”Vi kunde köpa vårt drömhem - en etagelägenhet mitt i stan"”

Henrik Soovik och Madelene Larsson kunde köpa sin drömlägenhet på Drottninggatan i Göteborg tack vare deras lyckade bostadsförsäljning genom oss på Erik Olsson Fastighetsförmedling. Båda hade längtat efter att köpa ett första gemensamma hem och önskemålen var ett extra rum, ett centralt läge och öppen planlösning. Bostaden de lyckades köpa hade allt de kunnat önska sig och lite till.


Henrik Soovik och Madelene Larsson bodde i en tvåa på sextio kvadratmeter i Krokslätt i Mölndal. Båda kände att de började växa ur bostaden, särskilt under pandemin när båda arbetade hemifrån. De började därför att leta efter en större bostad med ett centralt läge i Göteborg.
– Min sambo har bott i city tidigare och vi var båda väldigt sugna på att flytta in till stan. Eftersom sambon hade flyttat in till min gamla lägenhet kände vi också att det var viktigt att ha något som vi hade köpt gemensamt och gjort till vårt eget.

Hur föll valet på mäklare?
– Jag hade bott i Krokslätt länge och David Lundgren har sålt många bostäder där. Jag har tidigare köpt bostad via honom också så jag visste att han var en bra mäklare. Dessutom hade jag sett att bostäderna han förmedlar säljs till höga slutpriser. När vi träffades förklarade David att eftersom han säljer flest bostäder i området har han flest färdiga spekulanter. Det var därför ett enkelt beslut och kändes väldigt tryggt med David som mäklare.



Försäljningen av parets tvåa i Krokslätt gick över förväntan och priset steg med 26 procent från utgångspriset.

Vad tror du var avgörande för att ni fick så bra betalt för er bostad?
– Vi köpte vår bostad på Drottninggatan i Göteborg precis före sommaren. Det kändes däremot svårt att hinna sälja vår bostad före semestrarna. Därför rekommenderade David oss att lägga ut vår lägenhet till försäljning direkt efter sommaren, lite innan de andra lägger ut sina bostäder. Det verkade vara ett bra beslut för det kom väldigt mycket folk på våra visningar. Bostäderna som såldes två veckor senare däremot kom inte upp i samma priser som vi fick för vår. Den strategin var viktig för att vi skulle få så bra betalt som möjligt för bostaden. Dessutom hade jag renoverat lägenheten väldigt mycket och satt in ett nytt kök, det gjorde såklart sitt också.

Parets nya bostad är en rymlig etagelägenhet på Drottninggatan i centrala Göteborg i höjd med Domkyrkan. För att komma in till bostaden passerar man en vacker och lummig innergård och högst upp i huset bor Henrik och Madelene i en etagelägenhet som bockade av parets alla önskemål.



Hur känns den nya bostaden?
– Den är superhärlig! Vi tycker att det är en fantastisk känsla och rymd i bostaden. Vi föll verkligen för helheten, att det är en etagelägenhet med ett så centralt läge och öppen planlösning. Det var exakt det vi var ute efter, säger Henrik.

När man stiger in i hallen slås man av känslan av rymd i bostaden. Rakt fram ligger vardagsrummet och köket med öppen planlösning, vilket var ett av de önskemål Henrik och Madelene hade. Tack vare det fem meter höga taket känns vardagsrummet rymligt och ljust. Vardagsrummet har stora fönster och en generös terrass där man kan se ut över takåsarna. Hela bostaden badar i ljus och det är lätt att förstå att paret föll pladask för denna unika pärla.

I vardagsrummet går det en spiraltrappa upp till ett loft. Här ligger parets arbetsrum med ett höj- och sänkbart skrivbord. Längre bort i korridoren ligger sovrummet som har fönster mot innergården, vilket är det lugnaste och tystaste läget i hela bostaden. På väg till sovrummet ligger det inbyggda garderober med spegelglas och skjutdörrar. På övre plan ligger parets privata badrum och på nedre plan finns gästtoaletten.

– Det känns bra att ha vårt eget privata utrymme här uppe, medan man kan vara mer social på nedervåningen, säger Henrik.



Vilka renoveringar har ni gjort sen ni flyttade in?
– I sovrummet har vi lagt in en heltäckningsmatta och målat väggarna i en härlig grön nyans. Vi lade också in ett nytt parkettgolv i arbetsrummet där det tidigare låg ett trist laminatgolv. I vardagsrummet var det tidigare en putsad betongfärg som vi nu har målat om till en grå-beige nyans som gör att rummet känns ljusare och större, säger Henrik.


Vad har ni för framtidsplaner?
– Planen är att bo kvar här så länge det är bara är vi två och leva det där ”dinkies-livet” (double income no kids, redaktionens anmärkning) som folk pratar om, skrattar Henrik. Sen om några år får vi se var vi tar vägen. Vi kände oss hemma här väldigt snabbt, redan första kvällen kände vi att det här är vårt, avslutar Henrik vår intervju med.

Visste du att vi på Erik Olsson Fastighetsförmedling har gett våra kunder bäst betalt för sina bostäder ända sedan 2008? Det är vi såklart väldigt stolta över. År 2021 blev skillnaden i genomsnitt 9,4% mer än om kunden hade sålt med ett annat mäkleri. Går du i tankar på att byta bostad? Tveka inte att fylla i dina uppgifter nedan för en kostnadsfri värdering av våra lokala experter.

Tillbaka till toppen