Kungsholmen / Stockholm

Norr Mälarstrand 92, 2tr

Budgivning pågår
TIPSA
HÖRNVÅNING MED STOR BALKONG I SÖGERLÄGE MED UTSIKT ÖVER GRÖNSKA OCH VATTEN.

Fantastisk funkislägenhet med fritt läge och härligt ljusinsläpp. Mycket bra disponerad. Generösa sällskapsytor, matsal och stort vardagsrum i anslutning till varandra med panoramafönster, fungerande öppen spis och utgång till balkong i söderläge. Fint, mycket charmigt bra disponerad kök. Tre bra sovrum, rymligt badrum samt gäst WC. På taket finns en gemensam stor takterrass samt bastu med en imponerade utsikt över Riddarfjärden och Södermalm in mot slussen samt väster ut.
Gångavstånd till kommunikationsknuten Fridhemsplan och omedelbar närhet till Riddarfjärden och Rålambshovsparken.

Snabbfakta
Avgift:
6 569 kr
I avgiften ingår vatten, värme, bredband från Ownit, bostadsrättstillägg
Rum:
5 rum och kök
Boarea:
126 kvm
Våning:
2 av 7
Utgångspris:
13 750 000 kr
Byggnadsår:
1936
Planritning
Planskiss
Mäklare

Daniel

Bergared

ANSVARIG
MÄKLARE

HÖRNVÅNING MED STOR BALKONG I SÖGERLÄGE MED UTSIKT ÖVER GRÖNSKA OCH VATTEN.

Fantastisk funkislägenhet med fritt läge och härligt ljusinsläpp. Mycket bra disponerad. Generösa sällskapsytor, matsal och stort vardagsrum i anslutning till varandra med panoramafönster, fungerande öppen spis och utgång till balkong i söderläge. Fint, mycket charmigt bra disponerad kök. Tre bra sovrum, rymligt badrum samt gäst WC. På taket finns en gemensam stor takterrass samt bastu med en imponerade utsikt över Riddarfjärden och Södermalm in mot slussen samt väster ut.
Gångavstånd till kommunikationsknuten Fridhemsplan och omedelbar närhet till Riddarfjärden och Rålambshovsparken.

TIPSA

Daniel

Bergared

ANSVARIG
MÄKLARE

Rumsbeskrivning - Norr Mälarstrand 92, 2tr

HALL

Välkomnade rymlig entré med inbyggd bra förvaring och vackra dubbeldörrar i glas in till sällskapsytorna samt access till köket. Kalkstensgolv med golvvärme.

VARDAGSRUM - MATSAL

Sällskapsyta på hela 53 kvm med fönster i två väderstreck, L-format fördelat på ett vardagsrum och en matsalsdel. Fungerande tidstypisk öppen spis, stort glasparti i söderläge längs med hela väggen och utgång till den stora balkongen med söderläge. Infrästa högtalarkablar för 5:1 ljudsystem och massiv oljad ekparkett.

BALKONG

I bästa söderläge ut mot Rålambshovsparken och Riddarfjärden. Generöst med plats för både matbord och solstol. Utomhusbelysning och markis

KÖK

Påkostat platsbyggt kök med överskåp ända upp till tak, underskåp med inredning i massiv ek på båda sidor. På ena sidan en måttbeställd rostfri diskbänk med extra stor ho och en 70 cm infälld induktionsspis med köksfläkt ovan samt på andra sidan en bänkskiva i kalksten. Rostfri varmluftsugn, integrerad diskmaskin och kyl/frys. Platsbyggt köksbord i valnöt samt kökssoffa vid fönstret med bra förvaring inunder avsett för bl.a. källsortering. Kalstensgolv även här med golvvärme.

SOVRUM 1

Stort fönster mot Fridhemsgatan med vacker grönska utanför. En originalgarderob och plats för säng och skrivbord.

SOVRUM 2

Plats för dubbelsäng, stort fönsterparti ut mot Fridhemsgatan med vacker grönska utanför och ingång till badrummet. Parkettgolv.

SOVRUM 3 - MASTER BEDROOM

Vackert hörnrum med burspråk med ljusinsläpp i två väderstreck, utsikt över Rålambshovsparken och Riddarfjärden med ett fint äppelträd utanför. Platsbyggda garderober med ekinredning. Egen ingång till badrummet. Parkettgolv.

BADRUM

Ljust badrum med fönster. Porslin från Villeroy&Boch Helkaklade väggar i offwhite och uppvärmt brun melerat kalkstens golv. Inbyggt badkar med kalkstensfront. Stor duschklocka och glasvägg. Vägghängd-wc, dubbla handfat på kalkstensskiva, platsbyggd kommod med inbyggda el-kontakter och inrett i massiv ek.

GÄST-WC

Från hallen nås gästtoaletten med handfat, vägghängd-WC, uppvärmt kalkstensgolv och väggar med Manuel Canovas tapeter.

TVÄTTRUM

I den rymliga tidigare klädkammaren intill gäst WC:en finns en tvättmaskin installerad samt gott om utrymme för förvaring. I den rymliga garderoben intill gäst-WC:en finns en installerad tvättpelare.

ÖVRIGT

Till bostaden hör ett förråd.

TAKTERRASS

Föreningen har en stor fantastisk terrass högst med en imponerade utsikt, utemöbler och möjlighet att grilla. Dessutom finns det en in inbyggd del med skjutdörrar i glas samt en bokningsbar bastu även den med utsikt över stan.

