Nu är det inne att vara ute

Stefan Nilssons trendspaning för våren 2022

Under pandemin sas det att bostäder med tillgång till gröna ytor såldes för högre priser än någonsin. Hemnet gjorde en undersökning 2021 som visade att just drömmen om en trädgård har ökat. Innan pandemin ville endast 1 % ha en trädgård och 2020 ville hela 15 % ha gröna ytor.

Och så är det. Pandemin har gjort att vi tvingats att vara hemma mer. Hemester, sinnesro och det här med att jobba hemifrån. Det finns massor av anledningar till att vi gillar uteplatsen. Ta bara detta med att det har byggts ofantligt mycket trädäck och trall. Nu ska däcket inredas…

Vi matchar uterummet med inredningen

I och med att uteplatsen blivit viktigare så lämnar vi den inte längre åt sitt öde. Vi säger nej till de där billiga vita plaststolarna och vill att platsen ska matcha vår stil som vi har inomhus. Om du har ett minimalistiskt hem så kommer din uteplats på samma sätt präglas av återhållen design. Gillar du retro i vardagsrummet? Räkna med att inreda din uteplats med designfavoriter och rotting.

Gränsen mellan inne och ute suddas ut allt mer och det här är ju inte helt nytt, men det ökar ännu mer framöver. Uterummet ska kännas som ett riktigt rum. Precis som inomhus behöver vi väggar att möblera mot. Alltså kommer vi att skaffa fler spaljéer eller pergolas och även tak som gör att det går att skydda möblemanget mot regn. En klyschig anglicism som ”defining spaces” finns här. Visst får ogräs växa upp mellan stenplattor och lite av de vilda titta fram. Det naturliga är fint.

Nu nu ska vi ha utomhusbadkar – inte pool

Rummet som vi nu flyttat ut fylls just nu mer och mer av klassiska inomhusdetaljer. Självklart lampor, men här är en lista på saker man kan titta på till uteplatsen för att förstärka inomhuskänslan: utomhuskylskåp, diskmaskin, utomhushögtalare, tv eller projektor, rejäl matlagningsutrustning som tex. pizzaugn och kanske det konstigaste av allt – nu ska vi ha utomhusbadkar – inte pool. När det kommer till färg och form så räkna med mer rött och orange, ränder och rotting.

 

Vill du veta vad din bostad är värd?
Kontakta oss för en fri värdering:

JAG VILL BLI KONTAKTAD
Få koll på bostadsmarknaden!
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag:

Tillbaka till toppen