Tips för en välvårdad tomt

En välvårdad trädgård är viktigt för att ge ett gott första intryck till visningsbesökarna. Passa därför på att rensa uppfarten, plantera blommor och skapa mysiga sittplatser inför både fotografering och visning. Vi ger dig konkreta tips på vad du bör tänka på.

Välvårdad trädgård gjort gott intryck vid visningen

Rensa uppfarten

När du ska sälja ditt hus är infarten det första en visningsbesökarna ser. Därför är det viktigt att rensa uppfarten från skräp och ogräs så att det ser snyggt och prydligt ut. En ren infart utan ogräs är inbjudande och signalerar att huset är välskött. Finns det rabatter i närheten av infarten bör du även rensa dessa för att skapa ett starkt första intryck.

Skapa härliga sittplatser

Vårda trädgården

En välskött och fin tomt ökar villaköparens betalningsvilja. Välklippta gräsmattor och rensade rabatter gör att tomten känns trevligare och skapar en harmonisk känsla av ordning och reda. Har du möjlighet, gödsla gärna gräsmattan i god tid så att den har hunnit växa till sig tät och grön. Kom ihåg att gödsling bör ske tidig vår, mitt på sommaren och tidig höst. Finns det påväxt av mossa på plattor, altan eller tak bör den också tas bort i god tid före visning.

En altan ökar värdet

Skapa härliga sittplatser

Skapa gärna rum med sittplatser i trädgården och styla med härliga textilier och mycket blommor. Byt gärna ut gamla dynor till nya och häng en fin pläd över ena stolen. Lyktor och ljusslingor skapar trivsel och blir vackert, särskilt om man ska ta kvällsbilder från trädgården. När det kommer till blommor kan det nästan aldrig bli för mycket. Ställ gärna fram ett fint blombord och placera blommor i olika nivåer. Odla kryddväxter i krukor och ställ fram på bordet för att höja mysfaktorn ännu mer.

Rensa tomten från onödiga saker

En altan ökar värdet

De allra flesta som letar hus vill ha en trädgård med en fin uteplats att umgås på. Och om tomten är kuperad och svår att anlägga en sittplats på, passar det extra bra med en altan. Tänk på att bygga så att altanen harmonierar med huset.Ta hänsyn till väderstreck träd så att altanen hamnar i ett bra solläge. Ibland går det att bygga så att man får ett förrådsutrymme under altanen om marken sluttar. Då kan även den förbättrade förvaringen för utemöbler och annat öka värdet på huset ännu mer.

Att bygga altan är en åtgärd med lång livslängd, som dessutom tar tid att bygga. Därför är det bra att bygga altanen i god tid innan man tänker sälja så man slipper stress och hinner njuta av den själv dessutom. Det kan också vara värt att tvätta altanen samt olja in eller lasera i god tid, beroende på ursprungsskicket.

Barnsäkra tomten för att visa att den är barnvänlig

Rensa tomten från onödiga saker

Precis som när det kommer till att rensa hemmet på onödiga saker så är det smart att rensa tomten från onödiga saker också. En studsmatta upptar en stor del av tomtens yta och är dessutom inte en fröjd för ögat och kan därför vara värt att plocka undan inför en försäljning. Plocka undan krattor och annat onödigt som står framme. Bor det barn i huset så samla ihop alla utspridda leksaker.

Barnsäkra tomten

Eftersom villaköparna ofta är barnfamiljer är det bra att visa att tomten är barnvänlig. Föräldrarna ska känna att tomten är barnvänlig medan barnen i sin tur ska tycka att den verkar rolig. Finns det en väg i närheten och tomten saknar staket? Då kan det vara värt att sätta upp ett inför försäljningen för att tomten ska bli mer barnsäker.

Framhäv närheten till vattnet

Framhäv närheten till vattnet

Om det är en villa, radhus eller ett fritidshus som ligger nära vattnet ökar det betalningsviljan hos spekulanterna. Se gärna till att ha en ordentlig och välskött stig till vattnet så att det känns nära och lätt att nå. Kan man anlägga en liten badplats är det naturligtvis uppskattat av många spekulanter. Många är villiga att betala mycket för närhet till vatten och sjöutsikt, så känslan av att vattnet finns där bör förstärkas.

Behöver du hjälp med att få din trädgård visningsklar? Just nu samarbetar vi med Trädgårdsproffsen och erbjuder två timmars fritt trädgårdsarbete när du värderar ditt hus med oss. Väljer du sedan att sälja med oss så får du 8 timmar till.

Hela erbjudandet och möjlighet att anmäla intresse hittar du här.

Vill du veta vad din bostad är värd?
Kontakta oss för en fri värdering:

JAG VILL BLI KONTAKTAD
Få koll på bostadsmarknaden!
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag:

Tillbaka till toppen