Emilia Ruhanen Rosén

Prisbelönt mäklare med Frösunda i fokus

Låt oss börja med att konstatera att det inte finns några genvägar till att bli Årets mäklare i Stockholm och Årets Erik Olsson-mästare i Sverige flera år i rad. Däremot finns det hemliga superkrafter som kan komma till användning. Fråga bara Emilia Ruhanen Rosén.

Har du gjort bostadsaffärer med Emilia Ruhanen Rosén kommer du för evigt att finnas inskriven i hennes mentala register. Hennes superkraft är nämligen ett extremt gott minne, vilket innebär att hon aldrig glömmer de säljare och köpare hon mött.  

– Det är en naturlig konsekvens av att kunden alltid är min första prioritet, och att jag tycker att kundkontakten är det bästa med yrket, säger Emilia som har arbetat som mäklare sedan 2009 – och hos Erik Olsson Fastighetsförmedling sedan 2008.

Vad kan jag som kund förvänta mig av dig som mäklare, förutom att bli ihågkommen?
– Först och främst en inkännande approach och en rak kommunikation, eftersom det är förutsättningen för ett ömsesidigt förtroende. Dessutom kan du räkna med struktur. Jag gör aldrig avsteg från min upparbetade process som innebär att jag har principer för hur en visning går till och vilken information som ges vid detta tillfälle, hur kontakterna efter visningen sköts och hur budgivningsskedet ser ut.

Uppenbarligen är det ett vinnande koncept att ha relationer och ordning i centrum. Merparten av Emilias kunder är återkommande eller kommer på rekommendation från andra kunder. Kvittot på att hennes arbete är framgångsrikt är att hon blivit utsedd till Årets mäklare Stockholm liksom Årets Erik Olsson-mästare Sverige – fem år på raken. Som grädde på moset har hon sålt mest av alla mäklare på Erik Olsson någonsin.

Tack vare det goda minnet kan Emilia förstås också bostadsrättsföreningarna i fokusområdet Frösunda som ett rinnande vatten. Anledningen till att det blev just Frösunda handlade om att det var ett område under utveckling när hon började som mäklare.

– Det kändes väldigt spännande att vara med redan från uppbyggnaden. Så här i backspegeln kan jag konstatera att det hänt så otroligt mycket i Frösunda under de här åren.Vad tror du om utveckling framöver då?
– Vi kommer att se ökande priser med tanke på alla arbetstillfällen i området och närheten till innerstan. Många känner inte till att kommunikationerna till Frösunda är så goda, och tunnelbanan till Arenastaden kommer att förbättra läget ytterligare.

Vad finns det mer än goda kommunikationer att uppskatta med Frösunda? 
– Mall of Scandinavia, närheten till Hagaparken och Winery Hotel som jag tycker är helt fantastiskt!

Bilderna på dig är tagna på The Winery Hotel. Det är rätt mycket New York-känsla i dem…
– Det är ingen slump. Jag älskar New York – både pulsen och att staden har så mycket att erbjuda. Det bästa jag vet är att starta dagen tidigt på grund av jetlag och äta frukost vid 06.00. Man känner sig aldrig ensam när man är i staden som aldrig sover. Jag har varit i New York fyra gånger de senaste nio åren och alla resor har sett olika ut. Det är en stad jag aldrig kommer känna mig klar med.  


Så här säger Anastasia i Frösunda som sålt med Emilia två gånger:

– Det första Emilia sa när hon kom hem till oss var: ”Wow, så fint ni har gjort det!” Det ger så mycket självförtroende, till skillnad från en annan mäklare som kom för värdering och frågade om vi tänkte förbättra något innan försäljningen, vilket gjorde att vi kände att vi kanske måste för det var så fult hemma. När vi hade totalt kaos och det var dags för fotografering hoppade Emilia och hennes assistent in direkt och började hjälpa till att putsa saker. När vi var osäkra på hur försäljningen skulle gå sa Emilia: ”Bra lägenheter säljs dyrt och er lägenhet är bra.” Och när jag inte kunde få till allrummet och mejlar Emilia kom hon 15 minuter senare och gav tips på hur jag kunde styla om rummet så det gick ihop med resten av hemmet. Det här är några exempel på varför Emilia är den enda mäklare som får sälja våra lägenheter.”

Publicerad: 12.01.18 

 

Foto: Erik Olsson Fastighetsförmedling

EMILIAS KONTAKTUPPGIFTER

 

 

Tillbaka till toppen