt med dem. På ön Sal har de idag 5 resorts som är operativa sedan länge med villor och lägenheter. Där har det sålts omkring 2300 bostäder sedan 2007.

Som ägare till en bostad eller flera bostäder har du 100% ägandeskap och ni äger 100% lagfart. 

Bostadpriserna i resorterna

Bostadpriserna ligger mellan € 189.000 - € 350.000 för lägenheterna som är till salu. Villorna varierar mellan € 399.000 – € 699.000 beroende på läge. Alla har dock bara några få steg till strandkanten.  

När du har hittat en bostad du är intresserad av betalar du en reservationsavgift för att ta bort bostaden från marknaden och för att du skall vara berättigad till en visningsresa ner till Kap Verde. Reservationsavgiften är € 3.000 för en lägenhet och € 5.000 för en villa.

 

För garantera att köpet genomförs inom rimlig tid vill The REsort Group att du har säkerställt din finansiering för fullföljande av köpet innan nedresan.

 

För dom som vill åka ner och inspektera sin bostad innan de fullföljer köpet ingår en resa ner för 2 personer i reservationsavgiften. Vår partner ordnar då flyg, transfer samt boende i en av deras resorts med all-inclusive under vistelsen så ni kan få uppleva Kap Verde och den resorten ni har valt att reservera er bostad i. Självklart har ni er våra representanter som guidar er runt och hjälper till.

 

När du sedan går vidare och fullföljer köpet dras reservationsavgiften av på priset för bostaden. Skulle du mot förmodan ångra dig dras den faktiska kostnaden för resan och uppehället av på reservationsavgiften. Resterande del återbetalas till dig.

Kontaktperson: Dominic Toth, Erik Olsson Fastighetsförmedling.
Telefon: 073-380 43 46
Mail: dominic.toth@erikolsson.se 

Samtliga fotografier är tagna av The Resort Group PLC.
Projektet är ett samarbete mellan Erik Olsson Fastighetsförmedling och The Resort Group PLC.

Tillbaka till toppen