Fem smarta skäl att investera i solcellsenergi

För dig som tänker hållbart

Funderar du på att installera solceller till ditt hem? Det finns flera skäl till varför det är en smart investering –  och vi har listat de fem främsta. Vi erbjuder även våra kunder en rabatt på 2 500 kronor vid installation genom E.ON när ni värderar bostaden med oss.

Driftkostnader
Du får en lägre och jämnare energikostnad från dag ett och efter cirka 10 år är ditt solcellssystem avbetalat. Även för dig som planerar att sälja är det lönsamt att investera i solceller, genom att sänka energikostnaderna får huset en lägre driftskostnad, vilket gynnar bokalkylen för köparen. 

Miljöaspekten
Ett viktigt skäl är den insatsen du gör för miljön då du hjälper till att öka andelen förnybar energi i samhället, samtidigt som du inspirerar fler att ta steget mot ett mer hållbart liv.

Du höjer värdet på ditt hus
Du kan räkna hem din investering, även om du säljer huset. I genomsnitt sänker solceller driftkostnaden för el med upp till 50 procent.

Större frihet och lägre energikostnader
När du producerar el minskar du ditt inköpsbehov och blir mindre beroende av elmarknadens upp- och nedgångar.

Minimalt underhåll
När solcellerna är på plats är de i princip underhållsfria. Det finns inga rörliga delar som måste underhållas eller som kan gå sönder. Inget bränsle behöver tillföras och det skapas inga biprodukter i form av utsläpp, ljud eller lukter.

Just nu får du 2500 kronor i rabatt när du köper solceller genom E.ON och har bokat ett möte med våra mäklare. Läs mer om solceller och räkna på hur mycket du kan spara i E.ON solcellskalkyl.

Tillbaka till toppen