Vi samarbetar med StadsmissionenVi på Erik Olsson Fastighetsförmedling har ett långsiktigt samarbete med Stadsmissioner runt om i landet. Vi hjälper bland annat med information kring insamling av möbler och saker till second hand-butikerna. Kunder som står inför visning eller flytt kan skänka möbler och annat de inte vill ha kvar till Stadsmissionen. Sakerna säljs i Stadsmissionens butiker eller används i den sociala verksamheten. För mer information var du kan lämna in dina möbler och andra saker, besök Stadsmissionens hemsida här.

Stadsmissionen bidrar till ett hållbart samhälle och skapar samtidigt möjligheter för människor att växa genom arbetsträning, praktikplatser och arbetstillfällen för deltagare i de sociala verksamheterna genom att saker som skänks återanvänds och tas tillvara.

– Det är ett väldigt bra samarbete. Det finns en tydlig koppling till deras kärnverksamhet, att ordna boenden, och vår kärnverksamhet är att hjälpa de som lever i utsatthet. Vi är beroende av ekonomiska medel för att driva vår verksamhet. Att vi får möbler och saker för att det omvandlas till pengar som kommer in i vår verksamhet. Det är ett fantastiskt kretslopp som Erik Olsson hjälper oss med, säger Ulrika Fernstedt på Stockholms Stadsmission.

Genom åren har vi givit flera miljoner kronor till Stadsmissionen genom olika typer av insamlingar. Samarbetet mellan Stadsmissionen och Erik Olsson började med att en av våra fastighetsmäklare, Maria Rydingstam, berättade att hon arbetade som volontär för Stockholms Stadsmission. Då slog det oss att vi borde organisera samarbetet mer och fokusera på det vi är bäst på, att förmedla bostäder riktigt framgångsrikt. I projektet Brf Tomten lät vi kända och landslagsmeriterade bagare göra pepparkakshus under många år, ett projekt som har samlat in över 1 Mkr.

Utöver det har vi arrangerat föreläsningar med bland annat Fredrik Reinfeldt som föredragshållare där biljettpengar gått till Stadsmissionen. Under flera år har vi sålt bilder som våra fotografer har tagit på världens största internationella mässa för modern konst, Affordable Art Fair där alla intäkter gått till Stadsmissionen. Vi har också samlat in kläder och julklappar för att fler familjer ska få hjälp med mat, julklappar och vinterkläder. 

Tillbaka till toppen