”Vi kunde välja det finaste parkettgolvet”

 

Maria och Klas Lindstrand kunde köpa sitt drömboende tack vare deras lyckade försäljning. Drömhemmet var ett radhus med sjöutsikt i naturnära Sköndal, som är en närförort till Stockholm. För vinsten valde de att varsamt renovera  sextiotalshuset med en parkett så lik originalet som möjligt, samt ta in hjälp för renovering och måleri och samtidigt bo kvar en extra månad i sitt gamla hus."Det var värt mycket för oss. Alla som har barn vet att det inte är så lätt att renovera med tre barn hemma". 

Maria och Klas Lindstrand bodde tillsammans på Bondegatan i Stockholm under flera år och trivdes bra där. När de fick sin första son föddes tanken på att flytta till hus utanför stan. De fastnade för området Sköndal som låg nära stan, men med närhet till vattnet och naturen som de längtade efter. De hittade ett fint radhus på en barnvänlig gata som de flyttade in i. 

 Sköndal kändes så mysigt. Både jag och Klas är från mindre orter, och här fick vi samma småstadskänsla som vi växte upp med fast samtidigt ha kvar närheten till storstaden, svarar Maria.

Efter 14 år och tre barn började radhuset att kännas litet. Maria och Klas hade byggt om en del av vardagsrummet till sovalkov för att barnen skulle få var sitt rum på övervåningen. De började kika på större hus i området och deras dröm var att få bo i ett av de tidstypiska sextiotalsradhusen vid vattnet som de hade promenerat förbi så många gånger. När ett hus dök upp till salu gick det därför väldigt fort. 

– Vi köpte radhuset med sjöutsikt innan vi hade sålt det gamla. Vi hade i bakhuvudet att vi eventuellt inte skulle ha råd att renovera allt som vi hade tänkt, beroende på vad vi skulle få för det gamla huset, säger Maria. 

 

För Maria och Klas var valet av mäklare enkelt. De hade fått ett väldigt bra intryck och ett fint förtroende för Rune Granlund som var ansvarig mäklare för huset de köpte. 

– Vi tyckte att Rune skötte allt så himla bra. Han kändes lugn, metodisk och korrekt. Vi fick ett jättefint förtroende för honom. Han är lite kaxig också och vågar sticka ut hakan, vilket vi gillade!  Det är så viktigt att personkemin stämmer med mäklaren man väljer, säger Maria. 

Försäljningen på Finbagarvägen gick över förväntan och slog rekord på gatan. Paret hade satt en lägsta nivå för att budgeten skulle gå ihop och sen hade de en drömsiffra som något att sträva efter. 

– Resultatet blev en bra bit över det målet. Vi blev supernöjda! En anledning till att resultatet blev så bra var för att det togs väldigt fina bilder. Fotografen kom hit och hon och jag plockade undan lite under tiden hon var här och fixade. Runes mäklarkollega Jenny Plöjing var också med och hjälpte till. De rekommenderade oss även att ta fina skymningsbilder, vilket gjorde jättemycket för helheten. Jag tror att det var alla fina bilderna som gjorde att det kom så många på visningen, säger Maria. 

Berätta om det nya huset, vad fastnade ni för?
– Allt! Läget, att huset har sjöutsikt och jättestora fönster. Dessutom fastnade vi för att så mycket av originaldetaljerna fanns kvar, som till exempel elementskydden och golvet i hallen. Framförallt är det läget som är det bästa med huset, vi har fått både hus och sommarhus i ett. Före flytten var vi inne på att ha ett sommarhus och bo kvar i det tidigare radhuset, men nu känner vi inget behov av att åka någon annanstans om somrarna. Vi vill ju vara kvar här! Svarar Maria. 

Vilka möjligheter öppnades upp tack vare er lyckade försäljning?
– Tack vare att vi fick så bra betalt vid vår försäljning valde vi att byta hela parkettgolvet till ett som var snarlikt originalet, fast det kostade lite mer. Dessutom valde vi eklister i hela huset och bytte ut hela köket, svarar Maria. 

Hur var det att renovera med tre barn hemma?
– Räddningen var att vi tack vare den lyckade försäljningen kunde ta hjälp av hantverkare med målningen av alla ytskikt och monteringen av det nya köket samtidigt som vi bodde kvar en extra månad i vårt gamla hus. När flyttlasset gick var allt klart för att bara flytta in och bo. Att måla själv är kul när det är klart, men det är inte jättekul att renovera allting själv, och om det är fint väder vill man hellre vara ute med familjen. Däremot finns det andra delar som vi har renoverat själva som exempelvis tvättstugan. Det är enklare när det inte behöver vara klart en viss tid, utan att man gör lite i taget, svarar Maria. 

Hur trivs ni idag?
– Vi trivs fantastiskt bra! Vi är hemma väldigt mycket, särskilt nu under pandemin. För oss var det inga problem att börja arbeta mer hemifrån. Vi kände oss lyckligt lottade som fick jobba härifrån varje dag med den här fantastiska utsikten. Jag tänkte ofta som nyinflyttad "Tänk att vi ska få vara här - varje dag!" säger Maria.

Något familjen har uppskattat extra mycket i det nya huset är att ha ett hobbyrum där familjemedlemmarna kan spela pingis, kicka fotboll eller bygga koja. Rummet har blivit hela familjens rum där aktiviteterna varierar.

– Det känns väldigt lyxigt att få ha det när man bor i Stockholm. Både jag och Klas hade hobbyrum när vi växte upp i villor på mindre orter. Att ha det som vuxen och kunna bo där man allra helst vill bo, det är vi väldigt tacksamma över, berättar Maria. 

Och på frågan om hur framtiden ser ut svarar Maria att planen är att bo kvar där tills dom blir gamla.
– Vi ska inte flytta mer så vi kommer ju inte att bli kunder till Erik Olsson på ett bra tag, men jag brukar rekommendera andra att välja Erik Olsson. Jag har till exempel tipsat två väninnor som också har sålt med Rune Granlund, avslutar Maria vår intervju med. 

Tillbaka till toppen