Lyxig festdukning

Med Stylist-Frida

Några av årets största inredningstrender är utan tvekan guld/mässing och grön växtlighet. I den här vackra dukningen kombineras både guld och grönt för ett bord som kan inspirera till festligheter i sommar. Vi har använt oss av klassiska, enkla färger, samtidigt som detaljerna andas lyx.

Gör en lyxig festdukning till nästa fest

Små detaljer sätter tonen

Linne är otroligt inne nu - i all sorts hemtextil. Här ser vi den vävda linneduken som skapar en mjuk kontrast mot det guldiga. För att skapa ett tema på festen eller dukningen, som här med guld och lyx, kan det räcka med några små detaljer som sätter tonen. Ljusstakar, servetter, vaser, blommor och växter är sådant som är enkelt att variera i all oändlighet.

Mixa gammalt med nytt och dyrt med billigt

Mixa gammalt med nytt och dyrt med billigt

Mässingsbesticken kommer från Lagerhaus och kedjorna är ofta snabba på att haka på trender. Tillsammans med designklassiker och snygga detaljer kan dessa trendiga bestick kännas riktigt lyxiga. Kristallglasen köptes på en resa i Polen. För den som är modig och inte räds eventuellt glaskras i resväskan är det ett bra tips att hålla ögonen öppna utomlands för bra fyndlägen. Kom ihåg bubbelplasten!

Sommarens bästa budgettips

Passa på nu när sommargrönskan är här och skippa dyra snittblommor. De vackraste buketterna kan komma från trädgården, ängar eller varför inte buskar? Glöm bara inte att be om lov ifall du är inne på privat mark.

Plocka blommor från trädgärden

Inköpsställen

Bestick: Lagerhaus
Tallrikar: Rörstrand
Ljusstakar: Tom Dixon
Glas-annanas: Indiska
Guldburkar: Madam Stoltz

Foto: Erik Olsson Fotografer

Tillbaka till toppen