Försäljning pågår
Göteborg / Mölndal

Heleneviksbacken

Fakta
Antal bostäder
9
Antal rum
3 rok
Boyta
76-81 kvm
Priser
4 795 000 kr - 5 695 000 kr
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Boendeform
Lägenhet
TIPSA

Naturnära, tryggt och lugnt med närheten till stan!

Endast 2 lägenheter kvar i projektet! För aktuell status se Prislista under fliken Dokument nedan. Heleneviksbacken är geografiskt beläget 5 km sydöst om Göteborg och strax väster om Rådasjön i Mölndals Kommun. Lika nära till både storstan och naturen med Stensjön och Rådasjön som erbjuder såväl möjlighet till bad, rodd och segling. Man bor lugnt och tryggt med alla fördelar områdets fantastiska natur medför och samtidigt nära ansluten till storstaden med allt vad det innebär. Totalt består projektet av 2 stycken flerbostadshus innehållande totalt nio stycken lägenheter. De nio lägenheterna är fördelade på tre olika typer beroende på våningsplan. Gällande utrustningsnivå och materialval är alla lägenheterna lika. Skillnaden mellan lägenheterna är planlösningen men kanske främst läget. Byggnaderna samt de ingående byggnadsdelarna är av en hög standard generellt. Varje lägenhet planeras med sin egna privata tomtplats eller balkong i direkt anslutning till köket och allrummet. Alla i bra solläge, vända mot sjön. Gårdsmiljön i stort skall göras socialt gemensam. De olika byggnadskropparna kommer sammanbindas av gemensamhetsytor av gårdskaraktär. Det finns planerade parkeringsytor på de egna fastigheterna, en p-plats per lägenhet samt extra gemensamma p-platser för besök och dylikt. Ett perfekt boende för dig som vill bo nytt och nära naturen men samtidigt ha tillgång och närheten till stan. För pris, avgift, storlekar och aktuell status se Prislista under fliken Dokument nedan.

Intresseanmälan

Intresseanmälan
Fakta
Antal bostäder
9
Antal rum
3 rok
Boyta
76-81 kvm
Priser
4 795 000 kr - 5 695 000 kr
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Boendeform
Lägenhet
TIPSA
Mäklare
 • Detta projekt
 • Heleneviksbacken 11 är högt beläget med utsikt över vackra Rådasjön.
  Heleneviksbacken 11 är högt beläget med utsikt över vackra Rådasjön. Fullskärm
 • Utsikt från takterrass över Rådasjön.
  Utsikt från takterrass över Rådasjön. Fullskärm
 • Byggnadernas fasader är av målad mörk träpanel som ger ett tidlöst nordiskt intryck.
  Byggnadernas fasader är av målad mörk träpanel som ger ett tidlöst nordiskt intryck. Fullskärm
 • Huskropparna är vinklade för att bilda den gemensamma gårdsytan.
  Huskropparna är vinklade för att bilda den gemensamma gårdsytan. Fullskärm
 • Stora fönsterpartier mot sjön vilket ger ett härligt ljusinsläpp och erbjuder en fantastisk utsikt.
  Stora fönsterpartier mot sjön vilket ger ett härligt ljusinsläpp och erbjuder en fantastisk utsikt. Fullskärm
 • Stora fönsterpartier ger lägenheterna ljus och ger en fantastisk utsikt.
  Stora fönsterpartier ger lägenheterna ljus och ger en fantastisk utsikt. Fullskärm
 • Öppna planlösningar mellan kök och sällskapsytor.
  Öppna planlösningar mellan kök och sällskapsytor. Fullskärm
 • Nordisk stilren design.
  Nordisk stilren design. Fullskärm
 • I vardagsrummet är den murade öppna spisen centralt placerad.
  I vardagsrummet är den murade öppna spisen centralt placerad. Fullskärm
 • Släta luckor och bänkskiva i kvartskomposit med underlimmad diskho.
  Släta luckor och bänkskiva i kvartskomposit med underlimmad diskho. Fullskärm
 • Ett snyggt och stilrent kök från Marbodal. Siemens maskiner av god standard.
  Ett snyggt och stilrent kök från Marbodal. Siemens maskiner av god standard. Fullskärm
 • Stora fönsterpartier och utgång mot uteplats eller balkong ger rummet en härlig ljus känsla.
  Stora fönsterpartier och utgång mot uteplats eller balkong ger rummet en härlig ljus känsla. Fullskärm
 • Sovrum med en fantastisk utsikt.
  Sovrum med en fantastisk utsikt. Fullskärm
 • Helkaklat badrum, gröna glaserade plattor på vägg. Golvplattor i granitkeramik i kalkstenstextur.
  Helkaklat badrum, gröna glaserade plattor på vägg. Golvplattor i granitkeramik i kalkstenstextur. Fullskärm

