Oscar Guedra

Nobeltorget i fokus

Vi träffar Nobeltorgets omtyckta mäklare Oscar Guedra för att höra mer om hans fokusområde. Vi möter upp honom medan han avslutar ett besök hos sin favoritbarberare.

Hur kommer det sig att vi ses här?
Det här är ett riktigt bra ställe att klippa både hår och skägg på. Hela upplevelsen på The Barber håller en väldigt hög servicenivå. Ali, som min barberare heter, vet precis vad han gör och jag är verkligen alltid nöjd när jag går härifrån.

För den som inte vet, vad är det som skiljer en barberare från en vanlig frisör?
Den allra största skillnaden är att de endast fokuserar på herrklippningar. De klipper klassiska frisyrer och är specialiserade på att klippa skägg och mustasch. Sedan tycker jag att känslan är annorlunda, lite old school sådär. Det är avslappnande att komma in i en helt annan miljö för en stund.

Har du jobbat med något annat innan du blev mäklare? Och hur har det i så fall hjälpt dig i din nuvarande karriär?
Tidigare har jag arbetat som säljare och även en sväng som kock. Jag tror att min bakgrund inom båda de yrkesrollerna har gjort mig både stresstålig och duktig inom sälj, vilket är två väldigt bra och användbara egenskaper hos en fastighetsmäklare.

Du är otroligt uppskattad av dina kunder och flertalet av dina Reco-rekommendationer nämner att du är proffsig och trevlig. Vad tror du gör dig till en bra mäklare?
Jag skulle säga att för att bli en riktigt bra mäklare måste man verkligen älska sitt jobb och att träffa människor. Jag arbetar dagligen med nya kontakter och för att bli en framgångsrik mäklare behöver man nog ha förmågan, och ambitionen, att göra ett gott intryck på alla de kunder man träffar. Det är verkligen viktigt att ta sig tid och försöka lyssna på varje enskilt behov. 

Vad är det bästa med att vara mäklare?
Just det jag nämnde tidigare om att träffa olika människor tycker jag är bland det roligaste. Det är ett väldigt varierat jobb med flexibla arbetstider, vilket också passar mig väldigt bra. Ibland blir det riktiga maratondagar och ibland är det desto lugnare. Som tidigare idag, då passar det perfekt att smita iväg och klippa sig till exempel. Det är frihet under ansvar och ingen dag är den andra lik. Jag gillar det!

Nu för tiden är du en vanlig syn här i Nobeltorget. Är du uppvuxen i området?
Nej, jag växte faktiskt upp i Vissefjärda, ett litet samhälle utanför Kalmar, men jag flyttade hit 2008 och nu är Malmö och Nobeltorget lika mycket hemma. Jag tycker fortfarande om att gå runt och hitta nya favoritställen. Kan varmt rekommendera att spana in Folkets Park som ligger här i närheten i Möllevången. De organiserar massor med evenemang för alla åldrar: konserter, loppisar och barnteatrar bland annat. 

Vilka ställen rekommenderar du för den som kommer till Nobeltorget hungrig?
Ett ställe man absolut inte får missa är restaurangen Kvarteret Åkern som har Malmös bästa vegetariska meny enligt mig och många recensenter! Sen tycker jag att man också ska passa på och ta sig till det mysiga fiket Bröd & Vänner på Nobeltorget. En god fika sitter aldrig fel.

Publicerad: 21.12.16

Foto: Erik Olsson Fastighetsförmedling

Oscars kontaktuppgifter

Tillbaka till toppen