Kreativa idéer till barnrummet

Det bästa med barnrum är att man verkligen ta tillfället i akt och tänka kreativt och skapa något annorlunda och lekfullt. Involvera gärna barnen i valet av färger och låt fantasin flöda. Vi har med information från Flügger samlat sju kreativa sätt att förnya barnens rum på med hjälp av färg och tapeter.

Uppdatera väggarna i nya kulörer

En enkel och effektfull insats för att förnya barnens rum är att måla om väggarna i en ny fin kulör. Låt barnet själv vara med och välja, oavsett vilken ålder hen är. Testa kulörväljare för att se vad som passar bäst!

Tapetsera en eller flera väggar

Tapeter är roligt att välja och finns i många utföranden med olika motiv, färger och mönster. Det är enkelt för barn i alla olika åldrar att hitta något som passar. Ett tips är att tapetsera en vägg och måla resten av rummet i en matchande kulör.

Måla en tavelvägg

Att måla en tavelvägg i barnens rum är praktiskt och kul. Barnen kan öva på att skriva och rita på väggen och det blir en naturlig samlingsplats i rummet! Du behöver märka ut exempelvis en fyrkant och måla två till tre lager med tavelfärg. Det är enkelt att bestämma storleken själv på tavlan och skulle du ångra dig är det bara att måla över.

Överraska med en magnetfärg

Som en bonus kan du lägga till en ruta med magnetfärg bredvid tavelfärgen så blir det en praktisk vägg där barnen både jan skriva, rita och hänga upp bilder på familjen eller idolerna.

Måla väggen i olika färger

Barnrum får med fördel sticka ut och vara kreativa. Eftersom det är enkelt att förändra med färg är det enkelt att måla om när barnen växer upp eller tröttnar. Måla en skarp gräns på väggen så att den övre delen och taket är i en färg medan den undre är i en annan. Det skapar ett spännande och inbjudande intryck.

Måla om gamla möbler

Det är enkelt att fynda fina möbler på loppis eller second hand-butiker. Men ofta är färgen bortskavd och behöver förnyas. Ta tillfället i akt och hitta en ny härlig kulör till möbeln och låt barnet själv välja. Ett annat tips är att måla om en gammal kista i en fin färg och använda till förvaring av alla leksaker. 

Måla en vägg i en skarp kulör

Genom att måla en vägg i barnens rum i en markant kulör gör det mycket för helheten samtidigt som färgen inte tar över. Perfekt i ett mörkare rum där man vill våga testa färg men inte måla alla väggarna. Resten av väggarna kan du låta vara i en mer neutral kulör för bäst effekt.

Vill du veta vad din bostad är värd?
Kontakta oss för en fri värdering:

JAG VILL BLI KONTAKTAD
Få koll på bostadsmarknaden!
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag:

Tillbaka till toppen