Malin Thelander

Med fokus på S:t Knut

Höga målsättningar, stort driv och genuint intresse för goda relationer. Malin Thelander har verkligen hittat sitt framgångsrecept under de sex år som hon varit verksam mäklare i södra Malmö. Idag driver hon ett växande partnerbolag och är S:t Knuts främsta mäklare med en marknadsandel på över 35 %



Malin har jobbat på Erik Olsson sedan 2010 då hon påbörjade mäklarutbildningen. Att det var just mäklare hon skulle bli kändes naturligt med en familj som jobbar inom fastigheter och hennes egna intresse för sälj. Kombinera det med en tävlingsinstinkt av rang och det kommer inte direkt som en överraskning att hon blivit framgångsrik.

- Två ord som verkligen beskriver mig är ”driven” och ”målinriktad”, jag kör min grej. Jag sätter upp ett mål tillsammans med säljarna och gör det som krävs för att nå dit, och allra helst överträffa det. Jag ger alltid 100 % i varje enskild affär, vilket mina säljare ska vara trygga med, berättar Malin.

 
Du har fantastiskt nöjda kunder, Malin. Hur lyckas du med det?
- Jag jobbar tills vi uppnått det mål vi satt upp på förhand. Jag har dessutom ofta högre målsättning än säljarna och sporras av att kunna överträffa deras förväntningar. Det är viktigt för mig att alltid få ut högsta möjliga försäljningspris. De som bor här på S:t Knut känner till mig för att jag säljer till dyra slutpriser och har högst marknadsandel (för närvarande 35 %, red. anm.). Jag håller mig framme. Antingen har de fått ett av alla mina tusentals utskick, varit på en av mina visningar, sålt med mig, tidigare köpt av mig eller sett mig och min familj på ett kafé här omkring. Jag har jobbat här sedan 2012, kan allt om området och är inläst på alla föreningar.
- Man hinner nörda ned sig en del på sex år, säger hon och skrattar.
  

Vad kännetecknar S:t Knut?
- S:t Knut är Malmös gamla kulturkvarter med mycket kaféer, bagerier, kafferosterier och mysiga uteserveringar. Det bor mycket barnfamiljer här och många flyttar inom området eller till närliggande Möllevången och Sorgenfri. Många av husen är k-märkta och hela S:t Knut präglas av funkisarkitektur från 30-talet. Många liknar området vid Stockholms Södermalm, just för den avslappnade - men ändå moderna - känslan som finns här.
 

Mäklaryrket är på många sätt ett fritt jobb, hur lägger du upp dagarna?
- För min del handlar det mycket om förberedelser. Allt från att gå på kundmöten till att se till så att bostadsfotograferingarna går perfekt. Jag driver dessutom ett partnerbolag inom Erik Olsson. Jag har två fantastiska mäklare som jobbar hos mig; Majlinda Halimi och Cornelia Sandén, som också är verksamma och specialiserade i södra Malmö. Att dagligen stötta, agera bollplank och hjälpa varandra ser vi som en självklarhet i vårt team, och jag är övertygad om att detta utmynnar i hög kvalitet rakt igenom.

- Det kändes som en naturlig utveckling att driva eget, och att det skulle ske under ett etablerat varumärke som Erik Olsson var extra viktigt eftersom vi idag är marknadsledande  i Malmö.

 

- Inredning är ett av få intressen jag hinner med vid sidan om jobbet och just styling är något jag lägger extra krut på inför fotografering av bostäderna. Stylingkonsultation ingår därför alltid vid en försäljning. Jag är ärlig med mina kunder om de åtgärder som gör skillnad. Vi kan inte förvänta oss högsta möjliga slutpris om vi inte tillsammans är villiga att göra vårt yttersta. Förbereder man bostaden riktigt bra kan man förvänta sig att detta speglar slutpriset.
 



Malin blev mamma för första gången för snart 1,5 år sedan. Något hon berättar gjort henne till en än bättre mäklare.

- Att ha blivit mamma har verkligen varit en fantastisk upplevelse och fått mig att bli mer effektiv och prioritera min tid ännu bättre. Att både kunna jobba med det jag älskar och kunna spendera tid med min underbara familj är det jag brinner för.. De boende här i området känner mig och känner även till min familj. Den vanligaste frågan jag får från kunder när jag är ute på stan är ”jobbar du jämt”. Men de brukar också ofta skoja och säga att S:t Knut är mitt andra barn. Det stämmer absolut, till hundra procent!


 

Hur ser du på framtiden?
Jag jobbar hårt för att mitt partnerbolag ska växa ännu mer. Jag vill gärna anställa fler mäklare i våra fokusområden och få möjlighet att förmedla ännu fler bostäder. En förhoppning är att snart ha ett eget kontor här på S:t Knut. Hittar vi bara drömlokalen så slår vi till!

Publicerad: 02.03.18

 Foto: Erik Olsson Fastighetsförmedling

 MALINS KONTAKTUPPGIFTER

Tillbaka till toppen