Höstens trendigaste kulör

Grönt är alltid skönt. Eller hur är det med den där ganska gultoniga gröna nyansen. Får man säga kräkgrönt? Men nu är den här. Olivgrönt är årets mest spännande färg. Trend-Stefan ger sin spaning om vilken kulör som kommer bli höstens stora färg!


Observera att den gröna färgen i bild inte är exakt den nyansen.

Den exakta färgkoden för den olivgröna som är trendig just nu heter NCS 3030-G50Y. Med den koden kan du söka fram färgen på nätet eller till och med gå till färgaffären och blanda ihop en egen färgburk. Den här olivgröna nyansen måste bli ”årets färg” nästa år. Jag ser den överallt.

Min relation till den här olivgröna tonen började under förra hösten. Jag hängde med ett gäng färgexperter och de pratade om en massa olika kombinationer. Visst ser vi beige, ljust och brunt som en färgkombination fortfarande. Absolut. Det kanske kommer lite mer terrakotta eller till och med orange. Men alltid med en sandig bas.

Nu är det dags för något som är helt annorlunda. Den här färgtrenden är ganska ny. Det finns absolut något slags 80-tal över det hela. Jag ser fler och fler exempel på färgen i modevärlden. På hundpromenaden i Stockholm såg jag massor av exempel på färgen i tröjor, scarfs eller varför inte handskar nu när det blir kallare.

Men det kommer även till inredningen. Så klart i detaljer till en början. Kanske en kul kruka, en pläd eller en ljusstake? Men det kommer mer. Det har börjat bli trendigt att måla delar av rummet i en annan färg, som t.ex. större lister, eller varför inte taket. Det skulle kunna vara i den här olivgröna tonen.

Och vad ska man matcha sin olivgröna ton med? Den mest uppenbara och enkla lösningen är att arbeta med rosa toner. Till exempel en pastellig, ljus variant, men också mer fuchsia. På modesidan ser jag absolut hur man kombinerar med beige eller till och med aprikos.

Galet? Ja, absolut. Att inreda med den här olivgröna tonen är inte för den fege. Våga gå loss på lite detaljer hemma så ska du se att folk kommer reagera på ett positivt sätt när du har nästa hemma-middag.


Foto på Stefan Nilsson som tycker att grönt alltid är skönt.

Vill du veta vad din bostad är värd?
Kontakta oss för en fri värdering:

JAG VILL BLI KONTAKTAD
Få koll på bostadsmarknaden!
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag:

Tillbaka till toppen