Höstens bostadstrender

Sedan Covid-19 kom i våras har vårt förhållningssätt till bostaden förändrats alltmer. Nu ska vi helt plötsligt göra allt i hemmet, både jobba, umgås tätt inpå med familjen och alla andra vardagsbestyr. Vi har frågat trendexperten Stefan Nilsson om hur våra behov i bostäderna har förändrats i och med pandemins intåg. 

Hallen

Covid-19 har fått oss att inse att världen utanför är full av läskiga bakterier och virus. Som konsekvens av det, räkna med att hallen kommer att bli det nya fokusområdet. Som en "airlock" i en rymdstation. Här ska man tvätta händerna, desinficera mobiltelefoner och ta emot nätshoppade produkter. Hallen kommer absolut att bli en helt ny zon som vi vill investera i.

Växter ger hälsa

I vår fascination för hälsa kommer vi inse att gröna växter är fantastiskt för luften i rummet. Bäst av alla är gullranka. Krukväxten är så pass effektiv att rena luften att NASA funderar på att skaffa plantor som man kan ta med på rymdskepp. Skaffa en grön kärlek redan idag.

Mindre rum

Pandemin får enorma konsekvenser för många delar av samhället, men också för hemmet. Många av oss kommer att arbeta hemifrån den här hösten - och kanske längre än så. Vad får det för konsekvenser för hur våra hem utvecklas? En av tankarna som cirkulerar är att vi kommer ha mindre öppna ytor hemma och fler rum som går att stänga. Om man är två vuxna med två barn som tvingas arbeta hemma - då behövs fler rum som man kan stänga in sig i. Umgänge på stora öppna ytor får helt enkelt stryka på foten för effektiva mindre arbetsrum.

Trendstefan är en av Sverige mest välkända trendspanare som syns regelbundet i tv, radio och tidningar. Du kan följa honom på Instagram för att få de senaste spaningarna: @trendstefan

Vill du veta vad din bostad är värd?
Kontakta oss för en fri värdering:

JAG VILL BLI KONTAKTAD
Få koll på bostadsmarknaden!
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag:

Tillbaka till toppen