Planerat
Hökarängen / FARSTA

H12

Fakta
Bostadsutvecklare
Mecon Bostad
Antal bostäder
12
Antal rum
7 rum och kök
Boyta
152 -156 kvm Boa
Priser
Priser från 8 995 000 kr
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Boendeform
Radhus
Beräknad inflytt
Prel. våren 2024
TIPSA

Nybyggda radhus med Fagersjöskogen som granne!

Längs lugna Kontoristvägen i Hökarängen uppförs nu 12 bostadsrättsradhus i anslutning till befintliga uppvuxna bostadskvarter. Projektet H12 ligger granne med naturen, Fagersjöskogen bokstavligen utanför dörren och projektet karaktäriseras av en modern stilren arkitektur med stora fönsterpartier, takhöjder upp mot fem meter, vackra utblickar över förortsidyllen och naturen samt genomtänkta kvalitativa materialval. Skyddad uteplats mot gata och en uteplats på husets baksida mot naturen. På uppfart finns plats för parkering för bil. Här bor man avskilt men centralt, med bekvämt promenadavstånd till Hökarängsskolan och tunnelbanestationen. Välkommen hem!

Intresseanmälan

Intresseanmälan
Fakta
Bostadsutvecklare
Mecon Bostad
Antal bostäder
12
Antal rum
7 rum och kök
Boyta
152 -156 kvm Boa
Priser
Priser från 8 995 000 kr
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Boendeform
Radhus
Beräknad inflytt
Prel. våren 2024
TIPSA
Mäklare
  • Detta projekt

Beskrivning av projektet

H12 har en modern gestaltning där projektets 12 radhus ligger varsamt placerade i den angränsande naturen. Exteriört har husen sobra naturliga toner med grågrön och svart träpanel, stora fönsterpartier som släpper in fint dagsljus och ökar närheten till naturen, svarta plåtdetaljer med fönsterinfattningar, hängrännor och tak. På husens framsida finns plats för parkering av bil och uteplatsen om ca 14 kvm gränsas av mot gata av ett varmförråd och träplank mot grannar. Här är bästa platsen för frukost och lunch i solen. Baksidan vetter mot naturen och altanerna här varierar mellan 26 och 32 kvm. Delar av baksidans uteplats skärmas av genom ytterligare ett förråd samt plank mot grannar för den som vill sola eller njuta av middagen mer privat. Delar av uteplatsen ligger öppet mot naturen vilket känns unikt för ett så här pass centralt läge. På sen eftermiddag och kväll strilar solen ner genom lövverken. Tänk att kunna ta en promenad eller joggingrunda i skogen direkt från huset! Entré och förrådsdörr till varmförråd med digitala lås från Yale Doorman underlättar vardagen för både vuxna och barn.

Radhusen är mellan 152 och 156 kvm stora, sju rum och kök fördelat på två våningsplan samt ett vindsplan som delvis är öppet mot mellanplanet. Här finns gott om plats även för den stora familjen. Inredningsmässigt har bostäderna en hög materiell standard med stilren färgsättning och materialval. Genomgående enstavig ekparkett/plank med ljus pigmentering, vitmålade väggar, vita speglade innerdörrar och granitkeramik på golv i hall liknande Gotländsk kalksten som även återfinns på badrummens golv och väggar samt fönsterbrädor och kökets bänkskiva med uppvik. Kök från HTH med utdragslådor, underlimmat ho, svart trendig blandare och integrerade diskmaskin, kyl och frys med frontlucka lika kökets övriga luckor samt inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, induktionshäll och kolfilterfläkt. Samtliga vitvaror från Siemens. Badrummen har granitkeramik på väggar och golv liknande Gotländsk kalksten, spotlights i tak, dusch med handdusch och större spridare mot tak i svart utförande, handfat med tillhörande kommod, spegel, handdukstork och wc. För komfort och till kalla fötters glädje har entréplan och plan 2 skön vattenburen golvvärme medan det på vindsplan är traditionella vattenburna radiatorer. För den som önskar sätta egen prägel kommer vissa tillval som exempelvis braskamin eller andra luckor till kök vara möjliga enligt separat prislista.

PLANLÖSNING
Planlösningen är väl avvägd, genomtänkt och spännande.

På husens entréplan finns praktiska och sociala ytor med badrum, tvättstuga, bra förvaring i förråd under trapp och skjutdörrsgarderober i hall, sobert stilrent kök och sällskapsrum med plats för soffgrupp och middagsbord. Stora fönsterpartier med låg bröstning och helglasade fönster och fönsterdörrar från golv mot både uteplats vid kök samt mot baksida och naturen.

En trappa upp finns ett allrum öppet mot vindsplanet, rejäl takhöjd om ca fyra meter vid fasad som följer yttertakets lutning och mot nock sammantaget når upp mot fem meter. Stora fönsterpartier med en fönsterhöjd om ca 2,4 meter skapar fina utblickar mot naturen och släpper in ett fint dagsljus. Här finns även ytterligare ett badrum och tre bra sovrum med förvaring i skjutdörrsgarderober och klädkammare. Ett av sovrummen har en takhöjd om nästan fyra meter och skulle eventuellt kunna öppnas mot vindsplanets kattvind för att skapa extra karaktär.

Vindsplanet har en öppen loftdel mot allrummet på plan två, perfekt som bibliotek, spelhörna eller arbetsrum. På vindsplanet finns ytterligare ett rum med takfönster där du klara nätter ser stjärnorna på himlen. På vindsplan finns även ett bra förvaringsutrymme i kattvind.

Sammantaget är det här ett boende som har allt du kan förvänta dig av ett modernt nyproducerat radhus. Du har läget med närheten till allt, naturen, service, skolor och kommunikationer. Uteplatser där du följer solen. Utmärkt förvaring. En hög standard, funktionell planlösning och charm och karaktär med överraskande takhöjder, fina utblickar och lösningar som inspirerar.

OMRÅDET - LUGNET, NATUREN OCH NÄRHETEN
Läget här längs Kontoristvägen är lugnt och avskilt. Du har ingen genomfartstrafik vilket gör området tryggt, trafiken här utgörs av boende i villaområdet bredvid. Du har ca 400 meters promenad till Hökarängsskolan, F-9 skola, och ca 700 meter till Hökarängens centrum med service och tunnelbanan. Fagersjöskogen som du har direkt utanför dörren är med sina 100 hektar en av Söderorts största skogar. Här finns förutom vacker natur för rekreation och promenader även ett belyst motionsspår om 3,2 km och utegym för den som önskar höja pulsen. Tänk att bo mitt i stan men ändå kunna låta barnen leka fritt i naturen, själva kunna promenera till och från skolan och där du snabbt tar dig dit du vill tack vare bekväm närhet till kommunikationer.

SÄLJSTART
Anmäl intresse för löpande information.
Ursprunglig tidpunkt för intresseanmälan avgör turordning vid säljstart.
Allmän säljstart är planerad till september

ÖVRIGT
Sidan uppdateras löpande med mer information som bland annat bilder och bostadsväljare.
För mer utförlig beskrivning av bostäderna och material, se Materialbeskrivning under "dokument" på sidan.

Intresserad av projektet?

Tillbaka till toppen