Måla om en vägg i hemmet

Ge din bostad en mer personlig stil genom att måla om en eller flera väggar i hemmet. Vi har i samarbete med Flügger tagit fram ett par tips för både nybörjaren, den erfarna och experten. Du väljer ambitionsnivån!


Nybörjaren

Om det är första gången som du funderar på att måla om i en ny kulör än vitt i dina väggar så kan det vara en bra start att börja med en vägg i vardagsrummet eller sovrummet. Det kan ofta räcka med att bara förnya en vägg för att skapa ett nytt intryck! I samband med att du ska välja kulör är det viktigt att ta ställning till vilka andra delar i hemmet du vill framhäva som inredning och möbler. Och har du till exempel ett rum som är avlångt så kan en målad vägg skapa känslan av att rummet blir mer kvadratiskt och harmoniskt.

Den erfarna målaren

Gillar du mycket färg och har koll på vilka som passar ihop så kanske du är redo att måla mer än bara en vägg? Då är det viktigt att du ser på hemmets helhet och vilka andra kulörer väggarna ska gå ihop med och som fungerar med din inredning också. En bra start är att skapa en färgpalett så att du kan plocka ut de kulörer som passar ihop och skapar ett harmoniskt hem. Ett tips är att välja en neutral kulör till dina snickerier så att dessa skapar en röd tråd i bostaden, oavsett om du väljer olika kulörer i samtliga rum.

Experten

För dig som har en bred koll på kulörer och inredning kan det vara dags att experimentera lite för att hitta ett eget uttryck till hemmet. En idé är att måla väggar, tak, fönster och golv i samma kulör. Det skapar en känsla av lugn i rummet, men ställer lite högre krav på inredning och färgsättning i resten av bostaden för att binda samman allting till en harmonisk helhet. Du kan också fundera över om tapet kan vara något, ett enkelt sätt att skapa en personlig känsla i rummet. Endera genom att bara tapetsera en vägg, eller hela rummet. Det kräver lite finess och belöningen är att du får ett unikt hem på ett enkelt sätt!

Vill du veta vad din bostad är värd?
Kontakta oss för en fri värdering:

JAG VILL BLI KONTAKTAD
Få koll på bostadsmarknaden!
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag:

Tillbaka till toppen