Beskrivning av projektet

Brf Heleneviksbacken 11, består av 9 lägenheter i 2 byggnader. Samtliga bostäder är om tre rum och kök. Gällande utrustningsnivå och materialval är alla lägenheterna lika. Skillnaden mellan lägenheterna är planlösningen och kanske främst läget.

Endast 2 lägenheter kvar i projektet! För aktuell status se Prislista under fliken Dokument nedan.

EXTERIÖRT
Byggnadernas fasader är av målad grön träpanel som ger ett tidlöst nordiskt intryck. Stora fönsterpartier vilket ger ett härligt ljusinsläpp och erbjuder en fantastisk utsikt. Stilren slät ytterdörr. Alla lägenheter har balkonger eller uteplatser. Två penthouse-lägenheter med privata takterrasser om ca 80m2 för de två översta lägenheterna i hus 1 & ca 80m2 fördelat på två terrasser gällande penthouse-lägenheten i hus 2. Gårdsmiljön i stort skall göras socialt gemensam. De olika byggnadskropparna kommer sammanbindas av gemensamhetsytor av gårdskaraktär. Då huskropparna är vinklade gentemot varandra så öppnas området mellan huskropparna upp och bildar den gemensamma gårdsytan. Så som byggnaderna är situerade medger planlösningarna att även de lägre lägenheterna i den bakomliggande byggnaden har goda lägen. Byggnaderna är slutna bakåt för att på så sätt medge ett mer insynsskyddat boende gentemot de bakomliggande lägenheterna. Det finns planerade parkeringsytor på de egna fastigheterna, en p-plats per lägenhet utrustad med laddningsmöjlighet, samt extra gemensamma p-platser för besök och dylikt.

INTERIÖRT
Invändigt håller bostäderna hög standard där de nordiska stilrena materialen och tonerna skapar ett lugn. Genomgående 1-stavs trägolv i vitpigmenterad mattlackad ek och ljusa målade väggar. I vardagsrummet är den murade öppna spisen centralt placerad som tillsammans med stora fönsterpartier och utgång mot bostadens uteplats eller balkong ger rummet en härlig ljus känsla. Köket ligger i öppen planlösning mot vardagsrummet. Ett snyggt och stilrent kök med släta luckor. Bänkskiva i kvartskomposit med underlimmad diskho i rostfritt samt infälld induktionshäll. Siemens maskiner av god standard. Inbyggnadsmaskiner generellt. Badrummet är rymligt och helkaklat med gröna glaserade plattor på vägg. Golvplattor av granitkeramik i kalkstenstextur i varierad storlek.

RUMSBESKRIVNING

Hall - Slät ytterdörr. Hall med plats för avhängning av ytterkläder. 1-stavs svensktillverkat trägolv i vitpigmenterad mattlackad ek, ljusa väggar.

Större sovrum - Rymligt sovrum med fönster för ljusinsläpp. Förvaringsmöjligheter i garderober med inredning från Marbodal. 1-stavs svensktillverkat trägolv i vitpigmenterad mattlackad ek, ljusa väggar.

Sovrum - Sovrum med fönster för ljusinsläpp. Förvaringsmöjligheter i garderober med inredning från Marbodal. 1-stavs svensktillverkat trägolv i vitpigmenterad mattlackad ek, ljusa väggar.

