Förnya badrummet med ny färg

Har du inte riktigt tiden och ekonomin för en stor badrumsrenovering så kommer du långt med ny färg. Särskilt om du vågar välja en ny iögonfallande kulör och dessutom målar skåp- och lådfronter. Genom att måla om i hemmet kan du dessutom höja värdet på din bostad inför en försäljning. Med hjälp av Flügger listar vi hur du ska gå tillväga steg för steg.

 Använd godkända produkter

Målar du väggar i våtzon 1 och 2 är det viktigt att följa Flüggers utförandeanvisningar för våtrum. Här är det viktigt att använda godkända produkter för våtrumsmålning. Du kan se den utförliga listan här.               

Välj en passande kulör

Se till att välja en kulör du tror kommer att tillföra något till ditt badrum. Ta gärna med bilder på rummet till din lokala Flügger-butik så kan du få hjälp med färg och färgsammansättning.

Rengör först

Ska du måla skåp, luckor, dörrar och fönster ska du först göra rent med Fluren 37 som är mycket effektivt. Ett alternativ är Fluren 33 Kalkbort och använd Easy Filler som påminner om vispad grädde och är lätt att använda för att reparera hål. För att lyckas få ett bra resultat är rengöringen jätteviktig.

Tejpa kanterna

Börja med att täcka kanter med tejp. Därefter målar du i ordningen väggar, lådor och sist paneler och karmar.             

Måla rätt, steg för steg

Var noga med att följa utförandeanvisningen när du ska måla väggarna.

Slipa grunden

Därefter slipar du lådornas yta med sandpapper för då kommer färgen att fästa bättre. Det kommer att ta lite mer tid, å andra sidan blir lådorna enklare att måla och resultatet blir som att de är helt nya.

Reparera eventuella hål

När väggarna har torkat så tejpar du så att du kan måla karmarna. Innan du målar behöver du reparera små hål med Easy Filler. Och är karmarna redan vita behöver du troligtvis endast måla ett lager.

Rekommenderade produkter

Målartvätt Fluren 37, 1 l.
Våtrumsfärg 3 l.
High Finish 50 Zink hvid, 0,75 l.
Easy Filler, 300 ml.
Vinkelpensel Kort Super Finish 1834, 50 mm.
Malerulleskaft, 18 cm.
Microlon målarrulle, 18 cm.
Tejp 36 mm, 50 m.
Gulvskyddspapp, 48 m.
Färgtråg, 18 cm.
Slippapper, 5 m rulle.

Källa: Flügger

Vill du veta vad din bostad är värd?
Kontakta oss för en fri värdering:

JAG VILL BLI KONTAKTAD
Få koll på bostadsmarknaden!
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag:

Tillbaka till toppen