Så väljer du rätt vas

Det är inte alltid helt enkelt att veta vilken typ av bukett som passar till vilken vas. Det första du kan göra är att fundera över i vilket rum vasen ska stå. Är det i köket så bör vasen vara lägre så att den inte skymmer sikten när ni sitter i matsalsbordet. Med hjälp av Blombruket kan vi tipsa om vilken vas som passar med vilka blommor.

Klotvasen – perfekt att arrangera blommor i

En av de vanligaste vaserna är en smal cylinderformad vas, men den är svår att arrangera blommor i på ett snyggt sätt. Då är det lättare med en klotformad vas eller ännu hellre en vas med bred botten och smalare öppning. Den sistnämnda är den mest tacksamma formen och oavsett om blommorna är bundna eller om du själv arrangerar dem i vasen så blir resultatet riktigt snyggt. Blommorna hamnar på plats och stjälkarna i vinkel vilket gör att du får en bättre volym i buketten utan att för den skull behöva en stor mängd snittblommor.

 

En rak och hög vas passar för stora blommor

En rak och hög vas passar att ha pampasgräs, liljor eller amaryllis i till julen. Den formen på vas passar bra med höga kvistar om man vill att de ska stå någorlunda rakt. Men kom ihåg att inte köpa en för stor vas för då krävs det väldigt många och stora blommor för att fylla vasen och det blir svårt att arrangera.

 

Småvaser - ett måste för dig som älskar blommor

För den som älskar blommor är det ett måste att ha några vackra småvaser i hemmet. En liten vas passar både på toaletten, på nattduksbordet eller varför inte flera små i grupp i fönstret eller vardagsrumsbordet? Ta gärna tillvara på små kvistar som lossnat från en större bukett, plocka en liten bukett i naturen eller ta tillvara på de blommor som klarar sig längst i din stora bukett och skapa flera små mindre arrangemang. Endast fantasin sätter gränser! Små vaser behöver inte köpas nya, kika gärna i hemmet eller på loppmarknader efter småflaskor, glasburkar eller små ljuslyktor.

 Vill du få fler inspirerande tips om blommor? Besök Blombrukets hemsida här. 

Vill du veta vad din bostad är värd?
Kontakta oss för en fri värdering:

JAG VILL BLI KONTAKTAD
Få koll på bostadsmarknaden!
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag:

Tillbaka till toppen