Personligare hem med tapet

För dig som drömmer om ett mer personligt hem kan du göra stor skillnad att tapetsera en vägg eller hela rummet. Välj själv om du vill ha det romantiskt, fräscht eller neutralt. Med hjälp av Flügger har vi några tips på vad du bör tänka på.

Välj tapeter du gillar och skapa dig ett personligt hem

Välj en tapet du gillar

Det finns ett enormt utbud av tapeter idag vilket gör valet mycket svårare. Det finns alla möjliga egenskaper, mönster, färger och pris. Se därför till att spana in ett par alternativ hos olika återförsäljare och hämta gärna mer inspiration från inredningsmagasin. Självklart behöver din bostad inte vara likadan som sekelskiftslägenheterna eller villorna i magasinen för att göra sig bra med tapetserade väggar. Att kombinera tapet och fina väggkulörer gör sig lika bra i en liten etta.

För dig som inte har tapetserat förut, välj gärna en tapet i non-woven-material.

Gör det enkelt för dig

För dig som inte har tapetserat förut, välj gärna en tapet i non-woven-material. Det betyder att baksidan är gjord av ett icke-vävt material. Tapeter från Flügger har en baksida av filt så att du kan stryka tapetklister direkt på väggen och sätta upp tapeten, utan att behöva stryka lim på baksidan.

Välj rätt kulör för väggarna

Börja med att se vilka kulörer som finns i tapeten du har valt. Ett tips är att välja en väggkulör som kompletterar en av de kulörerna som inte är dominerande i tapeten. Det skapar ofta ett mer harmoniskt intryck.

Lek med en kulörväljare

En bra idé är att försöka visualisera resultatet genom att leka med en kulörväljare. Du kan också fråga efter färgprover i din lokala färgbutik och se om kulören kommer passa in i hemmet. Innan du börjar måla hela väggen, måla upp ett par färgprover så att du ser hur färgen fungerar i olika ljus.

Vill du veta vad din bostad är värd?
Kontakta oss för en fri värdering:

JAG VILL BLI KONTAKTAD
Få koll på bostadsmarknaden!
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag:

Tillbaka till toppen