Jimi Bennet

med fokus på Sibirien

För denna drivna och disciplinerade man fanns det bara en väg: framåt och uppåt. Med mäkleriet i ryggen har Jimi Bennet gjort en enastående karriär i sitt fokusområde Sibirien, mitt i Stockholms restaurangmecka Vasastan. En sann revansch och ett bevis för att allt är möjligt för den som är villig att jobba hårt nog. 

Var det självklart att du skulle bli mäklare?
- Ja, jag är en prestationsmänniska ut i fingertopparna och älskar att kunna påverka min tillvaro. Som mäklare är det ju så att ju hårdare du jobbar desto större bit av kakan får du, vilket är otroligt motiverande för en person som jag. Därför har mäklaryrket funnits i bakhuvudet sedan länge och när det var tid för mig att sätta igång med min karriär kändes valet självklart.

- Jag hade det tufft med mig själv som barn och minns att jag hade starka visioner om min framtid redan i högstadiet för att hålla motivationen uppe och se framåt. Jag tänkte hela tiden: ”När jag blir vuxen så ska jag bli otroligt framgångsrik i livet, både vad gäller mitt privata och yrkesmässiga. Det kommer bli min revansch”. Och lite så känns det.

Vissa säger att mäklaryrket är som en livsstil. Stämmer det tycker du?
- Du överlever inte det här yrket om du inte gör det till din livsstil och älskar det. Du behöver ha en ON-knapp som är på 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan. Du måste vara tillgänglig konstant och för att orka det så måste du älska det, annars är det inte hållbart.  

När är ditt jobb som allra roligast?
- När jag har mycket att göra! Det är även då jag presterar som bäst. När det ringer konstant i luren, budgivningar som är igång, man springer mellan möten och fotograferingar och dagen går i ett. Av någon anledning blir jag så mycket mer skärpt i allt jag gör när jag har fart. Och såklart, att ha nöjda säljare och köpare när man fått ihop en riktigt bra affär är också en oslagbar känsla. 

Båda rekommendationssajterna Reco och Hitta Mäklare vittnar just om otroligt nöjda kunder. Hur lyckas du ge allt i varje försäljning?
- Det är till stor del just det här som håller motivationen uppe – kunder som känner sig nöjda och att man gjort allt. Jag är en perfektionist i det jag gör och skulle jag inte ge 150 % i varje läge så skulle mitt samvete äta upp mig. Jag skulle verkligen må jättedåligt. Dels tillhör det min natur men jag vrider också ut och in på mig själv för att leverera bästa möjliga leverans till mina kunder. Jag skulle vilja skryta med att jag har en nästintill övermänsklig självdisciplin, något som jag utvecklat sedan barnsben och är väldigt tacksam för idag. Det känns otroligt givande att kunderna uppskattar det.

- Att jag började jobba just här i Sibirien har var dels för att jag själv bor precis utanför men främst för att jag personligen älskar området. Stråken på Odengatan med alla kaféer och kvarterskrogar är verkligen supertrevliga. För grönska och natur hittar du Hagaparken alldeles i närheten. Det är min favoritpark och har något sagolikt över sig. Det finns även en undangömd plats i Vanadislunden som jag ibland brukar sätta mig vid och reflektera när det är mycket. Vanadisbadet är ett sådant ställe som jag tror många glömmer bort. Här brukar jag ha säsongskort under sommaren så att jag kan variera simning med gymträning som jag annars utövar till vardags på Sats Tule & Spårvagnshallarna. 

Var ser du dig själv om fem år?
- Då vill jag fortsätta älska och brinna för mitt jobb. Gärna som partnerbolag eller egenföretagare på något sätt, det får tiden avgöra. På ett privat plan vill jag bo i villa. Äppelviken i Bromma hade varit en dröm, men det får kanske vänta lite mer än fem år. Jag vill kunna ta långa semestrar över sommaren och julen för att istället kunna jobba järnet under säsongerna. Jag vill även bilda familj med min underbara man Bobby och känna att jag har energi och tid till mitt liv, min familj och mina vänner. 

Publicerad: 14.12.18

Foto: Erik Olsson Fastighetsförmedling

 

Tillbaka till toppen