Högaholm / Malmö

Serenadgatan 68

Budgivning pågår
Högsta bud: 1 305 000 kr
Utgångspris: 1 295 000 kr
TIPSA
Härlig 3a högst upp i huset

 • Stor inglasad balkong
 • Tyst läge högst upp
 • Fri utsikt
 • Genomgående planlösning
 • Badrum och gäst-WC
 • Totalrenoverad
 • Välplanerade kvadratmeter
 • Stabil förening
 • Bra pendlingsläge
 • Goda kommunikationer
 • Grönskande omgivningar
 • Välplanerad innergård
 • Skola i området
 • Matbutik i närområdet

Nu har vi stolthet att presentera en fantastisk, välplanerad trea belägen högst upp i huset med hiss från markplan. Här bjuds vi in till direkt hemmakänsla med ljus interiör och inglasad balkong. Lägg till bekvämligheter såsom kök med goda arbetsytor och väl genomtänkta förvaringsmöjligheter allt igenom. Här bor ni med närhet till förskolor och skolor, grönområden och all tänkbar service. Varmt välkomna på visning!

Snabbfakta
Avgift
4085 kr
Rum
3 rum och kök
Boarea
81,5 kvm
Våning
8 av 8
Utgångspris
1 295 000 kr
Byggnadsår
1971
Planritning
Mäklare

Izabela

Lipinska

ANSVARIG
MÄKLARE

Härlig 3a högst upp i huset

 • Stor inglasad balkong
 • Tyst läge högst upp
 • Fri utsikt
 • Genomgående planlösning
 • Badrum och gäst-WC
 • Totalrenoverad
 • Välplanerade kvadratmeter
 • Stabil förening
 • Bra pendlingsläge
 • Goda kommunikationer
 • Grönskande omgivningar
 • Välplanerad innergård
 • Skola i området
 • Matbutik i närområdet

Nu har vi stolthet att presentera en fantastisk, välplanerad trea belägen högst upp i huset med hiss från markplan. Här bjuds vi in till direkt hemmakänsla med ljus interiör och inglasad balkong. Lägg till bekvämligheter såsom kök med goda arbetsytor och väl genomtänkta förvaringsmöjligheter allt igenom. Här bor ni med närhet till förskolor och skolor, grönområden och all tänkbar service. Varmt välkomna på visning!

Rumsbeskrivning – Serenadgatan 68

HALL

Grå klinker och vita väggar samt en fondvägg i grå.

VARDAGSRUM

Parkettgolv och beigea väggar samt en ljus fondvägg.

KÖK

Grå klinker och vita väggar. Köksinredning i grått och vitt, bänkskiva i vitt och stänkskydd i glas. Köket är utrustat med keramikhäll, varmluftsugn, mikrovågsugn, diskmaskin samt kyl och frys.

SOVRUM 1

Parkettgolv och vita väggar. Skjutdörrsgarderober. Härifrån nås balkongen.

SOVRUM 2

Parkettgolv och vita väggar. Härifrån nås balkongen.

GÄST-WC

Grå klinker och kakel i grått och vitt. Utrustad med WC, spegel och handfat med vitt kommod.

BADRUM

Grå klinker och delvis vitt och delvis grå kakel. Badrummet är utrustat med WC, dusch, handdukstork, spegel och handfat med svart kommod.

ÖVRIGT

Till lägenheten hör ett förråd.

Fakta – Serenadgatan 68

Bostadstyp: Bostadsrätt
Storlek: 3 rum och kök, 81,5 kvm boarea
Våning: 8 av 8
Utgångspris: 1 295 000 kr
Månadsavgift: 4085 kr
I avgiften ingår värme, kabel-TV, bredband och bostadsrättstillägg. Kostnaden för värmeleverans baseras på lägenhetens storlek. Varmvatten, kallvatten och el debiteras månadsvis utifrån faktisk förbrukning och avräkning sker kvartalsvis.
Driftskostnad: 6500 kr/år
I angiven driftkostnad för 2 personers hushåll (två vuxna) ingår hushållsel 2 200 kr/år och hemförsäkring 1 800 kr/år samt vatten 2 500 kr/år.
Energiprestanda: 145 kWh/kvm och år
Andelstal: Andel i förening 0,1104 %, andel av årsavgift 0,1104 %
Tillträde: Enligt överenskommelse

Förening och hus

Förening: HSB:s Bostadsrättsförening Högaholm i Malmö
Kommun: Malmö
Byggår: 1971
Byggnadstyp: Gathus
Hiss: Hiss finns
Parkering: I föreningen finns 560 parkeringsplatser och 406 garageplatser. Parkeringsplats kan hyras till en kostnad om 75 kr/månad och garageplats kan hyras till en kostnad om 200 kr/månad. Kösystem tillämpas. I dagsläget finns lediga platser. I övrigt råder fri parkering i området.

Uppvärmning: Fjärrvärme
TV och internet: Föreningen är ansluten till kabel-TV via ComHem och fiberoptiskt bredband via HSB Bolina. Från och med 2019-02-01 kommer föreningen även att ansluta bredbandet till ComHem och en obligatorisk kostnad kommer att tillkomma om 40 kr/månad.
Allmänt om föreningen: HSB:s Bostadsrättsförening Högaholm i Malmö. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 994 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt.

