Kommande
Göteborg / Mölndal

Brf Heleneviksbacken

Fakta
Antal bostäder
9
Antal rum
3 rok
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Boendeform
Lägenhet
TIPSA

Naturnära, tryggt och lugnt med närheten till stan!

Heleneviksbacken är geografiskt beläget 5 km sydöst om Göteborg och strax väster om Rådasjön i Mölndals Kommun. Lika nära till både storstan och naturen med Stensjön och Rådasjön som erbjuder såväl möjlighet till bad, rodd och segling. Man bor lugnt och tryggt med alla fördelar områdets fantastiska natur medför och samtidigt nära ansluten till storstaden med allt vad det innebär. Totalt består projektet av 2 stycken flerbostadshus innehållande totalt nio stycken lägenheter. De nio lägenheterna är fördelade på tre olika typer beroende på våningsplan. Gällande utrustningsnivå och materialval är alla lägenheterna lika. Skillnaden mellan lägenheterna är planlösningen men kanske främst läget. Byggnaderna samt de ingående byggnadsdelarna är av en hög standard generellt. Varje lägenhet planeras med sin egna privata tomtplats eller balkong i direkt anslutning till köket och allrummet. Alla i bra solläge, vända med utsikt mot sjön. Gårdsmiljön i stort skall göras socialt gemensam. De olika byggnadskropparna kommer sammanbindas av gemensamhetsytor av gårdskaraktär. Det finns planerade parkeringsytor på de egna fastigheterna, en p-plats per lägenhet samt extra gemensamma p-platser för besök och dylikt. Ett perfekt boende för dig som vill bo nytt och nära naturen men samtidigt ha tillgång och närheten till stan. ANMÄL INTRESSE FÖR ATT REGISTRERA DIN KÖPLATS OCH VIDARE INFORMATION. ANNONS KOMPLETTERAS MED MER MATERIAL INOM KORT. SÄLJSTART PLANERAT UNDER HÖSTEN.

Intresseanmälan

Intresseanmälan
Fakta
Antal bostäder
9
Antal rum
3 rok
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Boendeform
Lägenhet
TIPSA
Mäklare

Fredrik

Hartman

Mäklare

 • Detta projekt
 • Heleneviksbacken är högt beläget med utsikt över vackra Rådasjön.
  Heleneviksbacken är högt beläget med utsikt över vackra Rådasjön.
 • Utsikt från takterrass över Rådasjön.
  Utsikt från takterrass över Rådasjön.
 • Byggnadernas fasader är av målad mörk träpanel som ger ett tidlöst nordiskt intryck.
  Byggnadernas fasader är av målad mörk träpanel som ger ett tidlöst nordiskt intryck.
 • Huskropparna är vinklade för att bilda den gemensamma gårdsytan.
  Huskropparna är vinklade för att bilda den gemensamma gårdsytan.
 • Stora fönsterpartier mot sjön vilket ger ett härligt ljusinsläpp och erbjuder en fantastisk utsikt.
  Stora fönsterpartier mot sjön vilket ger ett härligt ljusinsläpp och erbjuder en fantastisk utsikt.
 • Stora fönsterpartier ger lägenheterna ljus och ger en fantastisk utsikt.
  Stora fönsterpartier ger lägenheterna ljus och ger en fantastisk utsikt.
 • Öppna planlösningar mellan kök och sällskapsytor.
  Öppna planlösningar mellan kök och sällskapsytor.
 • Nordisk stilren design.
  Nordisk stilren design.
 • I vardagsrummet är den murade öppna spisen centralt placerad.
  I vardagsrummet är den murade öppna spisen centralt placerad.
 • Släta luckor och bänkskiva i kvartskomposit med underlimmad diskho.
  Släta luckor och bänkskiva i kvartskomposit med underlimmad diskho.
 • Ett snyggt och stilrent kök från Marbodal. Siemens maskiner av god standard.
  Ett snyggt och stilrent kök från Marbodal. Siemens maskiner av god standard.
 • Stora fönsterpartier och utgång mot uteplats eller balkong ger rummet en härlig ljus känsla.
  Stora fönsterpartier och utgång mot uteplats eller balkong ger rummet en härlig ljus känsla.
 • Sovrum med en fantastisk utsikt.
  Sovrum med en fantastisk utsikt.
 • Helkaklat badrum, gröna glaserade plattor på vägg. Golvplattor i granitkeramik i kalkstenstextur.
  Helkaklat badrum, gröna glaserade plattor på vägg. Golvplattor i granitkeramik i kalkstenstextur.

Beskrivning av projektet

Heleneviksbacken består av 9 lägenheter i 2 byggnader. Samtliga bostäder är om tre rum och kök. Gällande utrustningsnivå och materialval är alla lägenheterna lika. Skillnaden mellan lägenheterna är planlösningen men kanske främst läget.

Säljstart beräknas ske under hösten där tidpunkt för ursprunglig intresseanmälan avgör kö-plats. Initialt skrivs bokningsavtal. Bindande avtal, Förhandsavtal, beräknas skrivas efter årsskiftet.

