Brandbergen / Brandbergen

Stenbockens gata 118

Föreslagen budstart: 1 295 000 kr
TIPSA
Modern 2 rum & kök med ett bra ljusinsläpp!

 • Modern
 • Smart planlösning
 • bra ljusinsläpp
 • Bra solläge
 • Välplanerad
 • Bra förvaring
 • Buss
 • Närhet till natur
 • Serviceutbud
 • Trivsamt

En mycket charmig och ljus välplanerad bostad med sina smarta 48 kvadratmeter. Ett avskilt kök med modern inredning och ett sovrum med goda förvaringsmöjligheter samt plats för dubbelsäng. Detta i kombination med det härliga ljusinsläppet från bostadens fönster som du finner i varje rum. Här bor du i ett trivsamt boende med närhet till både natur och promenadstråk samt service och kommunikationer. Helt klart ett hem att trivas i!

Snabbfakta
Avgift
3052 kr
Rum
2 rum och kök
Boarea
46 kvm
Våning
2 av 7
Föreslagen budstart
1 295 000 kr
Byggnadsår
1971
Planritning
Visningar
 • Kontakta mäklaren för frågor.
  Söndag 20 juni 15:00 - 16:00

  Kontakta mäklaren

Mäklare

Christopher

Grandin

ANSVARIG
MÄKLARE

Modern 2 rum & kök med ett bra ljusinsläpp!

 • Modern
 • Smart planlösning
 • bra ljusinsläpp
 • Bra solläge
 • Välplanerad
 • Bra förvaring
 • Buss
 • Närhet till natur
 • Serviceutbud
 • Trivsamt

En mycket charmig och ljus välplanerad bostad med sina smarta 48 kvadratmeter. Ett avskilt kök med modern inredning och ett sovrum med goda förvaringsmöjligheter samt plats för dubbelsäng. Detta i kombination med det härliga ljusinsläppet från bostadens fönster som du finner i varje rum. Här bor du i ett trivsamt boende med närhet till både natur och promenadstråk samt service och kommunikationer. Helt klart ett hem att trivas i!

Visningar
 • Kontakta mäklaren för frågor.
  Söndag 20 juni 15:00 - 16:00

  Kontakta mäklaren

TIPSA

Christopher

Grandin

ANSVARIG
MÄKLARE

 • Planritningen är ej skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Rumsbeskrivning – Stenbockens gata 118

HALLEN

Hall med stilrent laminatgolv och ljust målade väggar. Förvaring av en garderob och en hatthylla

SOVRUM

Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng. Stilrent laminatgolv och ljust målade väggar. Bra med förvaring i garderobsvägg.

VARDAGSRUM

Genomgående stilrent laminatgolv och ljust målade väggar. Fint ljusinsläpp från fönsterparti och från vardagsrummet når ni köket. Öppet och fräscht vardagsrum för soffgrupp och ytterligare möblemang.

KÖK

Stilrent kök med goda förvaringsmöjligheter i skåp och lådor. Köket är inrett i ljus kulör med blandat mörkt och ljust kakel över arbetsbänk. Köket är utrustat med kyl/frys, spis, ugn och fläkt.

BADRUM

Helkaklat badrum utrustat med wc, handfat, dusch med duschvägg, spegel och skåp med förvaring.

Fakta – Stenbockens gata 118

Bostadstyp: Bostadsrätt
Storlek: 2 rum och kök, 46 kvm boarea
Våning: 2 av 7
Föreslagen budstart: 1 295 000 kr
Månadsavgift: 3052 kr
I avgiften ingår värme och kallvatten. Det tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 118kr/mån för bredband. Individuell mätning av el och varmvatten som läggs på månadsavgiften. Avgiftsförändringar: Inga planerade höjningar av avgiften Kontrollerad (xxx)
Driftskostnad: 4620 kr/år
I angiven driftskostnad för 2 personers hushåll (2 vuxna) ingår hushållsel ca 2 700 kr/år samt hemförsäkring ca 1 920 kr/år. Samtliga uppgifter är beräknade enligt schablon. Kostnaderna kan både vara högre och lägre för ny ägare/boende.
Energiprestanda: Klass C
Andelstal: Andel i förening 0,0758 %
Tillträde: Enligt överenskommelse

Förening och hus

Förening: HSB:s Bostadsrättsförening Väduren i Haninge
Kommun: Haninge
Byggår: 1971
Byggnadstyp: flerbostadshus
Hiss: Hiss finns
Parkering: Föreningen äger och förvaltar 3 garage med 232 varmplatser och 273 kallplatser samt med eller utan bur. G3 på Vädurens gata, G4 på Fiskarnas gata och G5 på Vattumannens gata. Varmgarageplats kan hyras till en kostnad om ca 500 kr/månad (gruppbur eller utan bur) eller ca 700 kr/månad (stor ensambur). Det finns även ca 400 parkeringsplatser. Plats kan hyras till en kostnad om ca 200 kr/månad eller 300 kr/månad för bred plats. Därutöver finns även MC-platser. Plats kan hyras till en kostnad om ca 250 kr/månad (delas med andra hyresgäster) eller 350 kr/månad (ensambur). HSB administrerar platserna via digitalt bokningssystem. Status platser (2021-05-28: Det finns lediga platser just nu, dock inte vid Vädurens gata eller Oxens gata då det är högst tryck på dessa. Som nyinflyttad utan plats prioriteras man. För mer info se gärna hemsidan https://vaduren.bostadsratterna.se/gemensamt/parkering-garage

Uppvärmning: Fjärrvärme och markvärmepump
TV och internet: Föreningen är ansluten tiill kabel-TV via ComHem och till bredband via ComHem/Tele2 och OwnIt (fiber).
Allmänt om föreningen: HSB:s Bostadsrättsförening Väduren i Haningen. I föreningen finns 912 lägenheter varav samtliga upplåtes med bostadsrätt. Det finns även ca 179 hyresrättslokaler.

