Fem tips för en lyxig nyårsdukning

Nyårsafton är ett tillfälle att få vara extra kreativ med dukningen och göra det där lilla extra som ger ett välkomnande och lyxigt resultat. Därför bjuder vi på fem tips som förhöjer nyårsdukningen och skapar wow-känslan du är ute efter.

Fem tips för en lyxig nyårsdukning

Håll dig till ett tema

Att bestämma ett tema gör det enklare att vara mer kreativ. När vi begränsar oss kan vi tänka mer utanför boxen. Det kan handla om att satsa på en viss färg och exempelvis fånga upp någon färg i maten du har tänkt bjuda på. Du kan också ha tema efter landet som maten kommer ifrån som exempelvis franskt tema. Har du temat klart för dig är det lättare att fortsätta planerandet av dukningen och hitta rätt detaljer. 

Att bestämma ett tema gör det enklare att vara mer kreativ.

Plocka in detaljer från naturen

Att använda sig av det som finns i din närhet och plocka utifrån naturen är både bra för miljön och plånboken. Just nu är det dessutom väldigt trendigt att ta in naturen till hemmet så det är lätt att hitta inspiration. Små kvistar från en gran till servetterna blir en jättefin detalj som skapar en ombonad och genuin känsla. 

Skåla in nyår i vackra glas

Skåla i de vackraste glasen

Till nyår är det hög tid att plocka fram de finaste glasen du äger. Oavsett om det ska drickas bubbel, vin eller alkoholfria drinkar så gör dryckerna sig bäst i vackra glas. För den som vågar ge sig in på det, bygg ett champagnetorn för att överraska gästerna. Obs: Undvik detta om du är stressad och är i sista minuten då det kräver stadiga händer.

Skapa stämning med rätt belysning

Belysningen är superviktig när det kommer till nyår. Satsa på många levande ljus och kanske en ljusslinga längst med bordet. I resten av rummet behöver det inte vara så många lampor tända utan stjärnor och ljusstakar i fönsterna räcker gott och väl. 

Dekorationer till nyår

Sist men inte minst - dekorationer

Testa gärna nya spännande dekorationslösningar som att hänga vackra blommor i lampan för en lyxig effekt eller placera duken som på bilden, veckad mitt på bordet, och lämna bordsskivan synlig. Det finns inga rätt eller fel utan prova dig fram. Nyårsbanderoller, ballonger och serpentiner ger också en härlig festkänsla till din dukning!

Vill du veta vad din bostad är värd?
Kontakta oss för en fri värdering:

JAG VILL BLI KONTAKTAD
Få koll på bostadsmarknaden!
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag:

Tillbaka till toppen