Frida Nilsson & Anna Åberg

mångfacetterad mäklarduo på västkusten

Någon har liknat Varberg vid ett möte mellan franska Rivieran och bohuslänsk kust. På kort tid har västkuststaden blivit en del av storstadsregionen och förtätas snabbt. Det är en händelserik och spännande miljö för mäklare. Frida Nilsson och Anna Åberg har precis slagit upp portarna till sitt nya kontor och stortrivs.

Varberg. Starka vindar, karga klippor och vita sandstränder. Oförutsägbart hav - svart och dramatiskt eller glittrande spegelblankt. En hisnande vacker strandpromenad. Så långt är bilden av västkuststaden oförändrad. Men, det som tidigare var en slumrande småstad som vaknade till under sommaren är numer en snabbt expanderande stad där byggställningarna har blivit ett naturligt inslag. Läget vid kusten och närheten till Göteborg gör att allt fler väljer att bosätta sig i staden som har blivit en del av storstadsregionen.

Erik Olssons Varbergsmäklare, Frida Nilsson och Anna Åberg, lärde känna varandra under studietiden men började jobba tillsammans först i fjol. Mäklarduon som hela tiden förväxlas (ni är ju så lika) kompletterar varandra. För hur lika de än uppfattas till det yttre besitter de olika erfarenheter. Frida firar 10-årsjubileum som mäklare och började mäklarbanan i Göteborg och har varit Varbergskontorets enda mäklare sedan hon etablerade sig i staden 2012.

- Jag älskar Varberg, att staden växer, förtätas och ändå behåller delar som stadskärnans gågator. Städer måste ha årsringar. Med 40 minuter till Göteborg känner jag aldrig att jag saknar något, berättar mäklaren som gärna varvar ner och njuter av Varbergs starka vindar och saltstänkta vågor - staden har trots allt flera av Sveriges, och kanske Europas, bästa surfställen.

Frida har byggt upp ett gediget kontaktnät under mäklarperioden. Personlighet, professionalism och hårt arbete gör skillnad och är anledningen till att hon har kunnat expandera.  

Anna arbetade som fastighetsekonom efter mäklarstudierna. Här låg fokus på att köpa, sälja och upplåta fastigheter med tomträtt eller arrende, liksom att hantera hyresrättsärenden. Frida låg på Anna om att hon borde ta steget ut i mäklarbranschen och fick till slut som hon ville.

- Hon lyckades övertala mig och det ångrar jag inte. Det händer så mycket och går snabbt i det här yrket. Jag önskar att dygnet hade 12 timmar till, säger Anna, som aldrig får nog av arkitektur och alltid har något renoveringsprojekt på gång hemma i funkis-radhuset.  

Anna ser en rad fördelar i samarbetet med Frida. Kollegan inspirerar, stöttar och backar upp. Frida värdesätter Annas förmåga att ifrågasätta gamla rotade vanor och att arbeta disciplinerat.  

Att vara två förenklar förstås tillvaron. Plötsligt blir kontraktsskrivning, visningar och uppdrag så mycket enklare. Det blir också lättare att täcka upp hela Halland – Frida jobbar i Varberg och norrut medan Anna arbetar i Varberg och söderut. är även en fördel för kunderna.

-  De får ju två mäklare till priset av en, säger Anna, som redan har hunnit sälja både lägenheter och villor över hela staden under sin relativt korta tid som mäklare. 

Frida och Anna är överens om att det allra roligaste med mäklaryrket är att träffa många olika människotyper och att få vara med i hela kedjan med in- och utflyttar. De förvaltar förtroendet att få ta hand om kundernas livs största affär bra, därav alla goda rekommendationer.

Frida har blivit en mycket omtyckt mäklare, något som bland annat visar sig i det faktum att hon i princip är den enda mäklaren som säljer bostäder i Brf Kurortsparken. En av många kunder är Märit, som numer bor i villa i Falkenberg.

- Jag bestämde mig för att sälja min lägenhet och köpa hus och hade sett många av Fridas försäljningar i området. Hon lyckades riktigt bra med slutpriserna. När vi sågs fastnade jag för henne direkt och hon skötte hela bostadsaffären exemplariskt, från början till slut. Det är stor skillnad på Frida och andra mäklare - hon är påläst och har svar på allt, är tillgänglig och dessutom mycket hjälpsam. När jag skulle gå på villavisning erbjöd hon sig att följa med: "Fyra ögon ser mer än två", berättar Märit. 

Att vara mäklare i Varberg skiljer sig mot mäklartillvaron i större städer. Här blir man aldrig riktigt anonym och stöter på kunder i såväl joggingspåret som på Ica. Och, man konkurrerar med många mäklare. Frida och Anna sticker ut genom att våga prova nya grepp och koncept. De drar sig inte för att gå ifrån traditionella arbetssätt.

De lovar att fortsätta med att kombinera det affärsmässiga drivet med goda kundkontakter. Och – att växa.
- Vi kommer att få Erik Olsson på kartan och bli störst i Varberg. Det här är början på något stort!

Publicerad: 01.06.17

  Foto: Erik Olsson Fastighetsförmedling

 

Fridas kontaktuppgifter Annas kontaktuppgifter

 

Tillbaka till toppen