KOMMER SNART

Backatorp / Hisings Backa

Plockerotegatan 301

TIPSA
VÄLPLANERAD FYRA MED TVÅ HÄRLIGA UTEPLATSER!

 • Radhuskänsla
 • Uteplatser i två väderstreck
 • Garage ingår i avgiften
 • Välskött förening
 • Gångavstånd till skola & förskola
 • Lättmöblerade ytor
 • Goda förvaringsmöjligheter
 • I hjärtat av Backatorp
 • Genomgångslägenhet
 • Lugnt & populärt läge
 • Avgiftsfria gästparkeringar
 • Motionsstråket "Hälsans stig"
 • Mysiga innergårdar & lekplatser
 • Närhet till Backatorp IF & sporthall
 • Selma Lagerlöfs Torg & Bäckebol
 • Stenkast från busshållplats

Välkommen till en välplanerad genomgångsfyra med två uteplatser i natursköna Backatorp. Invändigt hittar ni luftig atmosfär med gott om ljusinsläpp.Barnvänligt och lummigt område med närhet till skola, förskola och sporthall. Stort service- och shoppingsutbud på Selma Lagerlöfs Torg och Bäckebol. I närområdet hittar grönska och två golfklubbar samt goda kommunikationer till centrala Göteborg.

Snabbfakta
Avgift
5848 kr
Rum
4 rum och kök
Boarea
93,3 kvm
Våning
BV
Byggnadsår
1990
Planritning
Mäklare

Kenneth

Fajkowski

ANSVARIG
MÄKLARE

VÄLPLANERAD FYRA MED TVÅ HÄRLIGA UTEPLATSER!

 • Radhuskänsla
 • Uteplatser i två väderstreck
 • Garage ingår i avgiften
 • Välskött förening
 • Gångavstånd till skola & förskola
 • Lättmöblerade ytor
 • Goda förvaringsmöjligheter
 • I hjärtat av Backatorp
 • Genomgångslägenhet
 • Lugnt & populärt läge
 • Avgiftsfria gästparkeringar
 • Motionsstråket "Hälsans stig"
 • Mysiga innergårdar & lekplatser
 • Närhet till Backatorp IF & sporthall
 • Selma Lagerlöfs Torg & Bäckebol
 • Stenkast från busshållplats

Välkommen till en välplanerad genomgångsfyra med två uteplatser i natursköna Backatorp. Invändigt hittar ni luftig atmosfär med gott om ljusinsläpp.Barnvänligt och lummigt område med närhet till skola, förskola och sporthall. Stort service- och shoppingsutbud på Selma Lagerlöfs Torg och Bäckebol. I närområdet hittar grönska och två golfklubbar samt goda kommunikationer till centrala Göteborg.

Rumsbeskrivning – Plockerotegatan 301

HALL

Grått klinkergolv och gråa tapeter samt vit bröstpanel. Plats för avhängning och mindre förvaringsmöjligheter. Belysningen är dimbar.

VARDAGSRUM

Parkettgolv i ek och väggar i vit tapet samt fondvägg av panel. Här finns plats för soffgrupp med tillhörande möblemang. Från vardagsrummet når ni ut till bostadens stora altan (ca 27 kvm) i västerläge.

KÖK

Laminatgolv i ek och beige tapetserade väggar med vit panel. Köksinredning i vitt med en arbetsbänk av laminat och rostfritt stål. Cremefärgad kakel ovanför arbetsbänken. Köket är utrustat med spishäll och varmluftsugn (Electrolux). Kyl och frys av fabrikatet Samsung. Diskmaskin (Bosch Super Silence) samt fläktkåpa (Cylinda Exclusive). Vinkyl i rostfritt/svart utförande. Belysningen är dimbar. Matplats för ca 6 personer vid fönsterparti med utsikt över innergård. Från köket når ni ut till bostadens östra altan (ca 15 kvm).

SOVRUM 1

Lägenhets största sovrum, laminatgolv i Ek och vita tapeter Här finns plats för dubbelsäng samt förvaring i tre stora platsbyggda garderober. Fönster som vetter mot grönska i västerläge.

