Försäljning pågår
Globen / Johanneshov

Slakthus Ett

Fakta
Arkitekt
Andrén & Fogelström
Antal bostäder
182
Antal rum
1 till 4 rum
Boyta
23 till 120 kvm
Priser
Från 2 800 000 kr
Upplåtelseform
Bostadsrätter
Boendeform
Flerbostadshus
TIPSA

Hitta ditt drömboende i nya Slakthusområdet. Juridisk person OK. Fri uthyrning i andrahand.

Välkommen att hitta ditt drömboende i ett av Stockholms framtida hetaste område, nya Slakthusområdet. Slakthusområdet ska utvecklas från ett industriområde till en urban stadsdel där bostäder, arbetsplatser, handel och service samsas med nya parker och torg. När området är färdigställt ca 2030 kommer områI kontrast till de närliggande arenorna i stort format ska Slakthusområdet med sin hundraåriga historia erbjuda mat, kultur och upplevelser i småskalig miljö. Kulturhistoriskt värdefulla byggnader bevaras och utvecklas tillsammans med tusentals nya bostäder och arbetsplatser. Mer information om bostäderna och Svenska Hems projekt längre ner på sidan.

Fakta
Arkitekt
Andrén & Fogelström
Antal bostäder
182
Antal rum
1 till 4 rum
Boyta
23 till 120 kvm
Priser
Från 2 800 000 kr
Upplåtelseform
Bostadsrätter
Boendeform
Flerbostadshus
TIPSA
Mäklare
  • Detta projekt

Beskrivning av projektet

BOSTÄDERNA:
Ett omsorgsfullt gestaltat bostadskvarter med mindre lägenheter, större parad-våningar, takradhus och stadsradhus. Visionen bakom Slakthus Ett är ett kvalitativt och rikt kvarter som både bidrar till stadens puls och samtidigt erbjuder lugna och grönskande boendemiljöer. Arkitekturen hittar inspiration i Slakthusområdets
äldre industriarkitektur, exempelvis genom karaktärsstarka fönsterband, men adderar också en tydlig samtida karaktär. Fasaderna har en lugn variation och i material­ paletten samsas fasader i trärelief med varmgråa putskulörer. Husens höjder varierar vilket skapar en stark dynamik och möjliggör gemensamma och privata takterrasser i soliga lägen. Bostadsgårdarna är lummigt gröna med gemensamma lokaler och hissar till cykelgarage i källarplan. Kvarteret har ett unikt läge mellan den centrala parken med sin tunnelbanestation och de bevarade jugendbyggnaderna från tidigt 1900-tal, vilket bidrar till att många av lägenheterna har insynsfria och luftiga lägen. Interiörerna är ljusa och präglas av kvalitativa material i varma och mjuka kulörer i kombination med trä. Samtliga bostäder har balkong eller terrass.

KVARTERET:
Mitt i expansiva och kulturhistoriska Slakthusområdet växer ett nytt kvarter med bostäder fram! Som boende i Slakthus Ett njuter du av en modern vardag i ett område där inspiration hämtats från Meatpacking District i New York och Kødbyen i Köpenhamn.

Närheten till city är slående, en kort promenad över Skanstullsbron och du är på Söder. Bra kommunika­tioner med tunnelbana någon minut från porten och cykelstråk gör att du snabbt tar dig hem till Slakthus Ett. Grönskande gårdar med planteringar och mjuka linjer. Gårdarna blir attraktiva passager till och från hemmet samt utgör vackra blickfång från balkonger och fönster. Det kommer att finnas en gemensam takterrass med en fantastisk utsikt där Avicii Arena samt Tele2 Arena skymtas i horisonten.

I föreningen kommer det erbjudas bil- och cykelpool. Cykelparkering finns både på kvarters­ mark i marknivå och i ett lättåtkomligt källarplan som nås via cykelhiss. Det finns även utrymme för lastcyklar, specialcyklar, laddning samt en gemensam serviceplats. Bostadsentréer förses med digital information om kollektivtrafikavgångar. Boende förses med ett välkomstpaket vid inflytt med information om resande och mobilitet i området. Välkomstpaketet innehåller medlemsskap i cykel- och bilpoolen, cykelkar­ ta, information om hemkörning av mat och erbjudanden om biluthyrning.

-Juridisk person OK
-Fri uthyrning i andra hand
-Bilpool & Cykelpool
-Nära till innerstaden, Globen Shopping, gym, café, buss och tunnelbana

Intresserad av projektet?

Tillbaka till toppen