Höstens inredningstrender med Trendstefan

Trendstefan berättar om sina trendspaningar från årets viktigaste inredningsmässa i Milano.

Världens viktigaste inredningsmässa går i Milano och heter kort och gott Salone del Mobile. Efter uppehåll under pandmin så samlades branschen i juni för att titta på lanseringar och nya produkter. Vilka trender är på väg in? 
Här är mina tre spaningar.

 

Vit metall
Efter år av koppar och mässing så kommer nu en tydlig säsong med vit metall. Självklart kan det vara aluminium, borstad eller blank, men oavsett vilken sort så är det vit metall på bord, skåp och framför allt kök. Visst, den ganska kalla ytan känns kanske ogästvänlig och lite hård, men det kommer helt klart varianter av detta framöver. Varför inte ett litet sidobord i hallen? Eller en soffa i tyg med silvertextil?


Textilt 
Inredningen blir mer och mer textil. För 20 år sen skulle vi rensa ut saker som mattor eftersom de samlade damm och man kunde bli allergisk. Nu vill vi ha mer och fler mattor. Till och med på väggarna. Men det är inte bara mattor. Själva möblerna blir mer och mer textila. Det är som att vi behöver en motreaktion mot alla raka trämöbler vi inrett med. Sofforna får tydliga textila lager och varför inte hänga ett tygstycke bredvid lampan som en dramatisk effekt? 

Färgat trä 
Under ett par år nu har vi pratat om att färg kommer tillbaka. Och det gör den, även om det går lite långsamt. Ibland känns det som att den beiga och gråa trenden aldrig vill ge vika… Men det finns hela en färgstark trend parallellt med allt detta färglösa. På mässan i Milano kunde man se massor av olika färgkombinationer och de var nästan alltid intensiva och klara. Inget för den fege… Och färgkrockar där till exempel gult fick samsas med orange. Det som var riktigt nytt var däremot hur fler och fler trädetaljer blev betsade. Gillar du trästolar? Fantastiskt, se bara till att de är gul- eller lilabetsade.

För fler trender från inredningsvärlden kolla på @trendstefan

Vill du veta vad din bostad är värd?
Kontakta oss för en fri värdering:

JAG VILL BLI KONTAKTAD
Få koll på bostadsmarknaden!
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag:

Tillbaka till toppen