Max Lexert

Med Dammfri i fokus

Lösningsfokuserad, målmedveten och otroligt engagerad, så beskriver sig den småländska tävlingsmänniskan som tog sig till Malmö och tog över Dammfri. Vår toppmäklare Max Lexert har med hårt jobb och en enorm vinnarskalle på bara två år skapat sig en lysande mäklarkarriär - med stor hjälp av sin idrottsbakgrund.


Hur kommer det sig att du valde Erik Olsson?
Jag läste fastighetsmäklarprogrammet på Malmö högskola. Alternativen på arbetsgivare var många redan som student. För mig var det viktigaste att titta på de möjligheter jag hade till att leverara en bra tjänst ut till kund både till säljare som köpare. Erik Olsson är otroligt starka här i Malmö och erbjuder en premiumtjänst som är nytänkande och sticker ut bland konkurrenteran. Tillsammans med en fantastisk arbetsmiljö kändes Erik Olsson som det perfekta paketet för mig.

Vad fick dig intresserad av mäklaryrket?
Med en bakgrund av elitsatsande i främst fotboll men också länge inom friidrott har jag från dag ett till idag alltid varit målmedveten och resultatinriktad. Drivkraften av att bli bäst på det du gör har alltid varit störst. När jag väl la ned fotbollen hittade jag mäklaryrket. Det kändes som ett yrke som gynnade den individ som ville ge det lilla extra. Samtidigt är det ett mycket socialt yrke vilket jag älskar och tar med mig mycket från föreningsliv och tidigare jobb.

Tror du att din idrottsbakgrund hjälper dig i mäkleriet?
Ja verkligen, utan tvekan. Idrotten har hjälpt mig extremt mycket. Dels den individuella prestationen som friidrotten står för, där man ansvarar för sin egen utveckling och resultat, men också från fotbollen där du måste fungera som lag. Det gör att jag gillar att arbeta i grupp men tar fortfarande stort eget ansvar och har ett eget driv för att göra det extra för dig som kund. I min mäklarvardag sätter jag upp gemensamma mål tillsammans med kunderna. Det gör att vi bildar en teamkänsla och en känsla av att vi genomför den här affären ihop. Att ha en transparant och tydlig dialog med mina kunder är för mig en stor nyckel till två nöjda parter och bästa resultat.


Berätta om ditt fokusområde
Jag säljer i hela Malmö men Dammfri är mitt fokusområde där jag rör mig och syns mest. Dammfri är ett område på västra sidan av Malmö. Här hittar du mestadels tvåor och treor i gamla stabila föreningar från 40- och 50-talet. Det har i folkmun tidigare kallats för ”Gamla käpparstan” men just nu sker det en stor generationsväxling. Många unga flyttar in och köper sin första bostad eller påbörjar familj. Läget är verkligen kanon; det är nära till Pildammsparken och Ribersborg strand, samtidigt som det ligger nära stan och alla restauranger. Sedan är det ett stenkast till Stadion där MFF har sin hemmaarena. Bara en sån sak!Vad betyder teamet för dig?
Det betyder väldigt mycket. Att vara en del i en gemenskap där företag som kollegor arbetar efter samma mål. Det bidrar till en ständig utveckling. Jag försöker alltid få kunden att känna samma gemenskap, att vi gör affären ihop, genom tät kontakt och regelbundna uppdateringar.

Var ser du dig själv om 5 år?
Förhoppningsvis får jag fortsätta göra det här, vilket är det roligaste och mest utvecklande jobb jag haft. Målet är att fortsätta växa inom Erik Olsson och få axla en ännu större ansvarsroll. Men även bredda mitt varumärke som mäklare genom fler nöjda kunder.

Publicerad: 21.09.18

Foto: Erik Olsson Fastighetsförmedling

KONTAKTA MAX

Tillbaka till toppen