SOVRUM 2

Laminatgolv i ek och väggar i vit tapet samt en svart fondvägg. Här finns plats för en 105-säng samt skrivbord. God förvaring i klädkammaren intill rummet. Fönster vetter mot öster och grönskande innergård.

SOVRUM 3

Laminatgolv i ek och målade väggar i vitt samt en fondvägg. Här finns plats för en dubbelsäng. God förvaring i klädkammaren rummet intill. Fönster som vetter väster och grönska.

BADRUM

Badrummet är halvkaklat i vitt med svart dekor laminat, gråmelerad våtrumsmatta. WC, dusch med glasvägg, handfat med kommod, vägghängt badrumsskåp med spegel och belysning. Rostfri bänk och grovtvättho. Tvättmaskin och torktumlare från LG.

GÄSTTOALETT

Grå våtrumsmatta och vitmålade väggar. Gästtoaletten är utrustad med WC, handfat samt spegelskåp med belysning.

FÖRRÅD

Till lägenheten hör ett förråd som finns intill entrén.

ÖVRIGT

2006 lades laminatgolv i sovrummet. 2008 byts golv, bröstpanel, tapeter och spis i köket. 2010 klinkergolv i hallen. 2011 vardagsrummet tapetseras om. 2012 installeras tvättmaskin, torktumlare, handfat, badrumsskåp, WC och duschväggar i badrummet. I köket installerades kyl och frys. 2016 installerades diskmaskin i köket.

Fakta – Plockerotegatan 301

Bostadstyp: Bostadsrätt
Storlek: 4 rum och kök, 93,3 kvm boarea
Våning: BV
Utgångspris: 2 780 000 kr
Månadsavgift: 5848 kr
I avgiften ingår vatten, kabel-TV och garage.
Driftskostnad: 13000 kr/år
I angiven driftkostnad för 3 personers hushåll (1 vuxen, 2 barn) ingår hemförsäkring ca 2 000 kr/år och uppvärmning inklusive hushållsel ca 11 000 kr/år. De faktiska kostnaderna kan variera beroende på familjesammanhållning och levnadssätt.
Energiprestanda: 53 kWh/kvm och år
Andelstal: Andel i förening 0,704 %, andel av årsavgift 0,7040 %
Tillträde: Enligt överenskommelse

Förening och hus

Förening: Brf Matrosen
Kommun: Göteborg
Byggår: 1990
Byggnadstyp: Gathus
Hiss: Hiss finns ej
Parkering: I föreningen finns 88 parkeringsplatser. Platserna är avgiftsfria och främst avsedd som besöksparkering. Föreningen förfogar även över 150 garageplatser med portautomatik och el-uttag för motorvärmare , varje lägenhet förfogar över en garageplats, kostnaden ingår i hyran.

Uppvärmning: Vattenburen, frånluftsvärmepump med elpatron IVT490
TV och internet: Föreningen är ansluten till Kabel-TV via Com Hem och deras basutbud, internet via Com Hem, ADSL teknik via telejacket.
Allmänt om föreningen: Riksbyggen Bostadsrättsförening Matrosen. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och bildades 1990. I föreningen finns 150 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Det finns även 1 uthyrningslokal. Till föreningen hör adresserna: Plockerotegatan 210-393 och Båtmans Kapersgata 4-110 i Hisings Backa.

Föreningen köpte fastigheten 1990 (äger marken).

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 163 kr (2,5 % av gällande prisbasbelopp). Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift om ca 465 kr/pant (1 % av gällande prisbasbelopp). Överlåtelseavgiften betalas av säljaren och pantsättningsavgiften betalas av köparen. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2019.

Föreningen har ingen gemensam tvättstuga då varje lägenhet har sin egna tvättutrustning.

Gemensam innergård med utemöbler, grill, sandlådor och boulebana.

Föreningen anordnar gemensam höst- och vårstädning.

För mer information besök gärna föreningens hemsida: www.matrosen.se

Informationen ovan är tagen från styrelsen, föreningens årsredovisning samt stadgar. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Erik Olsson ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta. Senaste kontroll utfördes 2019-01-03.