Fakta – Norr Mälarstrand 92, 2tr

Bostadstyp: Bostadsrätt
Kommun: Stockholm
Storlek: 5 rum och kök, 126 kvm boarea
Areakälla: föreningens information
Våning: 2 av 7
Lägenhetsnummer: 420117 (1202)
Utgångspris: 13 750 000 kr
Månadsavgift: 6 569 kr
I avgiften ingår vatten, värme, bredband från Ownit, bostadsrättstillägg
Andelstal: Andel i förening 2,541 %, andel av årsavgift 2,7 %
Indirekt nettoskuldsättning: 731 298 kr
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningen.
Energiklass: F

Fakta – Brf Hängboken

Äkta/oäkta förening: Äkta
Äger föreningen marken: Föreningen äger marken.
Antal lägenheter: 60, varav 4 hyresrätter
Antal lokaler: 1
Allmänt om föreningen: Brf Hängboken förvärvade fastigheten 2010 och äger marken huset står på som består av 60 lägenheter varav 4 hyresrätter som ska ses som en dold tillgång då när de blir lediga kan konverteras och säljas som bostadsrätter, dessutom finns en hyresrättslokal.

Förening med välskött fastighet och mycket bra ekonomi. Hyresintäkter på hela ca 745 000 kr/år i förhållande till de totala räntekostnaderna på ca 400 000 kr/år.
Nettoskulden är på ca 27 Mkr vilket bör motsvara värdet på de 4 hyreslägenheterna på 258 kvm. Därutöver har föreningen hyreslokalen som ger en avkastning på totalt ca 300 000 kr/år.

Längst upp i huset finns en gemensam nyrenoverad möblerad takterrass på ca 80 kvm med tillhörande vinterisolerat uterum med pentry. Utsikten i söderläge över Riddarfjärden och söders höjder är magnifik. I anslutning till uterummet finns bastu med tillhörande omklädningsrum och dusch. Dessutom finns en ytterligare takterrass om cirka 25 kvm i västerläge som kan bokas.

Varje lägenhet har ett förråd i källarplanet. Här finns även ett lättillgängligt cykelrum samt soprum för hushållssopor och återvinning.

I grannföreningen, Brf Äppelträdet, finns en gästlägenhet som även Brf Hängbokens medlemmar kan hyra för en mindre kostnad. www.appeltradet.org

Föreningen har ett gemensamt bostadsrättstillägg, medlemmarna behöver därmed inte teckna detta. Observera att man själv måste teckna hemförsäkring. Besök gärna föreningens hemsida för mer information, www.hangboken.se
Parkering: I området råder boendeparkering. För mer information se: www.stockholm.se.
Överlåtelseavgift och pantsättning: En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 208 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 483 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2024.
Hus
Byggår: 1936
Byggnadstyp: Flerfamiljshus
Hiss: Hiss finns
Uppvärmning: Fjärrvärme
Tv och internet: Föreningen är ansluten till kabel-TV via Com Hem och bredband via Ownit.
Renoveringar
2001 byttes delar av stammarna (stam 14 och 16).
2005 genomfördes en genomgående renovering av fastigheten: stambyte V/A, samma år renoverades alla kök och badrum. Man gjorde även en renovering av balkongerna, putsning av fasaderna, ommålning i trapphuset, byte av el-stigare, renovering av tvättstuga samt nya tvättmaskiner installerades.
2006 lades delar av taket om, ytskikten upprustades och en separering av rökgaser (öppna spisar) från den allmänna ventilationen genomfördes.
2007 byttes undercentral.
2009 installerades vattenstegringspump.
2011 installerades elektroniskt låssystem.
2012 genomfördes anslutning till stadsnätet (Stokab), synkronisering av rökgasfläktar och allmän ventilation, samt omdisponering av takterrasserna.
2013 kafélokalen har fått egen avfallshantering på bakgården, ombyggnation på bakgården gav större cykelparkering, nytt kopparbeklätt tak ovanför gångbryggan har monterats och trappbelysningarna uppgraderas till smart belysning.
2014 renoverades fönster och entrédörrar samt brandskysskontroll.
2015 genomfördes brandskyddsgenomgång av huset och mindre åtgärder genomfördes.
2016 omläggning av tak och ny tvättmaskin i spontantvättstuga.
2017 stamspolning och inköp av nytt tvättbokningssystem.
2018 polering av marmorgolv, radonmätning godkänd i fastigheten och ny torktumlare i spontantvättstuga.
2019 rensning av ventilation och ny torktumlare i tvättstuga 2.
2020 OVK godkänd, ny tvättmaskin i tvättstuga 2, brandskyddskontroll, lackering av entré portar och plantering av träd.
2021 byte av maskineri och interiör på Fridhemsgatan 3 samt inköp av två rökgasfläktar (FF9 och FF10).
2022 Renovering av båda hissarna.

Driftkostnader

Totalsumma: 8 000 kr/år

I driftkostnaden ingår följande:
El: 8 000 kr/år

  • Denna bostad
  • Bostäder till salu via Erik Olsson

En riktigt lyckad

bostadsaffär

När du hittat ditt drömboende hjälper vi dig gärna att sälja din nuvarande bostad. För oss är det viktigt att du känner dig trygg både när du köper och säljer bostad via Erik Olsson. Därför är våra mäklare bland de vassaste och mest engagerade i branschen. Vi anstränger oss gärna lite extra för att din bostadsförsäljning ska bli perfekt. Hos oss får du en riktigt lyckad bostadsaffär – och bäst betalt.

KONTAKTA OSS

Få kontakt med en mäklare som är expert på just ditt område.

✶ Obligatoriska fält

Intresseanmälan

Få kontakt med en mäklare som är expert på just ditt område.

✶ Obligatoriska fält

Tillbaka till toppen