Lilla Essingen / STOCKHOLM

Primusgatan 69

Föreslagen budstart: 6 295 000 kr
TIPSA
Stor balkong med sol hela dagen och sjöutsikt

Välplanerad trea med högt läge och stor balkong med sjöutsikt och massor av sol. Rymligt vardagsrum med stora fönsterpartier och utgång till balkong. Öppen planlösning mot kök och matplats. Två fina sovrum med gott om plats för dubbelsäng, förvaring och arbetshörna. Stort badrum med tvättmaskin och torktumlare. Sol, bad och vackra strandpromenader utanför huset.

Snabbfakta
Avgift:
4 568 kr
Rum:
3 rum
Boarea:
75,5 kvm
Våning:
4 av 7
Föreslagen budstart:
6 295 000 kr
Byggnadsår:
2004
Planritning
Visningar
 • Visning
  Söndag 26 mars 15:00 - 15:45

  Kontakta mäklaren

Mäklare

Leif

Östlund

ANSVARIG
MÄKLARE

Stor balkong med sol hela dagen och sjöutsikt

Välplanerad trea med högt läge och stor balkong med sjöutsikt och massor av sol. Rymligt vardagsrum med stora fönsterpartier och utgång till balkong. Öppen planlösning mot kök och matplats. Två fina sovrum med gott om plats för dubbelsäng, förvaring och arbetshörna. Stort badrum med tvättmaskin och torktumlare. Sol, bad och vackra strandpromenader utanför huset.

Visningar
 • Visning
  Söndag 26 mars 15:00 - 15:45

  Kontakta mäklaren

TIPSA

Leif

Östlund

ANSVARIG
MÄKLARE

 • Planritningen är ej skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Rumsbeskrivning - Primusgatan 69

HALL

Hall med bra avhängningsytor och plats för skoförvaring.

VARDAGSRUM

Ljust och trivsamt vardagsrum med stort fönsterparti i vinkel och utgång till södervänd balkong. Öppen planlösning mot kök och matplats.

BALKONG

Stor balkong med högt, soligt söderläge och möjlighet att glasa in. Sol hela dagen. Fin sjöutsikt mot Luxviken och Mälaren. Grillmöjlighet med el- eller gasolgrill.

KÖK

Kök med bra arbetsytor och gott om förvaring. Maskinutrustning bestående av kyl, frys, ugn, microugn, spishäll, fläkt och diskmaskin. Intilliggande rymlig matplats.

SOVRUM

Två fina sovrum med plats för säng, förvaring och skrivbord.

BADRUM

Kaklat badrum med vitt kakel och grått klinkergolv med golvvärme. Badkar, vägghängd toalett, handfatskommod och handdukstork. I badrummet finns även tvättmaskin och torktumlare. Praktisk arbetsbänk med skåpförvaring ovanför.

ÖVRIGA UTRYMMEN

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Fakta – Primusgatan 69

Bostadstyp: Bostadsrätt
Kommun: Stockholm
Storlek: 3 rum, 75,5 kvm boarea
Våning: 4 av 7
Lägenhetsnummer: 6941 (1301)
Föreslagen budstart: 6 295 000 kr
Månadsavgift: 4 568 kr
Andelstal: Andel i förening 2,167 %
Indirekt nettoskuldsättning: 490 869 kr
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningen.
Energiprestanda: 128 kWh/kvm och år
Omgivning
Allmänt om området: Luxområdet - Electrolux tidigare industriområde - är ett modernt och synnerligen trevligt område med mycket gemenskap. Utmed strandpromenaden finns flera bryggor för sol och bad. På den västra delen av ön finns ytterligare ett fint, litet grönområde med badmöjligheter. För dig som gillar att jogga eller promenera finns en mysig gångväg om ca 2 km längs med vattnet runt hela ön. Vackra Luxparken erbjuder inte bara härliga gräsytor och fin brygganläggning utan också en av Stockholms finaste lekparker!
Tre båtklubbar finns på Lilla Essingen och i Luxvikens hamnbassäng är det segelbåtsdjup.
På Lilla Essingen finns tre förskolor: Vita villan, Luxviken och Gunghästen. Närmaste skola är Klastorpsskolan i Mariebergsområdet.
KOMMUNIKATIONER
Goda allmänna kommunikationer med bussförbindelse dygnet runt, buss 1 och 56 trafikerar området. Ca fem minuters bussfärd till Fridhemsplan. Tvärbanestation finns på Stora Essingen. SL båtlinje nr 89 avgår från Luxparkens marina. På båten åker man på SL-biljett och den tar dig från Ekerö (Tappström) till Klara Mälarstrand via bl a Lilla Essingen. En mycket uppskattad och trivsam resa!
Bilburna tar sig snabbt ut på Essingeleden.
SERVICE
I Luxområdet finns idag restaurangerna Lux Dag för Dag, Pappas Deli; Lillan på Lillan och en sushirestaurang. För den som är sugen på något sött finns bageriet Pesso som även bakar bröd.
Det finns även en närbutik med generösa öppettider. I området finns också en kemtvätt/skräddare. Gymmet STC har öppet sju dagar i veckan från kl 05.00 till 23.00.
I de äldre kvarteren på Lilla Essingen finns en ICA butik, café och bageri och ett flertal mindre restauranger.
PARKERING
Det finns ett flertal garage som bostadsrättsföreningarna ansvarar för. För mantalsskriven i området kan tillstånd för boendeparkering ansökas om hos Gatu- och Fastighetskontoret på Stockholm Stads hemsida.

