Therese Franzén

mäklare sedan 2011. fokus: davidshall och rådmansvången

Struktur, planering och 100 procent kontroll, alltid med blicken stadigt fäst mot målet. För Therese Franzén är inga hinder för höga. 

Det sägs att 70 procent av kvinnliga svenska chefer har en bakgrund i stallet. Det är logiskt - att bemästra konsten att hantera 500 kg häst och allt runtomkring kräver egenskaper som lämpar sig väl för att hitta lösningar och motivera medarbetarna att nå uppsatta mål. 

För Therese Franzén var det en självklarhet att hästar, hoppning och inridning av vilda unghästar skulle bli hennes yrke. Tills hon av en slump hamnade som assistent på en mäklarbyrå.

- Det är en sådan kul bransch! Att vara mäklare är inget 8-17-jobb. Här jobbar man av fri vilja och har ett driv som skapar så bra stämning. Jag kan inte tänka mig att jobba med något annat, säger Therese som tog sin mäklarexamen 2011. 

Det faktum att hon har högsta betyg på både Hitta Mäklare och Reco är ett kvitto på att hon har hamnat helt rätt.

Konkurrensen om bostadsförsäljningarna är stenhård. Therese kunskaper om Malmö i allmänhet och Rådmansvången och Davidshall i synnerhet är en anledning till att hon vinner förtroendet hos en stor del av de som står inför att sälja sin bostad. Hennes kompetens, goda renommé och den känsla som infinner sig hos säljaren vid första mötet är ytterligare faktorer.

- För mig handlar mäkleriet till stor del om engagemang – att ta sig tid för kunderna. Det kan handla om att ta de där extra minutrarna i telefon och att svara på sms som kommer på kvällen. Det kostar inget, men gör stor skillnad, säger Therese som har byggt upp ett brett nätverk under sina år i branschen - en stor tillgång när jakten på spekulanterna inleds

Att välja Therese när man står inför att sälja bostaden är att välja någon som ger allt. Glöm inte att det här är en person som förvandlar vilda, otyglade unghästar till kraftfulla, fokuserade hopphästar.
- Att rida in en unghäst har många gemensamma nämnare med en bostadsaffär – det är struktur, planering och 100 procent kontroll som gäller. 

Hon är glad att de fyrbenta vännerna förblev en hobby. Kommunikation och möten ger energi. Kundkontakten är en stor del av arbetsglädjen. En viss separationsångest har en tendens att dyka upp när affären har avslutats.

- Jag vill knappt lämna mina kunder vid tillträdet, ler Therese.

Kunderna kommer och går (och återkommer), men kollegorna består.

- Kollegorna gör så mycket för hur jag trivs på jobbet. Jag är partner och rollen har utvecklat mig ytterligare –  det gäller att kunna tänka positivt i alla lägen för att kunna lyfta och leda kollegorna. 

Mäklaryrket är intensivt och det gäller att hitta ett sätt att koppla av för att ladda om och behålla skärpan. För Therese är det, inte helt otippat, stallet som gäller. 

- Jag brukar åka ut till stallet när arbetsdagen är slut. Den timme som jag har mobilen på ljudlöst och rider ut med min häst, då går det bara att vara där och då. Börjar man tänka på annat ramlar man ju av!

Publicerad:13.08.18

 Foto: Erik Olsson Fastighetsförmedling

Therese kontaktuppgifter

Tillbaka till toppen