Lars Henning

förnuft, känsla och erfarenhet

Han äntrade mäklarbranschen under tidigt 80-tal och har varit med i både med- och motvind. Inte ens när det har stormat som värst på bostadsmarknaden har Lars Henning haft en tanke på att byta yrke. Det är både kollegor och kunder glada över. 

Industriarbetare på Sandvik, FN-soldat på Cypern och banktjänsteman på Sparbanken – Lars Henning hann med en del innan han bestämde sig för att satsa på mäkleriet. Och trots att han har trivts med sina tidigare jobb är det mäklarbranschen som verkligen är hans rätta element. Det är framförallt alla möten med människor, både kollegor och kunder, som har gjort det värt att kämpa sig igenom branschens allra tuffaste perioder.

   Att ständigt möta nya människor ger så mycket. Jag vet aldrig vem som öppnar dörren när ett möte är inbokat. Jag får komma in i deras hem, deras kök och får ta del av så många historier och livsöden. Det ger en ödmjukhet inför andra, berättar Lars.

Alla människor som kommer och går har en historia som bidrar till Lars personliga utveckling.
  – Jag träffar så många olika människor, i olika åldrar och olika livsskeden. Att vara mäklare är att utvecklas och förändra sig, varje dag. Jag blir ofta påmind om att saker inte alltid är som de ser ut att vara - det är bra.

”Att vara mäklare är att utvecklas och förändra sig, varje dag

Lars Henning 

Det faktum att Lars har sålt bostäder, både bostadsrätter och villor, i hela Storstockholm i snart 35 år har bidragit till insikten om att alla områden har sin charm.

  – Alla ställen har sitt eget lilla Djursholm, säger Sollentunabon som har en förkärlek till platser med utsikt - Fåfängan, Skinnarviksberget, Mosebacketerrassen och Stadshustornet är bara några exempel.

Det är svårt att inte tycka om Lars. Han är varm, lyhörd, humoristisk och ödmjuk. Detta i kombination med erfarenhet och kompetens gör att många kunder återkommer till honom när det är dags att byta bostad igen. Som Birgitta och Tord, som Lars har sålt fyra bostäder åt. Relationen inleddes med ett bostadsköp i början av 2000-talet.

  – Vi kände oss omhändertagna även om vi var köpare. När det blev dags att sälja kom vi direkt att tänka på honom – det var helt otänkbart att någon annan skulle få hålla i försäljningen.  Lars är pålitlig, trygg, har kunskap och är trevlig. Vi vill inte ha någon skjutjärnsmäklare som är snudd på otrevlig och får människor att ta förhastade beslut i en så viktig affär som det ändå är att köpa eller sälja bostad, säger Birgitta.

Ibland flyter inte affären på som den ska. Att sälja och köpa bostad kan också vara en känslomässig historia.

  – Även i dessa fall är Lars en klippa som finns där och som man kan lita på. Han har kunskapen och erfarenheten som behövs för att ta rätt beslut, säger Birgitta.

 

Det var otänkbart att välja en annan mäklare än Lars

Återkommande kunderna Birgitta och Tord 

 

Vi njuter av Stockholms ”malmar” och holmar. Längs med vägen dyker några av Lars favoritställen upp: indiska klassikern Shanti på Katarina Bangata, kvarterskrogen Eriks Bakficka (ligger ett stenkast från Djurgårdsbron) och Wijnjas Grosshandel, som har på landets bredaste sortiment av ostar och andra delikatesser från hela Europa.
 – Värt att ta en omväg för, helt klart, säger livsnjutaren från Järbo.

Vi springer på kunder. Har man varit mäklare i decennier finns det några stycken. Och vi träffar några kollegor, enligt Lars den främsta anledningen till att han valde mäklaryrket. Lars är en mycket omtyckt medarbetare och utses i princip varje år till “Årets kompis” på företaget. Känslorna är ömsesidiga.

  – Vi har ju ett stort kontor med mycket människor och det ger energi. Det fungerar som en generator för mig, man ger och tar och är ett arbetsbi i kupan. Att jobba med yngre, hungriga människor gör att jag håller mig ung i sinnet. Jag är alltid glad över att få åka till mitt jobb på Erik Olsson!

"En omtänksam glädjespridare som alltid ställer upp"

En av motiveringarna till utmärkelsen Årets kompis

Lars börjar närma sig pensionsåldern, men har inga planer på att hänga in mäklarkostymen i garderoben än på ett tag. 

  – Jag fortsätter så länge jag tycker att det är kul. Eller när jag inte hittar till kontoret längre, skrattar han.

Publicerad: 13.04.17

 Foto: Erik Olsson

Lars kontaktuppgifter

Tillbaka till toppen