Fakta – Brf Luxviken

Äkta/oäkta förening: Äkta
Äger föreningen marken: Föreningen äger marken.
Antal lägenheter: 48
Antal lokaler: 1
Allmänt om föreningen: Fastigheten byggdes 2004 av Veidekke. I föreningen finns 48 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt. En hyreslokal. I fastigheten finns cykelrum, barnvagnsrum och grovsoprum.

Garage finns i huset och nås via hissen. 21 platser som kostar ca 1400kr/mån. Utanför huset finns p-platser att hyra till en lägre kostnad. Kö till både garage- och parkeringsplatser.

Utanför huset finns en fin stor gräsmatta med uteplats. Föreningen har grill och utemöbler som får disponeras fritt av medlemmarna.

Kabel-TV via Tele2 och bredband via Bahnhof.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 313kr som faktureras köparen.

Vidare debiterar föreningen köparen en pantsättningsavgift om 525kr per pant.

För ytterligare information om föreningen se föreningens egen hemsida: www.luxviken.se
Besök gärna föreningens hemsida för mer information: www.luxviken.see
Parkering: Föreningen har 21 st garageplatser. Plats går att hyra till en kostnad om ca 1 400 kr/månad. De har även 5 parkeringsplatser utomhus som går att hyra till en kostnad om 500 kr/månad samt 4 MC-platser för 400 kr/månad. I dagsläget är det kö till samtliga platser.

I övrigt råder boendeparkering för området. För mer information se: www.stockholm.se
Överlåtelseavgift och pantsättning: En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 313 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 525 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2023.
Hus
Byggår: 2004
Byggnadstyp: Flerfamiljshus
Hiss: Hiss finns
Ventilation: Mekanisk (endast frånluft)
Uppvärmning: Fjärrvärme
Tv och internet: Föreningen är ansluten till digital-TV via Tele2 och bredband via Bahnhof. Bredband, grundpaket med TV-kanaler och IP-telefoni ingår i månadsavgiften. Alla lägenheter har även tillgång till ett grundpaket med analoga kanaler.
Renoveringar
Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2015- och sträcker sig till 2054.
2015 Utfördes en OVK-besiktning och rensning av ventilationskanalerna samt styrreglering. Samma år byttes fläktmotorn ut.
2016 Målades trapphusen på 69:an och 71:an samt den gula träpanelen på balkongerna och fasaden. Även målning av p-rutor i garaget, samt byte av styrsystemet för hissen i 71:an renoverades.
2019 Målades trapphus och golv

Föreningen planerar att måla fasaderna längre fram. inga vidare beslut tagna i dagsläget.
 • Denna bostad
 • Bostäder till salu via Erik Olsson

En riktigt lyckad

bostadsaffär

När du hittat ditt drömboende hjälper vi dig gärna att sälja din nuvarande bostad. För oss är det viktigt att du känner dig trygg både när du köper och säljer bostad via Erik Olsson. Därför är våra mäklare bland de vassaste och mest engagerade i branschen. Vi anstränger oss gärna lite extra för att din bostadsförsäljning ska bli perfekt. Hos oss får du en riktigt lyckad bostadsaffär – och bäst betalt.

KONTAKTA OSS

Få kontakt med en mäklare som är expert på just ditt område.

✶ Obligatoriska fält

Intresseanmälan

Få kontakt med en mäklare som är expert på just ditt område.

✶ Obligatoriska fält

Tillbaka till toppen