Carl-Henrik Bergroth

Levererar det lilla extra i Bergshamra

Det lönar sig att alltid, alltid lägga ner extra tid och energi på sina mäklaruppdrag. Det vet Carl-Henrik Bergroth som har toppbetyg på tjänsten Hitta mäklare och är den mäklare i hela branschen som förmedlar flest bostäder i Bergshamra.

Bland kollegorna på Erik Olsson Fastighetsförmedling är Carl-Henrik Bergroth känd som den trygga, lugna och snälla – en mäklare att luta sig mot på bostadsmarknaden, vare sig det blåser snålt eller råder lugn. Enligt Carl-Henrik själv är det tät kontakt och regelbundna uppdateringar som gör att han lyckas skapa en bekväm situation som får kunden att känna sig involverad i sitt livs största affär. En flexibel inställning till individuella önskemål är en annan av hans nycklar till framgång.

– Det är inte ovanligt att det blir sena kvällsmöten hos kunder där barnen i hemmet först ska somna, eller där någon slutar arbetet klockan 21 och bara har möjlighet att ses efter det. Telefonen är ständigt påslagen och jag svarar snabbt på mejl och sms. Mina honnörsord är transparens och tydlig kommunikation. Det är det som gör att både köpare och säljare kan bli nöjda med en affär, säger Carl-Henrik.

Till Erik Olsson kom han redan 2010 som visningsvärd. Fyra år senare var han färdigutbildad mäklare och satte igång att skapa sig en plattform i Bergshamra med hjälp av Erik Olsson-metoden.

– Jag startade från grunden i ett område där vi tidigare inte haft så många försäljningar. Genom att synas mycket har jag byggt ett starkt varumärke. Jag har till exempel sålt julgranar och delat ut rosor på Alla hjärtans dag i Bergshamra centrum. Jag har också startat ett samarbete med Kafé Sjöstugan och sett till att vi sponsrat Bergshamrarundan som är ett så kallat swimrun.

Varför blev det just Bergshamra för dig?
– Jag säljer i hela Stockholm, men Bergshamra är mitt fokusområde. Det är en egen oas i Solna och ett fantastiskt område som ligger nära naturen, men också nära city. För mig kändes det som en plats med stor potential – en dold pärla som få hade upptäckt.

Har de som bor där något särskilt gemensamt?
– Min bedömning är att många uppskattar naturen i området: Brunnsviken, Ulriksdals slott och trädgård samt Hagaparken. Samtidigt gillar de också att det är så bra kommunikationer med både tunnelbana och buss. De som bor här flyttar inte från området i första taget.

Vilka är dina smultronställen i området?
– Det mysiga fiket Kafé Sjöstugan är en personlig favorit. Här finns alltid grymma nybakta bullar. Sedan gillar jag att bada i Brunnsviken på sommaren. Och på vintern är det perfekt för skridskoåkning.

Hur tror du att Bergshamra kommer att utvecklas?
– Jag tror att det kommer att byggas en del under de kommande fem, tio åren, men eftersom delar av området ligger inom Kungliga Nationalstadsparken är exploateringsmöjligheterna begränsade.

Publicerad: 06.03.2018

Foto: Erik Olsson Fastighetsförmedling

 CARL-HENRIKS KONTAKTUPPGIFTER

Tillbaka till toppen