Naughty eller nice i jul?

Få svenska trendjägare är så etablerade med otaliga framträdanden i TV och andra medier som Trendstefan, eller Stefan Nilsson som han heter egentligen. Här delar han med sig av trendspaningar och tips inför julen.

Jul, jul, strålande jul. Nu är det dags för bjällerklang och klappar.

Julen börjar alltså tidigare, och vi firar faktiskt mer med vänner och bekanta än med familj. Glöggkalas för grannarna och julfesten med jobbet. Humorn har absolut flyttat in i vår jul och vem firar inte Ugly Christmas Sweater Day? Sker den 15 december.

Det finns inte så många tillgängliga trendspaningar som man kan läsa in sig på. Världens största julmässa är Christmasworld och den går i januari i Frankfurt. Självklart är jag där och trendspanar. Här pratar man om tre huvudtrender. Den första blandar hantverk (eller low tech) med high tec. Tänk LED på alla möjliga ställen. Det är mycket kristaller och natur som flyttar in. Färgerna drar åt ljusblått och lila. Den andra trenden berör avkoppling och mental hälsa. Det är obehandlat material som rent trä, eller varför inte lite grovt papper. Här är färgerna varmare med aprikos, terrakotta, sand och denimblått. Den tredje och sista trenden kombinerar etno med 70-talspunk. Här hittar vi mycket återbruk och keramik. Objekten i den här sista trenden ska vara riktiga "eye-catchers". Och färgerna går då i mörkgrönt med tomatrött eller lila och koppar med gult.

Spännande!

Jag har tittat på lanseringar inför julen från all möjlig sorts företag. Jag har gått igenom över juldekorationer från över 100 företag. Jag tror att jag landade i 108 kataloger som jag har ögnat igenom. Med det som arbetsredskap så har jag landat i tre tydliga trender för julen 2023. Jag håller absolut med om flera av sakerna man spekulerade om på Christmasworld, men jag har också hittat några egna slutsatser.

Naughty eller nice i jul?

Årets jultrender för oss i Sverige är: Royal Purple, Splashy Seventies och så klart en egen hållbarhetstrend där fokus hamnar på material.

Själv är jag alldeles extra nöjd med den julkollektionen jag designade för finska Mum's. Är du naughty eller är du nice?? Finns på Julkulan.se!

Har du varit snäll eller stygg i år? Kommer tomten med hårda klappar?
Julpyntet med eller "Naughty" eller "Nice" är designad av Trendstefan.

Trendstefan laddar inför Ugly Christmas Sweater Day. För mer trender följ Trendstefan på Instagram!

Vill du veta vad din bostad är värd?
Kontakta oss för en fri värdering:

JAG VILL BLI KONTAKTAD
Få koll på bostadsmarknaden!
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag:

Tillbaka till toppen