Referensprojekt
Bollmora / Tyresö

Brf Basilikan i Tyresö

Fakta
Antal bostäder
20
Antal rum
5 - 6 rok
Boyta
109 - 124 kvm Boa
Priser
Från 4 425 000 kr
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Boendeform
Radhus
Beräknad inflytt
Vinter 2021
TIPSA

Brf Basilikagränd - Familjedröm i populära Tyresö!

SLUTSÅLT! På Basilikagränd i Tyresö uppförs nu 20 bostadsrättsradhus i anslutning till befintliga uppvuxna bostadskvarter. Basilikagränd angränsar till grönområden och projektet karaktäriseras av en modern arkitektur med stora fönsterpartier och sedumbeklädda tak. I föreningen kommer även finnas orangeri och en mindre lekplats. Varje radhus har antingen parkering på uppfart framför huset eller kan hyras av föreningen vid områdets parkeringsplats eller längs gatan. Här lever du det bekväma familjelivet med närhet till Tyresö C, förskolor, skolor, natur, badsjöar och skärgård.

Fakta
Antal bostäder
20
Antal rum
5 - 6 rok
Boyta
109 - 124 kvm Boa
Priser
Från 4 425 000 kr
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Boendeform
Radhus
Beräknad inflytt
Vinter 2021
TIPSA
Mäklare
  • Detta projekt

Beskrivning av projektet

SLUTSÅLT!

I projektet finns två olika hustyper, A-husen med mer utpräglad nordisk design och B-husen med tegelfasad och mer internationell och townhouseliknande design med generös takhöjd.

A-husen om ca 124 kvm, fem rum och kök, karaktäriseras av en modern arkitektur med klassiska strama nordiska inslag. Stående träpanel förstärker symmetrin i byggnaderna och stora fönsterpartier ökar närheten till naturen. Från utsidan följer det nordiska ljusa med in och erbjuder en stilren design med kvalitativa materialval.
Varje radhus av typen A har ett förråd om ca 5 kvm vid husets framsida. Altan på baksidan och på framsidan finns plats för kompletterande sittgrupp för att kunna följa solen.

A1-husen, placerade längs gata, har parkering på uppfart framför huset.
A2-husen, placerade vid de små gränderna, har möjlighet att hyra parkering av föreningen längst in i på gatan eller efter vägen.

B-husen är byggda i souterräng och möter gatan med fasader i tegel och baksidan mot naturen. Fasaderna mot gatan ligger saxade i förhållande till varandra och tomten är vackert inramad och skapar förutsättningar för odling eller middagar i eftermiddags- och kvällssolen. Mot naturen på baksidan finns en altan och här är bästa platsen för frukost i solen. Takhöjden är generös, ca 3,3 meter på entréplan som tillsammans med stora fönster mot trädgården skapar en industriell modern känsla. B-husen är ca 128 kvm stora varav ca 107 kvm boarea och 21 kvm biarea och består av fem rum och kök.

Inredningsmässigt erbjuder båda hustyperna samma materiella standard. Ljusa kök från Marbodal med integrerade diskmaskin, kyl och frys med frontlucka lika kökets övriga luckor samt inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro och induktionshäll. Samtliga vitvaror från Siemens. Badrummen har vitkalkade väggar och grått klinkergolv, dusch med handdusch och större spridare mot tak, handfat med tillhörande kommod, spegel och wc. Genomgående ekparkett på golv och ljust målade väggar i husens boningsrum. För komfort och till kalla fötters glädje har hela nedre plan skön golvvärme medan det på övre plan är traditionella vattenburna element. För den som önskar sätta egen prägel kommer vissa tillval vara möjliga enligt separat prislista.

Taken på föreningens byggnader är sedumbeklädda och ger hem till fjärilar och insekter.

För de små kommer det förutom lek i naturen att anläggas en mindre lekplats i föreningen. Parkering efter gata kostar ca 150 kr/mån och i carport 350 kr/mån att hyra genom föreningen.

Här lever du det bekväma livet i moderna, smart planerade boenden i fantastiskt miljö.

I Tyresö C hittar ni allt för att vardagen ska fungera och både skolor och förskolor finns inom bekvämt avstånd. För friluftslivet är möjligheterna näst intill oändliga med både fina stigar och motionsspår i naturreservat och skärgård med bad och båtliv. För er som arbetar i City tar bussen er smidigt till Gullmarsplan.


OMRÅDET -TRYGGHET OCH NATUREN
En mening ur Tyresö kommuns vision är ”I Tyresö finns det hållbara livet, nära storstad, skog och skärgård". Detta är något som tagits fasta på vid utformningen av området på Basilikagränd.

Radhusen är belägna vid vägs ände, vilket helt utesluter genomfartstrafik och ökar säkerheten i området då det bara är de boende i föreningen som utgör trafiken. Direkt runt knuten tar naturen vid så en skogspromenad är aldrig långt borta. Missa inte den närbelägna badsjön Barnsjön, dit det inte tar många minuter att promenera. Om du vill höja pulsen så finns motionsslinga med belysning runt Barnsjön.

Önskas mer natur i form av både skog och skärgård så är Tyresta nationalpark nära – ett av Sveriges största orörda naturområden.

I Tyresö bor Stockholms läns mest nöjda invånare enligt SCB. År 2015 svarade hela 97,2 % i Tyresö att de är nöjda med livet i länet. Ett väl fungerande föreningsliv tillsammans med stora möjligheter vad gäller utbildning med många skolor och förskolor, såväl kommunala som privata alternativ, är säkert en bidragande del till invånarnas nöjdhet. För vardagliga ärenden välkomnar Tyresö centrums handlare med sina ca 75 butiker.
Beräknad inflyttning med start under januari 2022.


Se mer under dokument "Materialbeskrivning"

Intresserad av projektet?

Tillbaka till toppen