Vardagsrum - Rymligt vardagsrum i öppen planlösning mot kök. Den murade öppna spisen är centralt placerad som tillsammans med stora fönsterpartier och utgång mot bostadens uteplats eller balkong ger rummet en härlig ljuskänsla. Plats för både soffdel och stort middagsbord. 1-stavs svensktillverkat trägolv i vitpigmenterad mattlackad ek, ljusa väggar.

Kök - Köket ligger i öppen planlösning mot vardagsrummet. Ett snyggt och stilrent kök med släta luckor. Bänkskiva i kvartskomposit med underlimmad diskho i rostfritt samt infälld induktionshäll. Siemens maskiner av god standard. Inbyggnadsmaskiner generellt. Inbyggd diskmaskin, ugn, kyl och frys och kaffemaskin alt. kombiugn.

Badrum - Helkaklade våtutrymmen. Gröna glaserade plattor på vägg. Golvplattor av granitkeramik i kalkstenstextur i varierad storlek. Dusch med glasvägg från Macro Design. Porslin från Duravit. Dusch- och blandare från Tapwell.

Balkong/Uteplats - Alla lägenheter har balkonger eller uteplatser i bra solläge.

Övrigt - Lägenhet 1011, 1012 och 2021 har trappa upp mot lägenheternas takterrasser. Externt förråd som som kan nyttjas av lägenhetsinnehavaren är beläget i källare under Fregatten 5. Det finns planerade parkeringsytor på de egna fastigheterna, en p-plats per lägenhet samt extra gemensamma p-platser för besök och dylikt.

OMRÅDET, NATUREN OCH SJÖN

Heleneviksbacken är geografiskt beläget 5 km sydöst om Göteborg och strax väster om Rådasjön i Mölndals Kommun. Naturen och storstan är lika nära.

I Mölndal finns bra service i form av butiker, bibliotek, apotek, banker, sjukhus/vårdcentraler etc. Här finner man ett stort utbud av förskolor och grundskolor.

Mölndal är en stad med underbar natur och mycket historia. Här kan du hitta spår efter tidigare generationer. Muséerna i Kvarnbyn gör bygdens historia levande. Där dånar forsen lika självklar idag som för 1000 år sedan då man började tämja vatten för att mala säd. Nu trängs industribyggnader med pittoreska trähus utmed de branta klippkanterna. Gunnebo Slott och Trädgårdar från 1700-talet ger generösa upplevelser för alla sinnen och ligger i grönskan mellan Stensjön och Rådasjön.

Upplevelser för den aktive finns alltid nära. Mölndal är rikt på sjöar och vattendrag. Stensjön och Rådasjön är vatten där såväl möjlighet till bad, rodd och segling erbjuds. Vidare finns mycket fina mindre bergsjöar såsom Norra & Södra Långvattnet där miljön och naturupplevelsen är slående.

I kommunen finns ett välutvecklat och diversifierat näringsliv. Företagsstrukturen har en tydlig profil som domineras av elektronik, läkemedel, medicinsk teknik, hygienartiklar, papper, kemiska produkter, livsmedel samt handel. Stora företag som är rotade i Mölndal är bland annat Astra Zeneca, Santa Maria och SCA.

Mölndal har ett strategiskt läge i nära anslutning till de större kommunikationslederna E6, E20/Söderleden, västkustbanan samt Kust till kust-banan. Busstrafiken i Mölndal är väl utbyggd och från Mölndals innerstad går spårvagnar och bussar till Göteborg. Pendeltåget från Göteborg Centralstation mot Kungsbacka stannar i Mölndal, Kållered och Lindome.

Buss 753 från Helenviksbacken tar dig till centrala Göteborg på 10 minuter. Man bor lugnt och tryggt med alla fördelar områdets fantastiska natur medför och samtidigt nära ansluten till storstaden med allt vad det innebär

RESERVATIONER
Bilder är framtagna digitalt och i ett tidigt skede, avvikelser kan förekomma.
Föreningen förbehåller sig rätten till ändringar i material och konstruktioner samt att ersätta berörd produkt med likvärdig.

Intresserad av projektet?

Tillbaka till toppen