EXTERIÖRT
Byggnadernas fasader är av målad mörk träpanel som ger ett tidlöst nordiskt intryck. Stora fönsterpartier mot sjön vilket ger ett härligt ljusinsläpp och erbjuder en fantastisk utsikt. Alla lägenheter har stora balkonger och uteplatser, belägna med utsikt mot Rådasjön. Stilren slät ytterdörr med sidoljus. Gårdsmiljön i stort skall göras socialt gemensam. De olika byggnadskropparna kommer sammanbindas av gemensamhetsytor av gårdskaraktär. Då huskropparna är vinklade gentemot varandra så öppnas området mellan huskropparna upp och bildar den gemensamma gårdsytan. Så som byggnaderna är situerade medger planlösningarna att även de lägre lägenheterna i den bakomliggande byggnaden har goda lägen. Byggnaderna är slutna bakåt för att på så sätt medge ett mer insynsskyddat boende gentemot de bakomliggande lägenheterna. Det finns planerade parkeringsytor på de egna fastigheterna, en p-plats per lägenhet samt extra gemensamma p-platser för besök och dylikt. Alla med laddningsmöjlighet.

INTERIÖRT
Invändigt håller bostäderna hög standard där de nordiska stilrena materialen och tonerna skapar ett lugn. Genomgående 1-stavs svensktillverkat trägolv i vitask från Rappgo, ljusa målade väggar och speglade innerdörrar. I vardagsrummet är den murade öppna spisen centralt placerad som tillsammans med stora fönsterpartier och utgång mot bostadens uteplats eller balkong ger rummet en härlig ljus känsla. Köket ligger i öppen planlösning mot vardagsrummet. Ett snyggt och stilrent kök från Marbodal med släta luckor. Bänkskiva i kvartskomposit med underlimmad diskho i rostfritt samt infälld induktionshäll. Siemens maskiner av god standard. Inbyggnadsmaskiner generellt. Badrummet är rymligt och helkaklat med gröna glaserade plattor på vägg. Golvplattor av granitkeramik i kalkstenstextur i varierad storlek.

OMRÅDET, NATUREN OCH SJÖN

Heleneviksbacken är geografiskt beläget 5 km sydöst om Göteborg och strax väster om Rådasjön i Mölndals Kommun. Naturen och storstan är lika nära.

I Mölndal finns bra service i form av butiker, bibliotek, apotek, banker, sjukhus/vårdcentraler etc. Här finner man ett stort utbud av förskolor och grundskolor.

Mölndal är en stad med underbar natur och mycket historia. Här kan du hitta spår efter tidigare generationer. Muséerna i Kvarnbyn gör bygdens historia levande. Där dånar forsen lika självklar idag som för 1000 år sedan då man började tämja vatten för att mala säd. Nu trängs industribyggnader med pittoreska trähus utmed de branta klippkanterna. Gunnebo Slott och Trädgårdar från 1700-talet ger generösa upplevelser för alla sinnen och ligger i grönskan mellan Stensjön och Rådasjön.

Upplevelser för den aktive finns alltid nära. Mölndal är rikt på sjöar och vattendrag. Stensjön och Rådasjön är vatten där såväl möjlighet till bad, rodd och segling erbjuds. Vidare finns mycket fina mindre bergsjöar såsom Norra & Södra Långvattnet där miljön och naturupplevelsen är slående.

I kommunen finns ett välutvecklat och diversifierat näringsliv. Företagsstrukturen har en tydlig profil som domineras av elektronik, läkemedel, medicinsk teknik, hygienartiklar, papper, kemiska produkter, livsmedel samt handel. Stora företag som är rotade i Mölndal är bland annat Astra Zeneca, Santa Maria och SCA.

Mölndal har ett strategiskt läge i nära anslutning till de större kommunikationslederna E6, E20/Söderleden, västkustbanan samt Kust till kust-banan. Busstrafiken i Mölndal är väl utbyggd och från Mölndals innerstad går spårvagnar och bussar till Göteborg. Pendeltåget från Göteborg Centralstation mot Kungsbacka stannar i Mölndal, Kållered och Lindome.

Buss 753 från Helenviksbacken tar dig till centrala Göteborg på 10 minuter. Man bor lugnt och tryggt med alla fördelar områdets fantastiska natur medför och samtidigt nära ansluten till storstaden med allt vad det innebär

ÖVRIGT
Det finns planerade parkeringsytor på de egna fastigheterna, en p-plats per lägenhet samt extra gemensamma p-platser för besök och dylikt. Alla med laddningsmöjlighet.
Externt förråd som tillhör lägenheten är beläget i källare under Fregatten 5.

RESERVATIONER
Bilder är framtagna digitalt och i ett tidigt skede, avvikelser kan förekomma.
Föreningen förbehåller sig rätten till ändringar i material och konstruktioner samt att ersätta berörd produkt med likvärdig.

Intresserad av projektet?

Tillbaka till toppen