Renoveringar

1998-1999 Målning av fasaderna.
2005 Hustaken sågs över.
2002-2005 Installerades nya frånluftsvärmepumpar.
2008 Uppförde en energideklaration.
2006-2009 Målning av fasaderna.
2010-2011 Reparation av frånluftsvärmepumpar i lägenheterna och trätrallen byts på balkongerna.
2012-2013 Planeras målning av skärmväggar och burspråk.
2014 Fortsättning av byte och justering av vindsluckor på gårdar, byte av panel på snedtak vid vindsluckor, byte av dåliga skärmväggar på uteplatserna, gå över "midjan" på flerbostadshusen mellan våningarna, byte av vindskivsplåt och viss midjeplåt.
2015 Installation av nya garageportar med portautomatik, utbyte av vindskiveplåtar i samtliga hus,installation av ny stolpbelysning med LED- teknik, komplettering av belysning på "mörka" ställen
2016 Byte av alla takskiveplåtar, löpande byte av utsatta paneler, byte av samtliga dörrar på soprum och förråd, automatisk belysning i soprummen, automatisk belysning i cykelrummen, rensning av de höga hängrännorna, tvätt och rengöring av utsatta fasader och gavlar, översyn av dörrar, fönster och balkonger, byte av fönsterblecken, översyn och reparation av husens ”midja", uppfräschning av föreningslokalen
2017 rengjordes taken, behandlades mot påväxt och skyddsmålande. Betongfasader och putsgavlarna har spolats rena. Taksäkerheten har blivit uppgraderad på alla bostadshus och fristående förråd har nocktätning monterats för hindra vatteninträngning.
2018 förnyade föreningen energideklarationen för samtliga bostadshus (2018-2028).

Föreningen planerar att under 2018 montera takfotplåtar, byta/målning av skadade hängrännor och stuprör, underhåll av husens "midja", plantering av nya träda i området, renovering av paneler och vindskivor på garage och förråd, lagning och målning av putsgavlar, sensorstyrd vid p-platser, underhåll av dörrar och fönster, underhållsmålning av utsatta trägavlar. Styrelsen har inlett ett förberedande arbete med att kartlägga de tekniska och administrativa krav att kunna erbjuda de boende möjligheten att ladda elbilar "över natten" i sina garage. Underhållsservice samtliga tak, fortlöpande byt av uttjänta värmepumpar. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.

 • Bostad såld via Erik Olsson
 • Bostad till salu

En riktigt lyckad

bostadsaffär

När du hittat ditt drömboende hjälper vi dig gärna att sälja din nuvarande bostad. För oss är det viktigt att du känner dig trygg både när du köper och säljer bostad via Erik Olsson. Därför är våra mäklare bland de vassaste och mest engagerade i branschen. Vi anstränger oss gärna lite extra för att din bostadsförsäljning ska bli perfekt. Hos oss får du en riktigt lyckad bostadsaffär – och bäst betalt.

KONTAKTA OSS

Få kontakt med en mäklare som är expert på just ditt område.

✶ Obligatoriska fält

Intresseanmälan

Budgivning

Få kontakt med en mäklare som är expert på just ditt område.

✶ Obligatoriska fält

Budgivning

Anmäl intresse så kommer vi att kontakta dig när budgivningen startar

Den 6/9 startar den dolda budgivningen. 48 timmar efter visningen kommer den dolda budgivningen övergå till en öppen budgivning. Under den dolda budgivningen publiceras inga bud offentligt. När den dolda budgivningen är avslutad, går de 10 budgivarna med högst bud vidare till en öppen budgivning där buden visas offentligt på www.erikolsson.se.

Budgivning
Att gå med i budgivningen kostar 100 kr som oavkortat går till Friends viktiga arbete mot mobbning. Som tack för att du vill hjälpa oss att hjälpa Friends, får du en biobiljett av SF Bio. Biobiljetten kan användas under ett år på valfri SF Bio-biograf i Sverige (på IMAX tillkommer ett tillägg).

När är det visning av biotvåan?
Öppen visning av objektet med mäklare på plats, söndagen den 10/9 klockan 11:00–14:00 på biograf Rigoletto, Kungsgatan 16. Varmt välkomna!

Tillbaka till toppen