Föreningen köpte fastigheten 1968 och äger marken.

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 190 kr som betalas av säljaren. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 476 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2021.

Föreningen har flera gemensam innergårdar med grönska, utemöbler, grillar och lekplatser. En firma är anlitad för skötsel av gårdarna.

Det finns tre gemensamma tvättstugor. Tvättstugorna finns i följande portar på källarplan: Vädurens gata 208 och 228, Vattumannens gata 134, Stenbockens gata 104 och 118. Varje tvättstuga är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel. Grovtvätt finns i följande portar: Oxens gata 248 och 257 samt Stenbockens gata 110. Elektroniskt bokningssystem.

Det finns ett övernattningsrum på Vädurens gata 229 som kan hyras till en kostnad om 250 kr/natt. Här finns en 160 cm bred säng, bäddsoffa, dusch samt toalett. Kan hyras maximalt tre (3) dygn i rad. Det finns även en festlokal på Vädurens gata 224 som kan hyras under helger för 500 kr/tillfälle. Här finns ett väl utrustat kök, bord och stolar till 32 personer, soffa samt musikanläggning.

Det finns flertalet kombinerade cykel- och barnvagnsrum, belägna i markplan.
Föreningen hyr ut extra förråd som finns i olika priser/storlekar. I dagsläget 2021-05-27 är några lediga.

För mer info, besök gärna föreningens hemsida https://vaduren.bostadsratterna.se/

Renoveringar

2006-2009 renoverades samt byggdes parkeringsplatser om. Tätning av garage, källargångar i höghus samt källare utan dagsljus. Installation och driftssättning av passersystem.
2010-2011 installerades nya undercentraler med värmeväxlare, byttes ventilationsaggregat i höghusen samt installerades avfuktare i samtliga krypgrunder.
2012-2016 byggdes fem nya lägenheter samt förrådsburar. Asfaltering av vissa gårdar. Ombyggnad av förvaltningslokal och fritidslokal. Byte av armatur i samtliga trapphus, källare och entréer till LED. Tvätt av större delen av fasaderna och infärgning av husens nedre delar. Installation av värme och avfuktning i varmgaragen. Stamspolning av avloppsstammar från lägenheter. Färdigställande av övernattningsrum. Byte av belysning på gårdar och parkering.
2015 utfördes provborrning gällande bergvärme.
2016 utfördes borrning gällande bergvärme.
2017-2018 utfördes fortsatt installation av bergvärme samt byttes stammar på Stenbockens gata 118. Nybyggnation av sju kulvertar, radonmätning och asbestsanering. Ventilationsunderhåll. Ombyggnad av gårdar och förädling av mark. Byte av hissar. Injustering av bergvärme påbörjades.
2019 utfördes OVK-besiktning av ventilationen och utfördes fortsatt injustering av bergvärme. Underhåll av lekplatser.
2020 utfördes OVK-besiktning av ventilationen i höghusen samt spolning av avlopps- och dagvattenstammar. Taket besiktigades.
2021 utfördes stamspolning.

Föreningen följer en underhållsplan som uppdateras årligen.

Pågående underhåll:
OVK-besiktning av ventilationen samt installation av nya bokningstavlor för tvättstuga.

Planerat underhåll:
2021-2025:
Närmast i tiden är OVK-besiktning av ventilationen i låghusen samt fönsterbyte och byte av fönsterdörrar men inga närmare beslut är fattade än. Markprojekt. Byte av ståldörrar. Målning av balkongtak, trapphus och entréer. Slipning av golv i alla entréer och trapphus. Byte av entrépartier samt passersystem. Ny bygglovsansökan för balkonginglasning. Infärgning fasader låghus/garage. Byte LED-armaturer i trapphus. Renovering av slitytor i alla garage.

Pengar finns avsatta till detta men det är för tidigt att säga något om avgiftsförändring.

 • Denna bostad
 • Bostäder till salu via Erik Olsson

En riktigt lyckad

bostadsaffär

När du hittat ditt drömboende hjälper vi dig gärna att sälja din nuvarande bostad. För oss är det viktigt att du känner dig trygg både när du köper och säljer bostad via Erik Olsson. Därför är våra mäklare bland de vassaste och mest engagerade i branschen. Vi anstränger oss gärna lite extra för att din bostadsförsäljning ska bli perfekt. Hos oss får du en riktigt lyckad bostadsaffär – och bäst betalt.

KONTAKTA OSS

Få kontakt med en mäklare som är expert på just ditt område.

✶ Obligatoriska fält

Intresseanmälan

Budgivning

Få kontakt med en mäklare som är expert på just ditt område.

✶ Obligatoriska fält

Tillbaka till toppen