Planerat
Göteborg / Mölnlycke

Wendelstrand

Fakta
Bostadsutvecklare
Next Step Group
TIPSA

Ditt liv, i harmoni med naturen

Med utsikt över Landvettersjön och granne med naturreservat ligger det nya området Wendelstrand. Här skapas 1000 nya bostäder i blandad skala och olika upplåtelseformer med en arkitektur i världsklass. Ett klimatsmart modernt boende i harmoni med naturen mitt mellan city och världen. Lakehouse, områdets "stadsdelshus" invid torget, är ritat av internationellt topprankade arkitektbyrån Snøhetta. Här finns möteslokaler, restaurang och kafé, co-working kontor med kreativa arbetslokaler, gästlägenheter och gym. Hur vill du leva ditt liv? Den som bor i Wendelstrand behöver inte välja mellan stadens puls eller naturens lugn. Faktum är att när du står omgiven av skog och sjö är du ändå bara 15 minuter från Göteborgs centrum. Det bästa av två världar, alltså. I närområdet finns förskolor, skolor och vardaglig service. Genom Wendelsparken går eller cyklar du till Mölnlycke centrum på 5-10 minuter. Välkommen hem!

Fakta
Bostadsutvecklare
Next Step Group
TIPSA
Mäklare

Daniel

Stenberg

Mäklare

  • Detta projekt

Beskrivning av projektet

Med utsikt över Landvettersjön och granne med naturreservat ligger det nya området Wendelstrand. Här skapas 1000 nya bostäder i blandad skala och olika upplåtelseformer med en arkitektur i världsklass. Ett klimatsmart modernt boende i harmoni med naturen mitt mellan city och världen. Lakehouse, områdets "stadsdelshus" invid torget, är ritat av internationellt topprankade arkitektbyrån Snøhetta. Här finns möteslokaler, restaurang och kafé, co-working kontor med kreativa arbetslokaler, gästlägenheter och gym.

Brf Lake Apartments är områdets första förening med bostadsrättslägenheter. Huset är ritat av Liljewall med tallträden som inspiration reser sig de solida, träbeklädda lägenhetshusen i kärnan av kvarteret. Både typologi, uteplatser och entréer är anpassade för att bli en organisk del av det livliga grannskapet och omkringliggande naturen. Med det sällsynt exponerade KL-träet får du inte bara ett bättre inomhusklimat idag, utan ett naturnära material som lagrar koldioxid och åldras med skönhet.

Varje lägenhet är planerad med omsorgsfull precision, för att skapa robusta hem som står sig över tid. De är därför utformade på ett sätt som låter dig anpassa rumsligheterna, oavsett om det är ditt liv eller din smak som förändras.
Ljuset flödar in från byggnadens alla riktningar, och fyller tack vare fönstrens låga bröstning rummen från golvet till det höga taket.

Alla lägenheter har rundgångslösningar, så att det effektiva levnadssättet inte kräver någon kompromiss med känslan av rymd.

Väggarna ger djupa fönsternischer som påminner om en svunnen tid, och de gedigna materialvalen skapar i kombination ett välplanerat och elegant hus som är rustat för både ekologisk och social hållbarhet.

Hur vill du leva ditt liv? Den som bor i Wendelstrand behöver inte välja mellan stadens puls eller naturens lugn. Faktum är att när du står omgiven av skog och sjö är du ändå bara 15 minuter från Göteborgs centrum. Det bästa av två världar, alltså. I närområdet finns förskolor, skolor och vardaglig service vilket även planeras för i projektområdet. Genom Wendelsparken går eller cyklar du till Mölnlycke centrum på 5-10 minuter.

Intresserad av projektet?

Tillbaka till toppen