Frida Klaesson

med fokus på Lilla Essingen

Frida Klaesson är mäklaren som blev kär i en stadsdel och gjorde den till sin. Idag är hon marknadsledande och får genomgående toppbetyg från sina kunder som vittnar om en proffsig och engagerad  mäklare som alltid ger 100 %.

Idag ses vi på den vackra innerstadsön Lilla Essingen. Hur kommer det sig att du säljer bostäder just här?
När jag började på Erik Olsson så fick jag välja ett område att sälja i och fastnade då för Lilla Essingen. Jag ville välja ett område som jag verkligen uppskattade på riktigt. När jag en solig vårdag 2015 vandrade runt här blev jag kär vid första ögonkastet. Lilla Essingen är svårslaget på våren och sommaren. Vattnet, grönskan och alla båtar är en fantastisk kombination. Jag kan genuint berätta för mina spekulanter hur härligt det är att bo på Lilla Essingen. Det är viktigt för mig. 

Var det självklart att du skulle bli mäklare?
Jag vill påstå att det var självklart. Min första anställning tog jag när jag var 14 år och var då lokalvårdare hos två olika företag. Sedan dess har jag haft många olika anställningar men avslutade som privatrådgivare hos Handelsbanken. Under tiden på banken fick jag upp ögonen för mäklaryrket. I tre år studerade jag i Gävle och hade kvar anställningen hos Handelsbanken under tiden. Som mäklare trivs jag som fisken i vattnet. Det passar mig och jag får användning av både min sociala och kreativa sida.

Och det märks! Båda rekommendationssajterna Reco och HittaMäklare skvallrar om toppbetyg med otroligt nöjda kunder som gett dig idel lovord. Hur känns det att läsa? 
Det känns helt fantastiskt. Att ha nöjda kunder är det jag brinner för mest. Jag tänker långsiktigt med mitt mäkleri och lägger därför all min tid på att göra mina kunder nöjda. Om jag någon gång tappar energi så går jag gärna in på nätet och läser vad mina köpare och säljare skrivit om mig för att samla ny drivkraft. 

Just proffsig och förtroendeingivande är det många som säger om dig. Hur gör du för att få kunderna att känna sig trygga genom hela processen?
För mig är det viktigt att hålla en nära kontakt med mina kunder och se till att uppdatera dem under hela processen. Jag är dessutom alltid tillgänglig under min vakna tid och det gör att mina kunder kan nå mig vid frågor och funderingar. Efter flera år på Lilla Essingen så har jag bra koll på området och statistiken. Med mycket kunskap kommer också förtroende. Många försäljningar och ett högt tempo under de senaste åren gör att jag fått både rutin och en bra struktur på mitt arbete. 

Nästan alla mäklare berättar om en hektisk vardag med många kundmöten och långa arbetsdagar. Stämmer det? Och vad gör du i så fall för att varva ner?
Det stämmer bra med verkligheten och det är faktiskt den frågan jag får mest från mina kunder, om jag någonsin är ledig. Jag brukar svara att jag är ledig på lördagar och att det är okej att hålla ett högt tempo så länge det är roligt och jag känner att jag klarar av det. På min lediga tid är jag helst med min familj och mina vänner. När jag har långa arbetsdagar ser jag till att komma iväg till Hagaparken för att springa. Löpningen får mig att varva ner och den fyller mig med endorfiner. Under mina löprundor finns det tid att njuta av naturen och rensa tankarna.  

Lilla Essingen är något av en gömd pärla i Stockholm. Har du några tips för hur man bäst spenderar en ledig dag här?
En ledig dag på Lilla Essingen börjar med att du kokar kaffe och tar med dig picknickkorgen. Första stoppet blir på Lilla mamsens bageri för att köpa nybakta bullar. Sedan beger du dig till Luxparken där du kan sola och bada från någon av badbryggorna. Vid lunch besöker du restaurangen Lux Dag för Dag där du kan avnjuta en närproducerad lunch på uteserveringen vid vattnet. På eftermiddagen/kvällen är mitt tips att köpa med plockmat från Pappas deli eller sitta i solen och äta en äkta italiensk pizza från Grazie.

Publicerad: 26.10.18

Tillbaka till toppen