Så mycket mer än en gran

December innebär för de flesta gemenskap, julklappsjakt, julbord och planering inför jul- och nyårshelgen. För andra är jultiden också en påminnelse om utsatthet och utanförskap. På Erik Olsson har vi valt att lägga fokus på det senare genom att för tredje året i rad sälja våra kungsgranar till förmån för Stadsmissionen.
 

Tack vare julgransförsäljningen möter vi en medmänsklighet hos våra kunder som får vinterkalla fötter och julstress att kännas långt borta. För varje såld gran går 100 kronor till Stadsmissionen och deras arbete för utsatta människor. 100 kronor ger 4 varma måltider.

Granförsäljningen är en tradition som vi inte vill vara utan.
- December är en stressig månad, men hos oss var det bara julstämning. Vi mötte så mycket trevliga människor, berättar Erik Olssons marknadsassistent Melika Svedjedal, en av de som tillbringade decemberhelgerna med att sälja granar och bjuda på pepparkakor, glögg och godis.

Intresset och responsen har varit enorm i år, bokningarna var många och granarna sålde slut på de allra flesta försäljningsställen. Den positiva känslan som vi mötte under försäljningen förstärktes sedan i de mail som trillade in från kunder som gladdes åt både den vackra kungsgranen och det faktum att de bidragit till Stadsmissionens arbete.

Julgranen har en lika självklar plats som glögg, Kalle Anka och julklappar för många. Granen sprider ljus, värme och lugn, något som inte är alla förunnat att uppleva. Stadsmissionen gör livet lite bättre för dessa utsatta människor. Det vill vi vara en del av. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något.

Stort tack till alla som köpte granar av oss.

Tillbaka till toppen