Så hittar du ditt drömhem

Höst innebär nystart för många och jakten på drömhemmet är troligen i full gång. Men hur ska man göra för att verkligen hitta rätt? Våra mäklare har listat vad du bör tänka på för att lättare hitta drömbostaden.

 

Skriv en lista med vad som är viktigt för dig

Genom att lista egenskaper i ditt kommande boende blir det mycket tydligare exakt vad du är ute efter. Finns det något du kan kompromissa bort om det står mellan badkar och öppen planlösning? Skriv listan i prioritetsordning för att underlätta för dig själv.

Skapa en bevakning

Skapa en bevakning hos din lokala mäklare. Du kan registrera dig här så får du ett mail från oss när det dyker upp en bostad som stämmer in på dina önskemål. Det bästa med att bevaka bostäder direkt hos din mäklare är att du får reda på objekten före de når den publika marknaden.

Skapa bostadsbevakning

Dina ekonomiska förutsättningar

För att komma steget närmare ditt drömboende behöver du veta vad du har att röra dig med ekonomiskt. Ta därför hjälp av en mäklare och få en fri värdering på din nuvarande bostad. Vi hjälper dig gärna med det och det är helt kostnadsfritt. Du behöver bara registrera dina uppgifter här så kontaktar vi dig. 

Färdigt lånelöfte

Se till att du har finanserna klara med din bank innan du ger dig in i budgivningen. Se också till att uppdatera banken när du hittat ett boende du är intresserad av så att lånelöftet gäller för just den bostaden. Vår samarbetspartner S&P Bolån hjälper dig gärna, besök denna sida om du vill ha hjälp. 

Gå på mycket visningar

Genom att se och uppleva olika bostäder och områden får du en bättre känsla över vad du är ute efter. Ett område som verkade bra först, kanske inte alls känns lika bra i magen väl på plats. Så se till att gå på många visningar för att bilda dig en bättre uppfattning om var och hur du vill bo. Lär känna området ordentligt och föreställ dig hur det skulle vara att bo där.

Lycka till i jakten på ditt drömhem!

Vill du veta vad din bostad är värd?
Kontakta oss för en fri värdering:

JAG VILL BLI KONTAKTAD
Få koll på bostadsmarknaden!
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag:

Tillbaka till toppen