Slutsålt
Funäsdalen / Funäsdalen

Kåvans Fjällby

Fakta
Bostadsutvecklare
Reinova Properties
Arkitekt
Gisteråsjöstrand
Antal bostäder
8
Antal rum
4 rum
Boyta
74 kvm
Priser
Från 2 645 000 kr
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Boendeform
Parhus
Beräknad inflytt
Prel vår 2022
TIPSA

Nybyggda fritidsbostäder vid Kåvan!

Här vid Kåvanområdet i Funäsdalen planerar Reinova Properties att uppföra en bostadsrättsförening bestående av 16 bostadsrätter i vacker svensk fjällmiljö med gångavstånd till skidlift, längdspår runt knuten och närhet till skoterleder. Här byggs 8 Parhuslägenheter om ca 74 kvm, 4 Studiohus om ca 24,4 kvm, samt 4 Ateljéhus om ca 11,4 kvm. De flesta bostadsrätterna har altan i väst med utsikt mot Funäsdalsberget och bakom tomterna rinner Ljusnan förbi. Byggnaderna uppförs med stående träpanel struken med Järnvitriol som tillsammans med gråa plåtdetaljer och fönsterinfattningar ger ett tidlöst intryck. Invändigt är standarden hög med exempelvis vitpigmenterad ekparkett, gråa kök från Marbodal, vitvaror från Electrolux och kaklade badrum med klinkergolv och komfortvärme. På tomten finns både parkering och låsbart förråd/skidbod. Ett perfekt fjällboende för dig som vill bo nytt och bekvämt men samtidigt ha tillgång till genuin fjällmiljö och bra skidåkning. Inflytt är beräknat till Q2 2022 avseende Parhuslägenheter. För de mindre bostadsrätterna, Studiohus och Ateljéhus är tillträde beräknat till Q4 2022.

Intresseanmälan

Intresseanmälan
Fakta
Bostadsutvecklare
Reinova Properties
Arkitekt
Gisteråsjöstrand
Antal bostäder
8
Antal rum
4 rum
Boyta
74 kvm
Priser
Från 2 645 000 kr
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Boendeform
Parhus
Beräknad inflytt
Prel vår 2022
TIPSA
Mäklare
  • Detta projekt

Beskrivning av projektet

I projektet finns tre olika lägenhetstyper:

Parhuslägenhet, den största lägenhetstypen om 4 rok och va 74 kvm boa.
Studiohus, egen byggnad, 2 rok + loft, ca 24,4 kvm.
Ateljéhus, den minsta bostadstypen om 1 rok och 11,4 kvm. Även den i friliggande byggnad.

Byggnadernas fasader är strukna med Järnvitriol som åldras vackert och som tillsammans med gråa fönsterinfattningar samt plåtinfattningar som tak, hängrännor och stuprör ger ett tidlöst och sobert intryck. Invändigt håller bostäderna hög standard där de nordiska stilrena materialen och tonerna skapar ett lugn. Genomgående enstavigt parkettgolv av härdad vitpigmenterad ek och väggar och tak klädda av gråpigmenterad slätspontspanel, speglade innerdörrar även de i grått. Kök från Marbodal, vitvaror från Electrolux samt blandare från FM Mattsson. Utrustning och inredning varierar något beroende på lägenhetstyp.
De flesta av bostadsrätterna har altaner belägna i väst med utsikt mot Funäsdalsberget och bakom fastigheterna rinner Ljusnan förbi. Till Kåvanliften promenerar du på 10-15 minuter och du har bara ett par hundra meter till
längdskidspår.

Inflytt preliminärt under Q2, 2022 för Parhuslägenheter. Ateléhus och Studiohus beräknas vara klara för att tillträdas under Q4 2022.

OMRÅDET, BERGET OCH NATUREN
Funäsdalsberget har en fallhöjd om drygt 300 meter och härlig panoramautsikt över vacker fjällmiljö. Skidsystemet med 17 nedfarter har varierande svårighetsgrad och erbjuder något för alla. Välj mellan branta och svåra partier som kräver lite mer, långa härliga sluttningar eller roliga skogspartier. Gondolen transporterar dig från byn till toppen både sommar som vinter. I byn Funäsdalen finns all tänkbar service
likväl som badplatser i Funäsdalssjön.
För den som hellre åker längdskidor är det bara några hundra meter till närmsta längdspår och här finns totalt ca 300 km välpreparerade spår inom Nordic Ski
systemet som är sammanlänkat mellan byar och dalgångar. Här finns även ca 450 km välpreparerade skoterleder för skoterentusiasten. Men även aktiviteter året om. Allt fler besöker fjällen för vandring, mountainbike, fiske eller paddling. Inne i byn Funäsdalen finns all tänkbar service likväl som badplatser i Funäsdalssjön.

ÖVRIGT
Projektet byggs som fritidshus i bostadsrättsform.
Förråd/Skidbod byggs på tomten och alla lägenheter har ett eget låsbart utrymme om ca 1,5 kvm.
Parkering anläggs på respektive tomt. Parhuslägenhet får två parkeringsplatser och de mindre typerna Studiohus och Ateljéhus en plats vardera.

För mer utförlig beskrivning av projektet, bostadstyperna och materialval se Projektbroschyr, Leveransdeklaration och Ritningar som du hittar under menyn Dokument på sidan.

Intresserad av projektet?

Tillbaka till toppen