Föreningen köpte huset 1971 (tomträtt). Nuvarande tomträttsavgäld löper ut 2022-12-31.

Föreningen har beslutat att höja avgiften med + 2 % 2020-01-01.

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 163 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 465 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2019. Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och en engångssumma tas ut första året om 300 kr/hushåll. Ansökan om medlemskap görs på www.hsb.se/malmo.

Föreningen har två gemensamma tvättstugor i vardera hus som är belägna i källaren. En tvättstuga är utrustad med två tvättmaskiner och den andra är utrustad med en. Vardera har två torktumlare, två torkrum samt en mangel. Det finns även två grovtvättstugor belägna på Balladgatan 33 och Serenadgatan 60.

I källaren på samtliga hus finns även cykelrum, barnvagnsrum och hobbyrum. På Serenadgatan 31 finns föreningens festlokal som rymmer ca 50 personer och kan hyras till en kostnad om ca 500 kr/dygn. På Serenadgatan 51 har föreningen ett eget gym som kan nyttjas till en årskostnad om 250 kr samt en engångskostnad om 100 kr för medlemskort. På Serenadgatan 41 finns även en bastu som kan nyttjas kostnadsfritt av medlemmarna.

I anslutning till husen finns gårdsytor med lekplats och grillplats med utemöbler.

Besök gärna föreningens hemsida för mer information: www.hsb.se/malmo/brf/hogaholm

Renoveringar

1984 byttes fönstren.
1990/1992 kläddes fönstren in i aluminium.
2000/2001 renoverades de inglasade balkongerna.
2005 byggdes två nya stortvättstugor och en rensning samt rengöring av tilluftsventilationen genomfördes.
2007 lades taket om och en OVK-besiktning av ventilationen genomfördes.
2012 byggdes föreningens lekplatser om.
2013/2014 sanerades varmvattensystem och UV-ljus samt filter installerades på inkommande vatten för att säkra vattenkvalitén. Dessutom lades ny asfalt på p-platser och garagenerfarter på Serenadgatan. Samma år genomfördes PCB-sanering i samtliga fastigheter.
2015 gjordes ett byte till fjärravlästa elmätare och ett elektroniskt bokningssystem för tvättstugorna infördes. Under samma period byggdes även tre nya miljöhus.
2016 sattes nya garageportar in på Balladgatan, föreningens gångbanor lades om och en stadgeenlig besiktning genomfördes vilken visade gott resultat. Föreningens undercentraler (styr-, reglerenheter och värmeväxlare) sågs över.
2016-2017 renoverades golv och belysningen byttes i källaren på samtliga hus.
2017 installerades nya tvättmaskiner i samtliga hus.
2018 uppfördes en tillbyggnad till miljöhuset på Serenadgatan.

Pågående i föreningen är byte av värme- och vattenmätare i samtliga lägenheter. Arbetet beräknas vara klart under 2021.

Inom de närmsta åren planerar föreningen att byta ventilationsaggregaten, byta undercentralen, renovera festlokalen, bygga om tennisplanen framför Serenadgatan 56-60 samt se över samtliga lekplatser. I dagsläget är inga vidare beslut tagna.

 • Bostad såld via Erik Olsson
 • Bostad till salu

En riktigt lyckad

bostadsaffär

När du hittat ditt drömboende hjälper vi dig gärna att sälja din nuvarande bostad. För oss är det viktigt att du känner dig trygg både när du köper och säljer bostad via Erik Olsson. Därför är våra mäklare bland de vassaste och mest engagerade i branschen. Vi anstränger oss gärna lite extra för att din bostadsförsäljning ska bli perfekt. Hos oss får du en riktigt lyckad bostadsaffär – och bäst betalt.

KONTAKTA OSS

Få kontakt med en mäklare som är expert på just ditt område.

✶ Obligatoriska fält

Intresseanmälan

Budgivning

Få kontakt med en mäklare som är expert på just ditt område.

✶ Obligatoriska fält

Budgivning

Anmäl intresse så kommer vi att kontakta dig när budgivningen startar

Den 6/9 startar den dolda budgivningen. 48 timmar efter visningen kommer den dolda budgivningen övergå till en öppen budgivning. Under den dolda budgivningen publiceras inga bud offentligt. När den dolda budgivningen är avslutad, går de 10 budgivarna med högst bud vidare till en öppen budgivning där buden visas offentligt på www.erikolsson.se.

Budgivning
Att gå med i budgivningen kostar 100 kr som oavkortat går till Friends viktiga arbete mot mobbning. Som tack för att du vill hjälpa oss att hjälpa Friends, får du en biobiljett av SF Bio. Biobiljetten kan användas under ett år på valfri SF Bio-biograf i Sverige (på IMAX tillkommer ett tillägg).

När är det visning av biotvåan?
Öppen visning av objektet med mäklare på plats, söndagen den 10/9 klockan 11:00–14:00 på biograf Rigoletto, Kungsgatan 16. Varmt välkomna!

Tillbaka till toppen