Få en välkomnande och praktiskt hall

Oavsett om du planerar att sälja din bostad eller bo kvar är det värt att lägga lite tid och energi på att få hallen att kännas ljus och rymlig samt att den fyller sin funktion att rymma alla plagg och accessoarer du använder i vardagen. Vi presenterar därför några smarta tips som kan vara en hjälp på vägen.

Smart förvaring i hallen

Foto: Erik Olsson fastighetsförmedling

Det är mycket som ska få plats i en hall, skor, jackor, väskor, post, nycklar och sportprylar. Därför är det viktigt att se över en förvaringslösning som möjliggör mer ordning och reda i en väldigt viktig del av din bostad. Är ni flera i hemmet är det extra viktigt med struktur i hallen. Vem har inte någon gång blivit galen i hallen när man inte hittar det man ska och det är fem minuter till bussen går?

För dig som planerar att bo kvar i bostaden är det troligtvis smarta förvaringslösningar du är ute efter. Ett första steg är att se till att förvaringen rymmer alla kläder och skor du använder dagligen. Det du inte använder regelbundet kan du endera förvara högt upp i hyllor eller i källaren/vinden. Elfa har en bra guide till hur hallen blir praktiskt som vi gärna delar med tips ifrån. 

Förvaringstips i hallen

Foto: Elfa

1. Egen plats med namn

Om ni är flera i familjen, ge varje familjemedlem en egen plats och sätt en etikett med namn på respektive sektion. Då blir mycket lättare att lägga tillbaka sakerna på sin plats.

2. Förvara i rätt höjd

Placera garderobsinredningen i rätt höjd så att alla i familjen lätt kan nå sina saker. Flytta upp inredningen allt eftersom barnen växer.

3. Upp med väskan från golvet

Ge plats till familjens väskor och ryggsäckar med hjälp av hyllor med avdelare eller krokar, som varje väska kan hängas upp på.

Smart förvaring av skor i hallen

Foto: Elfa

4. Förvara dina skor efter säsong

Använd allt utrymme hela vägen upp till taket och sortera dina vinter- och sommarskor efter årstid. Skor som inte används för tillfället behöver inte ta upp värdefull plats, men blir ändå lätta att hitta när årstiderna skiftar.

5. Tänk lättstädat

Håll golvet fritt genom att använda vägghängd inredning och “frihängande” skjutdörrar (utan golvskena). Det är inte bara snyggt, det blir också mycket enklare att städa.

6. Speglar som förstorar och ljusar upp

Att sätta in skjutdörrar sparar plats i trånga utrymmen, eftersom de skjuts åt sidan istället för att öppnas utåt. Om du väljer dörrar med spegel kommer din hall dessutom kännas större och luftigare.

Om du behöver hjälp att planera din hall på ett effektivt sätt så erbjuder Elfa kostnadsfria online-möten som du kan ta del utav här. Ibland behöver man lite extra hjälp för att se möjligheterna!

För dig som planerar att sälja bostaden har vi också några enkla tips som gör stor skillnad.

1. En ljus och rymlig hall

Tänk på att hallen är det första besökaren möts utav när de kommer in i bostaden. Det kan därför vara värdefullt att måla om hallen i en ljus kulör och sätta upp en spegel för att skapa känslan av rymd.

Tips på styling av hallen inför försäljning

Foto: Erik Olsson Fastighetsförmedling

2. Bra belysning

I hallen är det extra viktigt med bra belysning så välj därför starka glödlampor. Riktad belysning är praktiskt om du exempelvis har en byrå på ena sidan och garderober på den motsatta.

3. Styling som ger det lilla extra

Ställ gärna en växt och några levande ljus på hallbyrån och lägg en passande matta på golvet. Pricken över i:et är om du hänger fram ett par snygga plagg på trägalgar och ställer fram ett par välputsade skor så att det inte ser tomt ut på skohyllan.

 Potentiella köpare gillar en ljus och rymlig hall

Vill du veta vad din bostad är värd?
Kontakta oss för en fri värdering:

JAG VILL BLI KONTAKTAD
Få koll på bostadsmarknaden!
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag:

Tillbaka till toppen