Bädda snyggt inför visningen

Kanske har du bott på hotell nyligen och inspirerats av deras härliga krispiga sängar? Det är faktiskt inte så svårt att lyckas med själv. Om du planerar att ha visning i helgen, satsa på en snygg och skrynkelfri bäddning som imponerar på visningsbesökarna. I samarbete med Husmorstipset visar vi hur du kan få till samma resultat, steg för steg.

 Så får du till en hotellbäddning

De flesta hotellsängar har vita sängkläder, vilket ger rummet en lugn och ren känsla. Hotellen brukar inte använda dra-på-lakan utan vanliga släta. Du behöver självklart inte ånga din säng, men håll gärna en sprayflaska fylld med vatten nära sängen. Spraya täcket och lakanet med en lätt vattendimma och vänta några sekunder. Släta därefter försiktigt ut sängkläderna med händerna över sängen. För att lyckas få till bäddningen, dra täcket upp över hela sängen och lägg på överkastet. Vik därefter ner en kant av täcket så får du direkt den lyxiga hotellkänslan.

Välj lyxiga kuddar

Härliga och fluffiga kuddar är viktigt och pricken över i:et till din bäddning. De vanligaste kuddarna är de med naturfyllning som fjäder eller dun i kombination med skum eller syntet. Kuddar av högre kvalitet håller längre och har en förstklassig komfort som är värt att betala lite extra för. Genom att ha många kuddar i sängen skapar du en lyxig känsla. Stapla dem på varandra, ca 4-5 kuddar för en king size-säng är lagom.

Valet av sängkläder

Det är viktigt att kontrollera trådantalet när du ska välja sängkläder. Trådantalet är antalet både vertikala och horisontella trådar per kvadrat-tum tyg. Ju högre trådantal, desto mjukare blir tyget. Det maximala trådantalet som kan vävas in i ett tyg är 500-600. Det bästa trådantalet för lyxiga sängkläder ligger dock mellan 300-400.

Lakan av 100 procent bomull är slitstarkt, andas, är lätta att sköta och tvätta. De håller länge och ger därför bra valuta för pengarna. Ett allt populärare val för hotellägare är merceriserad bomull, eftersom det ger tyget ett glänsande utseende. Egyptisk bomull sägs vara den bästa typen av bomull och är förknippat med femstjärniga hotell. Så ta en extra titt nästa gång du väljer lakan, det är detaljerna som gör hela skillnaden. 

Vill du ha fler smarta tips från Husmorstipset? Besök hennes sida här.

Vill du veta vad din bostad är värd?
Kontakta oss för en fri värdering:

JAG VILL BLI KONTAKTAD
Få koll på bostadsmarknaden!
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag:

Tillbaka till toppen