Andreas Andersson

Fokus Möllevången

Vi träffar Andreas Andersson, den omtyckte teamledaren som brinner för mäkleriet och trivs bäst i sitt fokusområde Möllevången.

Triangelstationen

Hur kommer det sig att vi möts på Triangelstationen?
Mitt fokusområde är Möllevången och jag älskar området för dess läge i Malmö av flera anledningar. En av dem är närheten till Triangelstationen och vad det medför. Härifrån når jag mitt Småland när jag får suget att vara i skogen, Köpenhamn när jag vill få storstadspuls och Kastrup när jag vill upptäcka nya platser. Allt detta bara ett par minuter från Möllan, det är lyxigt!

Rulltrappa

När och hur kom du på att du ville bli mäklare och jobba med försäljning?
Jag stod inför ett vägval där jag antingen skulle satsa helhjärtat på civilekonomutbildningen eller byta inriktning helt. Jag valde mäkleriet och flyttade till Borås där jag bodde i två år och studerade till fastighetsmäklare. Jag har alltid jobbat med försäljning och började som de flesta i ung ålder med att sälja jultidningar och har även sålt bildelar på Mekonomen. Det är kul att sälja en produkt, men det blir en ännu häftigare utmaning när man själv är en del av produkten. Hur jag kom på att jag skulle bli just mäklare var känslan av att ett fritt arbete där man inte sitter stilla utan istället träffar mycket folk skulle passa mig som handen i handsken, vilket det verkligen har gjort. 

Visningsbock Erik Olsson

Du är idag teamledare här i Malmö. Hur var vägen hit?
Jag blev kontaktad av Erik Olsson fastighetsförmedling när jag var verksam hos en annan firma i stan, med ett förslag som jag inte kunde tacka nej till. Det innebar i korta drag att jag skulle få fortsätta att göra det jag älskar, vilket är förmedla bostäder, men även få möjlighet att kliva in som ledare för ett team på 10 mäklare för att hjälpa dem att prestera ännu bättre. Idag har jag jobbat på Erik Olsson i 2,5 år och det är det bästa valet jag kunde ha gjort. Jag träffar fortfarande säljare, köpare och spekulanter som vill förändra sin boendesituation och får även möjlighet att kombinera det med att utveckla ett kontor med dess mäklare till nya framgångar. Efter fem år som fastighetsmäklare har jag insett att mycket handlar om trygghet, både för köpare, spekulanter och säljare men även för mina mäklarkollegor. Därför sätter jag högt värde på att vara påläst, välinformerad och uppdaterad på vad som händer i området jag jobbar i.  

Med telefon i handenMöte

Vad är det som driver dig? Har du någon förebild?
Det som är spännande med teamledarrollen jag har idag är att min drivkraft och motivation har förändrats från tidigare. Nu handlar det både om mina egna affärer och fokus på att få så nöjda kunder som möjligt, men även att de mäklare jag coachar också ska lyckas. Det är en fantastisk känsla att se när en köpare blir glad över att de köpt sin drömlägenhet. På samma sätt påverkas man otroligt mycket när man ser en mäklare som kämpar med sitt mäkleri och pusselbitarna faller på plats och de i sin tur får nöjda kunder. Det där med förebilder är svårt, i alla fall att nämna en. Mina föräldrar är definitivt med på den listan. På småländska säger man ibland att det där är en ”redig pajk” vilket på rikssvenska skulle översättas till en ”ordentlig kille”. Just det har min mamma uppfostrat mig till och även givit mig en devis som jag lever efter, ”det är bättre att förekomma än att förekommas”. Pappa har gett mig affärssinnet och lärt mig att man ska känna sig stolt över sitt yrkesval och göra rätt från början.

Kaffe med kundNärbild Andreas Andersson

Berätta lite om ditt fokusområde. Har du några smultronställen?
Min första upplevelse av Malmö var just Möllan. Det var på Debaser jag träffade min fru för första gången och det var på Möllan jag bodde mina första år i Malmö. För mig är Möllan Malmö. Det är människorna som fyller Möllevången som gör det till en stadsdel som attraherar mig. En ung stadsdel som har utvecklats otroligt mycket på de senaste åren. Rikt kulturliv, schyssta restauranger och bra barer. Mina smultronställen beror på vilken årstid det är. På våren är det Metros uteservering, sommaren innebär Far i Hatten i Folkets Park, hösten lyfts upp av ostinköp på Möllans ost och på vintern går man ner i källaren på restaurang Lyran vid Jesusparken.

Möllans OstMöllans Ost

Hur ser en typisk helg ut?
Som mäklare innebär det att man oftast jobbar söndagar med att visa lägenheter, men på fredagen är jag en soffpotatis av rang. Middag hemma och snabbt fram med fjärrkontrollen och ner i soffan. Lördagen brukar börja med morgonpromenad med vår franska bulldog Doris för att köpa frukostfrallor. Efter det blir det långfrukost som gärna får innehålla äggröra eller pannkakor. Som smålänning uppskattar jag verkligen skogen och finns tiden åker jag upp till min farfars gård och drar på mig gummistövlarna och stökar runt. På kvällen skulle jag helst se ett restaurangbesök med frun och vännerna.  

Vi har hört att du även är en matälskare av rang, vad har du för tips här på Möllan?
Det finns mycket bra mat här i området. Green Mango på Ystadsgatan gör enligt mig Malmös bästa thaimat, beställ nr 25 med kyckling eller tofu. Jag har alltid ätit bra och gott på restaurang Lyran och som en sucker för hamburgare skulle jag absolut rekommendera Casual Streetfood på Spångatan. 

Andreas med hund

Om du skulle bjuda över dina närmsta vänner på middag en fredagskväll, vad skulle du bjuda på?
Med handen på hjärtat är det min bättre hälft som är bäst på att laga mat i vår familj och hon överträffar alltid allas förväntningar. Men om jag hade fått chansen att stå vid grytorna en fredagkväll hade jag bjudit på en klassisk tacokväll med en tvist. Jag slår mig själv för bröstet och hävdar att jag gör en av Malmös bästa guacamoles. Och med guacamole menar jag inte att jag mixar avokado med pulver utan att jag istället omsorgsfullt mosar, hackar och blandar ihop avokado med tomater, vitlök, koriander och chili. Om tiden finns gör jag carnitas, det är fläskkarré som får koka i Coca Cola med massa kryddor. Jag vet att det låter märkligt, men det blir skitbra! Middagen avslutas med vaniljglass och min egen kolasås gjord på muscovadosocker och en nypa havssalt.

Publicerad 21.12.16

 Foto: Erik Olsson Fastighetsförmedling

Andreas kontaktuppgifter

Tillbaka till toppen